Cookie
2007-08-15T19:07:13+02:00
2007-08-16T22:11:36+02:00
2022-07-19T02:26:01+02:00
Dark_Templar
Helló !

Ha van egy cookie-m, akkor hogy tudom megoldani h FF alá berakva működjön a cookieban található névvel és jelszóval a belépés egy bizonyos oldalra ?
Előre is
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez csak akkor műxik, ha az IE tárolja a sütit, az asztalról nem tudod beimportálni.
Elvileg még talán azt lehet - nem próbáltam még, szóval nem biztos, hogy megy - hogy behívod azt az oldalt, amihez szeretnéd a login-t megszerezni, a FF-ban a WebDeveloper plug-in segítségével létrehozol egy új sütit, és a meglévő cookie-ból kiszeded az adatokat és bemásolod ide.
Ez sem egyszerű, mert tudni kell ehhez, hogy melyik adatot hova másolod, de próba cseresznye.
(Ha lesz időm, megpróbálok egy ilyet én is, hátha...)

Arra mindenesetre megint ráerősítek, hogy ha a portál session-nel és cookie-val követi a felhasználót, akkor ez a megoldás sem műxik.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Úgy, hogy az adott oldalra, ahova bejelentkezel bejelölöd a "bejelentkezés mindig" és egyéb szinonímái feliratú checkboxot.

    Ha erre nincs lehetőség, akkor letöltesz valami cookie szerkesztő kiterjesztést (pl Add N Edit Cookie) és azzal átíod a megfelelő értékeket. Ha nem értesz hozzá, akkor elég csak azokban átírni az évszámot, ahol 1970 van, ez többnyire bejön).
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Na jó , nem látom át, hogy mit hova kell irni, mert új cookiet kell csinálni az editorral , és ahhoz kellene ismernem a felépitését egy ilyen cookie-nak

    anything
    1
    kiszolgáló.hu/
    szám1
    szám2
    szám3
    szám4
    szám5


    Igy néz ki. Na de a cookie editorban ott van az hogy content és hogy name (a hostname világos). Tehát ezen számok valamelyike lesz a név, vagy a tartalom?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ha jól értem a kérdésed, akkor egy olyan cookie-t akarsz átírni, amit egy előzőleg meglátogatott site hozott létre.
    Ha ez így van, akkor ahhoz, hogy ilyen manipulációt jól meg tudj csinálni, bizony érteni kell a sütikhez, és még ez sem feltétlenül vezet sikerhez.
    Sok múlik azon, hogy az abban szereplő adatokat hogyan dolgozza fel a szerver oldali szkript.
    Ha egy sima login-t figyelő cookie-ról van szó, akkor általában a süti érvényességi idejének átírásával lehet a dolgot megoldani - erre a FF lehetőséget is nyújt.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Igen, de ahhoz, hogy átirjam , be kell rakjam a sütik közé, amit nem igazán tudok megcsinálni. (vagy nincs igazam ?)
    Esetleg IE-ben nem lehet egyszerűbben ?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Operában csak jobb katt-> Oldal beállításainak szerkesztése->Sütik

    De Firefoxban Add N Edit Cookie kiterjesztéssel hasonlóan egyszerű, csak a felülete tűnik komolyabbnak.
    Ugyanúgy csak a dátumot meg ilyesmit kell átírnod.
    Konkrétan mit akarsz benne módosítani?

    A kérdésre válaszolva: Nem kell hozzáadni semmit, a meglévő cookiet tudod szerkeszteni. Ahhoz, hogy létrehozz egy teljesen újat jobban kell hozzá értened valóban, de a módosítás egyszerű.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Nos adott egy IE cookie az asztalon, amellyel be kellene lépnem az oldalra. Ha tehát a FF cookie managerében bent lenne , akkor tudnám én is szerkeszteni, csak oda kellene betenni valahogy :) Az Add N Edit cookie is csak onnan tudja módositani és ezért gondoltam, h esetleg újként be lehetne szúrni a benne levő adatok segitségével.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ez vizsgafeladat, vagy ilyesmi?
    Csak mert amúgy FF-al is belépsz és akkor ott is elmentődik a cookie.
    Vagy elfelejtetted a jelszavad? Mert akkor van jelszó küldése és még az is egyszerűbb.
    Vagy ha IE-ben lenne a cookie, akkor importálhatnád Firefoxxal, de így, hogy az asztalon...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ha a saját cookie-m lenne, akkor csinálnék újat, de nem az enyém csak be akarok vele lépni.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Akkor valami hacker site-on keresgélj, itt ha valaki tudja az sem fog segíteni ilyesmiben.

    Erre csak azt tudom mondani ha érdeklődsz az ilyesmi iránt akkor kezdésképp ismerkedj meg a Google-val és ne legyél lusta több oldalas dokumentációkat olvasni (főként angol nyelven), hogy elsajátítsd a tudást.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Idézet: Vagy ha az IE-ben lenne a cookie...

    Hogy ne lenne az IE-ben neki? Csak hát kimásolta az Asztalra! LOL, hogy mekkora láma vagy...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Az elsőre lejött, hogy nem teljesen tiszta a szándékod, de persze a te magánügyed. Továbbra is azt mondom, hogy erre ne keress kész megoldást, mert annál jobban kell érteni a dinamikus webprogramozáshoz, mint sem egy leírás alapján meg tudd csinálni.
    Egy középszar portál is session-ökkel oldja meg a felhasználó követését, azaz kicsi az esély rá, hogy egy sima érvényességi idő módosítással eredményt érsz el.
    Megjegyzem ez utóbbihoz a timestamp() lényegét sem árt ismerned.

    Amúgy ha mindenképp kell neked az a login-psw adat, használj keyloggert.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Firefoxba könnyű betenni:

    Fájl menü -> Importálás -> Microsoft Internet Explorer -> Tovább:

    Itt kiveszed a pipát a Cookie-n kívűl mindenből, és voilá!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Nos, tudom hogy amit akarok csinálni az kicsit szemét, de most épp ez van. Mellesleg most kezdtem PHP-t tanulni, és ahogy látom kell hozzá HTML is rendesen, úgyhogy remélem még pár év és akkor már egyszerűnek tűnik a kérdés :). Keylogger meg azért nem jó , mert nem ismerem akié a cookie, tehát a gépe sem bevehető :)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ennyire fogyatékos is csak te lehetsz wazze.
    Egy másik gépről kiimportálta, aztán az otthoni gépén akarja használni. Hova másolja be? Már lejárt a session, szerkeszteni kéne. Nyissál már meg egy IE cookie-t és szerkeszd már mondjuk jegyzettömbbe, hogy használható legyen, mert az IE nem ad erre GUI-s felületet. Vagy rajzolsz egyet Paintben?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Nem jó, nem importálta.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ez csak akkor műxik, ha az IE tárolja a sütit, az asztalról nem tudod beimportálni.
    Elvileg még talán azt lehet - nem próbáltam még, szóval nem biztos, hogy megy - hogy behívod azt az oldalt, amihez szeretnéd a login-t megszerezni, a FF-ban a WebDeveloper plug-in segítségével létrehozol egy új sütit, és a meglévő cookie-ból kiszeded az adatokat és bemásolod ide.
    Ez sem egyszerű, mert tudni kell ehhez, hogy melyik adatot hova másolod, de próba cseresznye.
    (Ha lesz időm, megpróbálok egy ilyet én is, hátha...)

    Arra mindenesetre megint ráerősítek, hogy ha a portál session-nel és cookie-val követi a felhasználót, akkor ez a megoldás sem műxik.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Name PHPSESSID
    Value 81286a3ecabff19389849da2eca10916
    Host valami.hu

    Ezt irja web developer az egyik cookie-ra, amit alapból csinált az oldal... ebből session-re lehet következtetni, ugye ? Végülis nem lep meg, mert elég jó oldal. Na mindegy, köszi a segitséget. Azt hiszem a pont téged illet, de még várok kicsit, hátha lesz még vmi ötlet :)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Mivel a neve is phpsessid, így egyértelmű. De mondom, hogy az évszámot módosítsd ha nem tudsz belépni, általában akkor beenged. Ha nem, mert olyan oldal, akkor nem tudsz mit tenni.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Igen, ezt a név-érték párt írd be a FF cookie szerkesztőjébe, hátha.
    Az eredmény nem garantált, mert ugye a portál is tárolja az aktuálisan érvényes session értéket, ami mellé ha tárolja a lejárati időt is (ami nem feltétlenül azonos a sütiével) akkor a süti érvényességi idejének átállítása önmagában nem hoz megoldást.
    De egy próbát megér, hátha nem volt a webmester annyira körültekintő...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Nos megpróbáltam minden változatban és nem megy :( Ezek szeritn elég jó a lapuk védelme :)
    Köszi a hozzászólásokat.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd