Hálózati nyomtatás
2007-10-08T07:49:21+02:00
2007-10-09T08:01:17+02:00
2022-07-21T23:14:58+02:00
Prometheus
Van egy munkaállomás mely csupán munkacsoportban van.
Hogyan lehet azt elérni,hogy vállalati tartományban megosztott nyomtatót elérjen?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hozz létre egy "nyomtatós" felhasználót a tartományban, vagy helyi felhasználót a szerveren.

Amikor a munkacsoport gépén hálózati Nyomtatót hozzáadsz, a "A következőhöz (vagy a nyomtató tallózásához..." mezőbe beírod a szerver nevét: \\szerver.

Ezután Tovább gomb Ekkor kér felhasználónevet, jelszót. \\szerver\helyiuser, vagy \\tartomány\tartományiuser és a jelszó megadásával pipáld be a Jelszó megjegyzését. Innentől ő minden alkalommal ezzel az azonosítóval fog csatlakozni a szerverhez/nyomtatóhoz..

Arra vigyázz, hogy ha megváltozik a felhasználó jelszava, akkor a munkacsoportos gép nem fog tudni nyomtatni (és a usernek hibaüzenetet sem küld)

Mutasd a teljes hozzászólást!

  • A munkacsoportos gépek először vendégként próbálnak hozzáférni a megosztásokhoz, de a tartományi gépeken a vendég felhasználó le van tiltva alapból, így ha engedélyezed a tartományi gép helyi házirendjében a vendég fiókot és a "számítógép elérésének megtagadása"-nál vendég fiókot törlöd, akkor bejelentkezés nélkül hozzáférhetsz a megosztásokhoz azon a gépen, ahol ezt beállítod.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Az a probléma, ami leírtál nem nagy gond, mert meg kell kérned a tartomány üzemeltetőjét (rendszergazda) hogy adja meg a pontos elérési paramétereket (talán, pár sör). Utánna már menni fog. A kettő különálló hálózat háttér pontos ismerete nélkül jobb infó nem adható.
    A rendszerbe való jogtalan behetolást nálunk is büntetni rendeli a törvény.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd