VPS tárhelyen shoutcast beüzemelése
2008-01-30T12:44:23+01:00
2008-02-28T12:52:22+01:00
2022-07-19T02:05:25+02:00
Egyvalaki
sziasztok

Linux alapú VPS-en szeretnénk beüzemelni shoutcast rádiót.
Találtam kb. egymillió leírást a gugliban és különböző fórumokon, de amiket olvastam, az mindegyik saját gépről üzemelne, nekem pedig azt kellene megoldanom, hogy a szerveren legyen beállítva, ott legyenek az mp3 fájlok és onnan működjön.

Segítsetek rajtam! :)

köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • miféle szerveren? honnan?


  pontosabban kérdezz!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ugye azért el tudod olvasni a témanyitó hozzászólásomat? :)

  de pontosítok:

  VPS = virtual private server (apache + php + mysql)
  Linux (centos 4)
  shoutcast online radio program

  Ezek adottak. A vps-t ftp-vel és ssh-val tudom elérni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hajjaj, senki nem látott még ilyet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • odáig eljutottam, hogy a szerverre feltettem az sc_serv és sc_serv.conf fájlokat és a leírásoknak megfelelően bekonfigoltam.

  innen kellene a segítség, mert olvastam egy angol fórumon, hogy ssh-val kell elindítani a shoutcast szervert, de ez már nem igen megy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mit nem értesz?

  szerver: saját, bérelt, lopott, kölcsönzött, kitalált, ...stb.

  mi a futtatható korlát?
  szerver felügyelet? ....elérem na és? ha nem érnéd el nem is lenne jó. de mi futhat és mi nem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Desy, ugye most csak viccelsz velem? Mi köze van az adott problémának ahhoz, hogy a vps az saját vagy bérelt vagy lopott? A vps az attól még vps marad, mert teszem azt nem forintban, hanem gombostűfejben fizetek érte.

  Elég részletesen leírtam, hogy mik állnak rendelkezésre. Kérlek, ha tudsz segíteni segíts, ha nem, akkor pedig hiába írjuk körül százszor is ugyanazt.

  De összefoglalom újra:

  - adott egy vps, a mérete, a teljesítménye és a belföldi-nemzetközi sávszél bőven elég arra, hogy egy online rádió működjön rajta
  - a vps kiszolgáló rendszere linux centos 4
  - a szerverre apache, php és mysql van telepítve (teljes hozzáférésem van)
  - ftp és ssh fájlátviteli módon tudom elérni a szervert
  - feltöltöttem azt a két fájlt, ami a shoutcast rádió szerverhez tartozik (sc_serv és sc_serv.conf)
  - a konfigurációt körülbelül beállítottam

  itt tartok most, innen szeretnék továbblépni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • na látod, az a lényeg, amit írtál.
  nem nálad van, nem tudsz konkrét parancsot futtatni (nem éred úgy el, mint egy asztali gépet). tehát: nincs szoftver futtatási lehetőséged.

  a script parancs szerintem nem képes megfelően kiadni az utasítást mit hogyan tegyen a szoftver a rendszeren.

  ftp, ssh szerintem, nem alkalmas üzemszerű felügyeletre futtató környezet közvetlen befolyásolására.
  (remélem tévedek)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az önmagában nem probléma, hogyha csak helyben lehetne elindítani, mert megkérem a rendszergazdát, de az egyik leírásban ez van (szintén vps):

  "In SSH - go to the directory where sc_serv is located and simply enter sc_serv in the command line

  This will start the server using the configuration file you saved in the same directory."

  Ezért nem értem pontosan. Mindenesetre bíztam benne, hogy ír valaki, aki hasonló körülmények között már indított be rádiót, de sajnos úgy néz ki nem jellemző. Kár
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ezt nem lehet így!
  a te játékod, a te költséged kell legyen, téged fognak zaklatni ha nem fizeted be a noták után járó jogdíjjakat és a "szerver" mint "bérlemény" alkalmazási illetve futtatási lehetőségei távvezérléssel nem adják meg azt, hogy ha olyanod van, akkor majd fut csak úgy....


  sok rádió működik ilyen is olyan is, de ha a műsorvezető nem produkálja magát, akkor is megy állandóan mert csak előbb utóbb lesz hallgatósága. ha meg sokszor nem megy, akkor azt is elveszíti, akinek esetleg addig tetszett. ha egy-két valaki hetente hallgatja fél órát érdemes e futtatni? saját költségen állandóan 24/24h? biztosan nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kedves tőled az intő figyelmeztetés, köszönöm (ez nem ironia, tényleg jó, ha figyelmeztetik az embert a buktatókra). Nem írtam le ezt, mert nem tartozott szorosan a kérdéshez, de a jogi rész tisztázva van (mahasz, artisjus, hírközlés), a hallgatottság pedig egy bejáratott kulturális portálon keresztül adott.

  itt tényleg "csak" azon múlik, hogy mikor sikerül beröffenteni a szerkezetet.

  Amikor tanakodtunk a különböző rádiós módok között, azért a shoutcast mellett döntöttünk, mert az ingyenes és - ha jól olvastam -, a winamp pluginon keresztül szerkesztési lehetőséget és hangrákeverést ad saját gépről.


  Mivel ilyet még nem csináltam, bármilyen más program is megtenné, akár fizetős is, minimális mértékben. Khmm, relatív, tudom :)
  Akár az a megoldás is érdekelne, hogy egy txt-be vagy sql-be előre beállítom a lejátszandó fájlokat. Egyelőre nem kell hangrákeverési lehetőség, legalábbis nem ragaszkodom hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...ad saját gépről.


  ez a lényeg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • te foglalkoztál már a shoutcast programjával?

  Cáfolj meg, én úgy tudom mindegy, hogy távoli szerverhez csatlakozol vagy a saját gépeden van a zene. Azért sugároznak sokan saját gépről, mert nem tudják vagy nem akarják megfizetni a bérszervert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen, ez is egy megközelités.

  én is futtattam. de csak saját szórakoztatásra. ismerős, próba móka ..... ki net, másik gépre levesz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • értem. Akkor most még megpróbálom néhány más fórumon is bedobni a kérdést és ha úgy sem jutok előbbre, akkor bele kell nyúlni a zsebünkbe

  mindenesetre köszönöm a törődést
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nem jön össze, és cgi-t tud a szerver, akkor ajánlom ezt:
  PicoStreamer
  Ugyanúgy Shoutcast, csak kell hozzá még egy program, de le van írva.

  Ezt használjuk mi is itt, csak tárhely.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Winamp Orb

  Zene bárhol bármikor! Nemrég feltelepítettem a legújabb winamp-ot, ami már tartalmazta az Orb nevű szoftvert. Az Orb nem csinál mást mint megosztja a számítógépen lévő zenéket, videókat amiket máshol, más ezközökön is megnézhetünk a későbbiekben. Segítségével nézhetjük bárhol web-en, mobilon, konzolokon (Xbox360, PS3, Wii) és winamp-on (másik gépen is). Az olyan zenefüggőknek mint én más program nem is hiányzik. Mikor az Orb rendszert használjuk lényegében a PC-énkről stream-eljük a zenét, videót. Az én 1/1 MB-s netemmel simán lehetett hallgatni a gépemen lévő zenéket
  De hogyan is működik? Az Orb a számítógépünkre automatikusan feltelepül, mikor feltesszük a legújabb verziós winamp-ot. A telepítés után csak beállítjuk a mappákat amiket meg kívánunk osztani. Más dolgunk már nincs is, csak használni a rendszert. Ha weben kívánjuk hallgatni a zenéket csak el kell látogatnunk a http://winamp.orb.com-ra bejelentkezünk a korábban megadott felhasználói nevünkel és jelszavunkkal. A kezelőfelület egy-az egyben megeggyezik a winamp media library-val és a használta is egyszerű és viszonylag gyors is (persze ez relatív minden az otthoni gépünk netkapcsolatától függ).
  Kipróbáltam mobilon is, de a GPRS az bizony kevés hozzá, az áráról nem is beszélve. A 3G-t nem volt lehetőségem megnézni, itt nincs olyan.
  Összességében a programmal nagyon elégedett vagyok és mindig fura érzésem van mikor máshol használom, azért talán mert nagyon új dolog nekem. Azoknak mindenképpen ajánlatos feltenni akiknek úgyis éjjel-nappal megy a gép otthon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha érdekel még a téma akkor keres meg !
  proman@citromail.hu -ra dobj 1 e-mailt.
  Ha már sikerült megoldanod akkor tárgytalan
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd