MSSQL Log fájl hatalmas
2008-05-06T16:46:56+02:00
2008-05-06T21:16:51+02:00
2022-07-22T13:21:29+02:00
vaso123
Sziasztok!

Van egy kis szotyi 50 megás adatbázisom, van benne egy tábla amiben kis képek vannak, a lényeg, hogy binárisan image fieldként.

Na most a helyzet az, hogy valamitől a log fájlom mérete egyszer csak valami 2Gb lett. Rákerestem, mssql log file too big, volt olyan akinek 143Gb (!!!) volt :)

Nem ismerem az mssql lelki világát, de el tudom képzelni, hogy a tranzakciókat loggolja ott, tehát ha én updatelek egy képet bináris adattal, akkor azt is, és így tud megnőni. Ha nem akkor valaki kérem magyarázza meg, mitöl nő így meg.

Na most detach-oltam, töröltem a log fájlt, majd attacholtam.

Ezzel csak az a gondom, hogy nem akarom ezt én nap mint nap, vagy hetente megtenni, mi a megoldás erre?

Van olyan állítólag, hogy autoshrink, és az jó, de nem tudom mi az, és hogy hol kell beállítani.

MSDE 2000 a szerver, és Microsoft SQL Server Management Studio Express -em van.

Thx
Mutasd a teljes hozzászólást!
Pedig kézzel kell majd csökkentened a file méretet. Esetleg beütemezheted a windows feladatütemezővel és osql.exe-n keresztül futtathatod a DBCC SHRINKFILE-t.
(Ha jól tudom, akkor MSDE-ben nincs maintenance plan, ami ezt elvégezné az AutoShrink beállítás-nak megfelelően)

Egyéb iránt én hagynám a fenébe a helyedben. A tranzakciós log fájl automatikusan növekszik, amikor szükség van rá. Ha most lecsökkented a méretét és legközelebb megint végzel egy komolyabb műveletet az adatbázisban, akkor megint megnő. De ha nem lesz hova nőnie, mert elfoglaltad a helyét, akkor meghal az egész hóbelebanc. Nemcsak, hogy szélmalomharc, de még veszélyes is.
Akkor érdemes shrinkelni, ha tiudod, hogy olyan folyamatot hajtottál végre, ami kivételes és ez növelte meg a logot.

Annyit még azért tegyél meg, hogy az adatbázis adatlapján ellenőrzöd a Recovery Model-t. Simple legyen (elvileg annak kell lennie, hacsak valaki át nem állította).
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd