Veritas Backup Exec Incrementális mentés

Veritas Backup Exec Incrementális mentés
2007-10-02T10:46:19+02:00
2007-10-17T11:47:11+02:00
2022-10-21T18:50:42+02:00
tgco
Sziasztok!

Egy kérdésem volna hozzátok, talán tudtok segíteni!
Veritas Baskup Exec-et használunk a munkahelyemen mentésre. Meg lehet-e oldani, hogy incrementális mentést használjunk, egy hetet egy kazettára, de az előző veáltozatot ne írja felül a rendszer. Tehát péntekre a kazettán legyen a hétfői, a keddi, a szerdai, stb... változat és bármelyik napra vissza tudjuk állni.

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv...
Mutasd a teljes hozzászólást!
Megtalálható lehet az összes nap a kazettán akkor is, ha teljes mentést végzel, ez csak a kazetta mérete ás a mentendő adatmennyiség függvénye. Ha nagyon sok az adat, illetve naponta nagyon sok is keletkezik, akkor lehetséges, hogy csak az inkrementális mentés fér fel. De még akkor is megfontolandó lehet inkább heti 2 kazetta használata, mint az inkrementális mentés.
Tudtommal nem írja felül a kazettát a lejárati ideig, inkább sikertelen marad a mentés.

AL
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Nem pontosan értem, mit szeretnél. Egy kis fogalom magyarázat:
  1. Full Backup: minden nap teljes mentés, ha ráfér a kazettára, akkor bármelyiket veszed elő, akármelyik naphoz vissza tudsz térni.
  2. Incremental backup. Ekkor egy alapmentés készül (mondjuk hétfőn), majd kedden a hétfőhöz képesti változások (rendszerint az Archive bit figyelésével), szerdén a keddihez képesti stb.
  3. Differencial backup (szerintem ezt szeretnétek): meg hétfői teljes mentés után kedden is, szerdán is stb. a hétfőihez képesti változást fogja tartalmazni (bármelyik naphoz visszatérni a hétfői, plusz az az egy, adott napi kell). Ez utolsó esetben az Archive bit csak teljes mentéskor törlődik, a Differencial Backup esetén nem. (Incremental esetén is minden mentéskor.)

  Üdv:
  AL
  P.S: ja, és természetesen a kazettát fizikailag hetente ki kell cserélni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Köszönöm, de azt hiszem azóta rájöttem a dologra! A fogalmakkal tisztában vagyok/voltam. Az Append és az Overwrite period-okkal kell játszani.
  Tehát én akartam eléri, hogy hétfőn megcsináljuk a full backup-ot, a hét többi napján pedig a differencial-t. Ugyanarra a kazettára (természetesen hetente kazi csere). Bármelyik napra tudnunk kell visszaállni, tehát ha ugyanarra a kazettára mentünk, akkor be kell állítani, hogy ne írja felül a kazettát.
  A pénteki mentés után így néz ki a kazetta:

  Hétfői Full | Keddi Dif |Szerdai Dif | Csütörtöki Dif | Pénteki Dif

  Így bármelyik napra vissza tudunk állni, mert az összes nap egymás után megtalálható a kazettán.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megtalálható lehet az összes nap a kazettán akkor is, ha teljes mentést végzel, ez csak a kazetta mérete ás a mentendő adatmennyiség függvénye. Ha nagyon sok az adat, illetve naponta nagyon sok is keletkezik, akkor lehetséges, hogy csak az inkrementális mentés fér fel. De még akkor is megfontolandó lehet inkább heti 2 kazetta használata, mint az inkrementális mentés.
  Tudtommal nem írja felül a kazettát a lejárati ideig, inkább sikertelen marad a mentés.

  AL
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, én is így tudom. Nem írja felül, amíg az Overwrite period le nem telik. A teljes modell így néz ki: Hétfő full backup egy kazettára, keddtől péntekig pedig Differenciális egy másik kazettára egymás után. Így igazából két kazettával dolgozunk hetente. Csak egyszerűbb volt a problémát felvázolni egy kazival, mert a lényegen nem változtatott.
  Követelmény volt, hogy bármelyik napra vissza tudjunk állni és nem használhattünk annyi kazettát, amennyi napra mentés kell, mert az nagyon drága lett volna. Egy kazira nem fér rá több full backup, ezért választottuk a fenti megoldást.

  Egyébként Ti is Backup Exec-et használtok? Csak azért kérdezem, mert ha megengeded, akkor hozzád fordulok az esetleges kérdéseimmel. Mint látod, nem sokan reagáltak a kérdésemre, mert elég réteg dologról van szó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi nem BackupExec-et, hanem Veritas NetBackup-ot használunk. Gyaníthatólag sok közös vonás van bennük... (Szerintem a miénk a bonyolultabb, ha nem is nagyon...) Remélem, tudok segíteni ha van valami kérdésed.

  AL
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd