A routerem nem szereti a torrentet
2008-06-06T16:08:10+02:00
2008-06-06T23:18:49+02:00
2022-07-22T15:18:54+02:00
MyR
Már kb 10 torrent klienst kipróbáltam, de mindegyik esetében azt tapasztalom, hogy 8 megabites nettel megfelelő port-forwarding mellett (zöld pipa a sarokban) is baromi lassan töltök (200seed/500peer-es torrenteket is csak kb 10-20 kB/sec-mal). Ami még érdekes, hogy a routeren kb. fél órával a torrent elindítása után már tojást lehetne sütni, és ezzel párhuzamosan a http is belassul, majd teljesen használhatatlan lesz a net Firefoxszal és IE-vel egyaránt. Ráadásul a router se volt egy túl olcsó darab (ZyXEL P-334WT)

(Utána hiába állítom le a torrentet, a router újraindításáig halott marad a hálózat.)

Na erre varrjatok gombot...
Mutasd a teljes hozzászólást!
Kedves MyR!

Sajna a routereknek az egyik hátulütője hogy a torrentek által generált kapcsolatokat nem tudják lekezelni normálisan.
Két dolgot tudsz csinálni.
1. a melegedés és a böngészés lassulása ellen vedd lejjebb a globális kapcsolat maximális számát a torrent kliensedben (nekifutásból egyből a felére).
2. ha a routered tudja a QoS-t akkor ott kell leszabályozni alacsony rangra a P2P kapcsolatokat, így nem fog akadozni a net ha torrentezel.

Sajna azt hogy miért lassul , konkrétan nem tudom, de lehetséges ha csökkented a kapcsolatok számát akkor javul a helyzet, mert így nem lesznek fennakadások a routernél.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A kapcsolatok együttes maximális számát most levettem 50-re, ami sajnos elég alacsony értéknek számít, de így legalább tudok most netezni meg a router se annyira forró... Hát a torrentekkel meg majd türelmes leszek.
  (A QoS-t csak a WLAN esetében lehet állítani, nem tudom, hogy miért.)
  Köszi, úgy látszik ez a legtöbb amit ki lehet hozni belőle...


  Amúgy létezik olyan router amivel normálisan megy a torrent? (Eddig volt nekem kettő, azok földbeálltak, most ezzel még talán húzom egy ideig...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia nekem 3com routerem van és csak jót tudok mondani róla mint a
  wlan és a vezetékről is megy.Akik a környékemen be vannak kapcsolva a negyed jelerőségük nincs mint nekem.Panelba nyomatom
  és bárhol vagyok kitünő mind a 2 gépem vétele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jah, hát a 3Com-ok nem olcsóságok...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd