Új Laptop - De milyen fajtát?
2008-01-15T20:40:01+01:00
2008-01-21T09:48:03+01:00
2022-07-22T06:27:27+02:00
Wishen
Üdvözlet mindenkinek!
Tervben van egy új laptop vásárlása, de nemigazán tudom,h melyik fajta milyen minőséggel rendelkezik,s hogy melyik a megbízható.

követelmények:
legalább 180 GB hely
dvd iró
kétmagos proc
1 GB memória
egy szépkis video kártya

felhasználnám: wireless acces pointokhoz szaladgáláshoz, valamint itthoni használatra (games/net/zene), valamint szervízbe is.
rászánok kb.: 500 ~ 700 max EU-t.

pls adjatok pár ötletet, véleményt.
az asus/hp/apple mellet voksolok eddig,de az apple enyhén szólva túllépi a keretet.

nah .. biztos van pár emberke a fórumon aki laptop témában profi!várom a véleményeket!

üdv
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • http://depo.hu/msi/ex600x-076huMSI

  Én ezt venném, és fogom is. Ez kb pont 500-700Euró 2 kiló alatt nem kapsz más hasonló teljesítményű gépet...

  Persze nem ártana tudni mire is szeretnéd használni.

  /szerk.
  Ami mellette szól, hogy ez egy elég jól felszerelt alapgép, 2év! garóval, normális a kinézete, elfogadható ára van

  ami ellene: én személyszerint nem szeretem a crystal view vagy tökömtudja milyen kijelzőt, minden cég másképp hívja... Nagyon trendi, meg szép képe is van, csak tükrőződik, a billentyűzeten elhelyeztek egy komplett numpadot, ami előny voszont a másik oldal eléggé összezsúfolt... Ahelyett, hogy levették volna a windóz gombot róla a pics..a összenyomták a shiftet meg az entert, és a hosszú í is elég fura helyen van... szóval szokni kell.
  Valamint ilyen crysis szintű játékok nem fognak elmenni:) Régebbiek jó eséllyel:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kösz, ránéztem.
  tetszik, az ára is pont jó lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már nem azért, de így a világba, idegenektől neten tanácsot kérni hát elég fura dolog. Ad valami tanácsot egy emberke, mondjuk aki sosem látott laptopot élőben - de egy "ilyen lenne" az álma...
  Ötvenen hatvan félét ajánlanának, ha írnának ide annyian. Fikáznák egymást, jobbra meg balra...
  Kérdezz meg inkább egy ismerőst, vagy egy szakértőt, akiben többé kevésbé megbízol és meg tudod beszélni vele, hogy merre, hány...
  Ha én most ideírom, hogy vettem egy laptopot 38-ért, FujitsuSiemens, és kiválónak találom, több teljesítményt produkál, mint a főnököm hiper, 2.5-ször ilyen drága gépe, és szerintem ezt vedd - akkor itten kitörne a háború! Pedig ajánlom, mert tényleg jó! :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jellemzők:
  15,4'' WXGA, T2330-1,6GHz, 2x1024MB DDRII, 160GB HDD, DVD S-multi, FreeDos


  A freedos készítői most örülhetnek! Még 2008-ban is dost adnak számítógéphez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • FreeDos vazze! Na az aztán jó, ez megmagyarázza azt az ötvenezret amivel drágább egy üres gépnél...
  Használd egészséggel!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a szomorú, hogy néhány évtized múlva ebből a hányadból kommentár nélküli kőkemény statisztikai adat lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Le is fogom tölteni!
  Gondolom még letölthető. Megnézem, hogy hogyan hasít, egy 4 magos gépen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennek igazat adok. Mindenki mást preferál.

  Kérdezett, én írtam egyet milyet vennék... Körbenéztem a piacon, és ezt találtam alkalmasnak arra, hogy használjam mint laptopot. (nem ez a vágyálmam, és a télapónak sem írtam ezügyben.) Miután kiválaszottam, elolvastam pár külföldi fórumot esetleges szériahibák után kutatva. Leírtam mi tetszik illetve mi nem tetszik benne. És nem azért írtam ezt a márkát/modellt, mert elfogult vagyok, vagy mert pénzt kapok érte. Én az asust preferálom mint márkát, mások meg azt szídják, szóval ez egy örök körforgás... Valóban igaz, örök vitatéma.

  Persze, most ezt valaki vagy elhiszi vagy nem. Viszont nem tartom magam egy Bullit szintű embernek, aki már egy kérdés címet sem tud hiba nélkül leírni, anyázni viszont annál jobban. Lehet, jobban jár ha egy itteni (nem feltétlen én) ismeretlen tanácsát fogadja meg, mint tegyük fel hogy : a "bringás" haverjáét, aki szerint úgy kell BIOST resetelni, hogy megfordítjuk az elemet az alaplapban , áram alá rakjuk és belesz@arunk a tápventillátorba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó, látom hogy nem nekem lett címezve, viszont éreztem egy kis áthallást, azért írtam.

  Ja igen hát freedos Nem buzdítok senkit semmire, mindenki eldönti maga milyen OSt választ:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem személyeskedés volt, én általában az értékét vontam kétségbe annak, hogy itt milyen tanácsok és milyen szempontok alapján kerülnek ki. Nem néztem a gépet amit ajánlottál, nem tudom milyen - én amúgy kicsit úgy vagyok vele, hogy szinte mindegy milyen márka: az elvárásaimnak megfeleljen. Most sikerült olyat vennem a FS- formájában - Asusra gyúrtam, de nem volt elérhető az amit kerestem volna. Vagyis drágáért volt...
  Nem mellékes dolog, hogy tisztában legyen a delikvens mire akarja elsősorban használni, a pénzéért. Az nem kívánalom, hogy "mindent" tudjon, de nagyonám!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Keress egy jófajta Dell-t. Több haverom mondta, hogy bevált, akkor annyira gáz nem lehet. (Ezek a leptopok pedig nem szövegszerkesztésre, internetezésre vagy hasonló alig használom gép funkciókra vannak befogva...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a múlt héten installáltam egy DELL notit, Vista downgrade XPre. Term. a driver CDn semmi XP nem volt, na majd letöltöm a honlapról. Típus, OS kiválaszt, aztán ott kb 60 féle drvt találtam, olyan szinten, hogy WiFihez volt 3 fajta , BThoz 2, szóval minden eszközhöz legalább 2 fajta volt, más gyártótól, és csak az 1ik működött, nem mellékesen egy wifi drv 110! mb volt, kicsit néztem hogy miért annyi. Szóval elég nyögvenyelősen ment... mondjuk utána működött is rendesen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ASUS noti hasonló , Viszont ott a wifi driver csak 82 mb
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez csak az ALIEN csomagjából lehet...
  Raid, sli, dual stb ...


  gemer noti
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a msi noti nagyon jónak tűnik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • re all!
  na, ami a véleménykérést illeti az csakis az én dolgom.
  Hiába kérdezem meg a helyi szervizes ismerősömet, ha őis elfogult laptop témában, ráadásul nincs is neki egy említésreméltó gépe sem.az árakat tudja, javítja őket, telepít rájuk, és ami 1000 eu-n felül megy, arra alap h aztmondja,h yó.szóval

  Már nem azért, de így a világba, idegenektől neten tanácsot kérni hát elég fura dolog.  A másik dolog meg,h LamerRick msi-je tetszik,de mondjuk az egyik rokonom meg nemrég hp-t vett 750 eu-t perkált érte, és isteníti a kicsikét,de még odáig nem jutottam,h meg is nézzem, mivel egyetemen van.

  Nemrég meg személyesen kellet elszállítanom egy szintén aranyos darab vadonatúj hp-t, "deVistásítva" a szervizböl, és volt is alkalmam kipróbálni.első benyomásra rendben van,még a klaviatúra elrendezése is tökéletes volt számomra...

  szóval nem flame wart szerettem volna elinditani ezzel a topiccal,hanem véleményeket szeretnék olvasni újonnan megvásárolt laptop tulajdonosoktól.azthiszem a követelményeket már leírtam fentebb,de látom egyesek még ezzel sincsenek tisztában.

  Nem mellékes dolog, hogy tisztában legyen a delikvens mire akarja elsősorban használni, a pénzéért.


  ez a stílus nagyon nem jön be.Egyébként meg ránéztem a Fujitsu Siemensre, nemrossz, de nincs rendben a hűtés rajta.

  Továbbra is várok pár véleményt, remélhetőleg függetlenül a másik postjától, filozofálásmentesen.

  üdv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Haverom vett egy Acert annak a kijelzője kontakt hibás volt, vissza vitte kapott egy szintén kontakthibás (lehet csak ez a széria ilyen). Toshiba, jó teljesítmény bár haveromnak úgy ment ki belőle a vinyó, dvd író, lap, hogy hordozva nem is igazán volt. Asus-ba hamar kimegy az aksi, bár melyikbe nem? Fujitsu - jó árban van, a teljesítménye is jó, viszont aszem ebből a legmagasabb a meghiásodási arány (amiből a legtöbb van miért ne lenne abból a legmagasabb). Hp-ről nem tudok semmi, MSI jó szép, a márkanév is alig kerül belőle sokba, DELL azon is sokba van a márkanév, viszont bátran ajánlom neked! Erős kis gépek, és leamorfizálhatatlan...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk a 700 eurós max ár eléggé leszűkíti a kört, ha kétmagos gépet szeretnél. Bár az AMD kínálatát nem nézegettem, meg nem is ismerem, intelben meg max Core Duosat kapsz ennyiért, vagy 1-2 c2d-t. Hpk amúgy szerintem nem rosszak - bár az a pár NB amit kezelgetek nem igazán reprezentatív ilyen szempontból:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rendben.Az az msi amit fentebb említettél még elmegy, tetszik, az ára is pont yólenne, de még nézelödöm énis.
  köszönöm a véleményeket, és továbbra is várom őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd