Vajon miért lassú Core 2 Duo-val?
2008-07-22T00:20:14+02:00
2008-10-12T18:26:48+02:00
2022-07-23T00:07:25+02:00
Highground
Helló!
Először is üdv mindenkinek! Lenne egy olyan kérdésem hogy: Nemrég fejlesztettem egy kicsit a gépemet és vettem egy P5k alaplapot és egy core 2 duo E8400-as procit! Eddig ez volt: P5LD2,Celeron 2.8ghz,2gb ram 533mhz/800mhz,EAX 1950 pro .Na mármost ugyebár kicseréltem az alkatrészeket és visszaraktam a régi videókártyát de a memóriából csak a 800-ast tudtam mert a p5k csak 667mhz fölött kommunikál(legalábbis én úgy tudom mert mikor mindkettő bent volt akkor nem tudtam még bootolni sem:) aztán körülnéztem a kiskönyvben:))Tehát most ez van: Core 2 duo E8400,P5k alapl.,1gb ddr2 800 mhz,EAX 1950 pro.stb...És láss csodát a gépem lassab mint volt sőt pl.: a zene/videó szaggat,a battlefield 2 egy csomó ideig tölt(tovább mint régen)és néha az is akad...Most vistám van de előtte próbáltam xp-n is ugyanez volt. A média akadozása az xp-n is ugyanúgy előjött.Minden legújabb driver fönnt van: videókártya,Realtek hangcumó,directx 9c (2008 jun.)Fennt vannak az alaplapi driverek is és azt is lefrissítettem(intel inf. chipset)Nem tudom mi lehet a gond de nagyon jó lenne megtudni:)Ha valakinek van valami tippje vagy tudja hogy mi a gond annak a segítségét nagyon megköszönném!!!
Üdv mindenkinek!
István
Mutasd a teljes hozzászólást!
Elmondanám hogy azóta beleraktam még két giga ramot és egy sata-s 500 gigás vinyót és azóta is ugyanaz a bajom: szabályosan szaggat a zene és a videó,a játékok ugyanúgy vagy talán még lassabban töltenek

Áttelepítetted a SATA vinyóra a rendszert, vagy maradt a lassú patán? Ha maradt akkor telepítsd át és szüntesd meg a pata ágat. Sajnos típushiba. Ezt olvasd el. Link.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ugye a Windowst újratelepítetted, BIOS-t resetelted a hardver upgrade után?

  A -1 giga RAM miatt előfordulhat lassulás, de közel sem ilyen mértékű.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csinálj egy BIOS resetet, lehet elálitgattál véletlen valamit, és nem tetszik neki...
  Esetleg hajitsd bele mégegy ramot, mert vista 1 GB melett nem lehet játszani, valaki szerint 2 GB-on sem, de ugy hátha megjavul ..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát mivel új az alaplap is ezért nem gondoltam a bios resetreDe a windows-t természetesen azóta már kb 5x telepítettem újraMegpróbálom ezt a bios resetet...Köszönöm a válaszotokat!!!Én is gondoltam a ramra de szerintem sem lehetne ekkora lassulás miatta...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha új volt az alaplap is és úgy raktam bele a cuccokat akkor is csináljak egy bios resetet? Csak azért mert nem akarok feleslegesen resetelni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, csinálj. De egyébként nagyon megterhelő az a 3 kattintás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem azéééééért csak nehogy valami el"rontódjon" (nem akartam csúnyán)!Okés!Akkor megpróbálom!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Semmi...ugyanúgy akadozik pl.:a zene alatt töltöget(led) és közben szaggat kicsit...a bf2-t meg se merem próbálni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet hógy egy mag muködik vagy túlgyór az fsb vegyélle pelöle amig észre veszed a sebeség növekedés
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • elméletileg mind2 mag működik legalábbis fölismeri ki is írja és az oldalsávon lévő telj. figyelő is azt mutatja hogy aktív mind2.Az fsb-ből hogy tudok levenni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy (csak) egy mag működik vagy túl gyors az fsb vegyél le belőle, amíg észre (nem) veszed a sebesség növekedés


  Nem bántásból mondom, de csapnivaló a helyesírásod, hiába van 1985 óta számítógéped. Használj Firefox-ot, abban van helyesírás-ellenőrző.
  (Egyébként nem hiszem, hogy a túl nagy FSB lassulást idézne elő.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nah most mindenki a procira, memmodulra gondol, sőt egész érdekes hozzászólások is vannak, nem akarok idézni ... de senki nemgondol a vga-ra: "...és visszaraktam a régi videókártyát..."
  Bár nem biztos, hogy ez, vagy csak ez az oka, de meglehet hogy ez okozza a lassulást , talán a driver, pl. ati vga-knál az újabb driverek rendesen visszafogják a rendszert! Próbáld az eredeti, Mellékelt drivereket frissítés nélkül, ha Op-rendszert raksz fel győződj meg, h az milyen forrásból származik, és ha Xp akkor minimum SP 2 legyen. Még győződj meg róla, h a gép mindkét magot használja-e. Nagyjából ennyi. sok sikert!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Először is köszönöm a választ! A problémám továbbra is fenáll de amit te mondasz meglehet hogy nem alaptalan már én és pár haverom is gondolt a vga-ra.Amint lehet ki is fogom próbálni!Sőt lehet hogy egy másik videókarit is kipróbálok!Az oprendszer biztos nem az okozója ugyanis xp-n (sp2+teljes frissítés)is ugyanezt csinálta,most pedig jogtiszta vista van fönn természetesen minden frissítéssel(sp1)!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Végülis mit csináltál? Lecserélted a procid egy komolyabbra és kivettél egy Gb ram-ot a gépböl. A cpu teljesitmény természetesen ki fog jönni - konvertálásnál, csomagolásnál játékoknál - de igy a win asztalán nem igazán. Viszont az egy giga memória hiányát biztosan megérzed.
  Szerintem egyszerüen becsapod magad, a jól beállitgatott xp-det hasonlitottad össze első lépésben egy friss telepitéssel, ahol feltételezhetően semmi különös dolgon nem finomitottál. Majd áttértél a Vistára ahol érezhető a különbség hogy 1 vagy 2 giga ram van a gépben. Ráadásul egy friss Xp vagy Vista olyan szolgáltatásokat futtat alapból amik jócskán megterhelik a gépet. Jár ezzekkel sok elöny is, mindenki eldönti maga neki épp mi a fontos.
  Ellenörizd és hasonlitsd össze a vga, cpu, stb teljesitményét hasonló kategóriás termékekkel és kiderül hogy itt van e a probléma (szerintem nem).
  A másik része a dolognak hogy a videólejátszás akadozik ez már lehetne sok minden ha nem két oprendszeren is produkálná. Én a merevlemez teljesitményét ellenőrizném (nem tudom milyen) sata driver, pio vs udma mód ellenőrzése, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nézd meg mondjuk a cpu-z-vel, hogy tényleg a kívánt beállításokkal megy-e a procid.
  cpu-z download
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elmondanám hogy azóta beleraktam még két giga ramot és egy sata-s 500 gigás vinyót és azóta is ugyanaz a bajom: szabályosan szaggat a zene és a videó,a játékok ugyanúgy vagy talán még lassabban töltenek,a tömörítés se lett gyorsabb mondjuk speciel konvertálni még nem konvertáltam...és azért előtte egy 2.8-as cerkám volt 2 giga rammal azt ne felejtsük el :) apropó oprendszer mint azt elmondtam xp-n és most a vistán is ugyanezt csinálta éppen ezért gyanakszom hardver hibára amúgy ez a vista ami fönn van teljesen be van konfigurálva és le van frissítve(de ezt is most mondtam el)Az előző xp pedig teljesen szűz volt úgyhogy nem volt beállítgatva hidd el nem csapom be magam :)! Ha már nem tudok egy ilyen proci mellet egy számot normálisan akadás nélkül végighallgatni akkor az gáz,és az nem driverhiba mert próbáltam alaplapi cd-n lévő driverrel is és a legújabbal is de nem a hangkártya a hibás...megoldás továbbra sincs...
  most fogom megnézni a vga-t a hétvégén...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már nem tudok egy ilyen proci mellet egy számot normálisan akadás nélkül végighallgatni akkor az gáz
  ..
  most fogom megnézni a vga-t a hétvégén


  Ebben kétségtelenül igazad van, de mi köze ennek a videókártyához? Sok minden hatással lehet erre, de a videókártya az utolsó ebben a sorban. Ráadásul ha azzal van komoly gond annak sokkal látványosabb jelei vannak, a hang akadozása már fel sem tünne.
  Ha nem két oprendszeren is ugyanez lenne a hiba sokkal egyszerübb lenne tanácsot adni, de igy (ha elfogadjuk tényként amit mondasz és nem is csapod be magad) tényleg marad a hardver gond. Ez pedig mi lehet a hibajelenség fényében? Merevlemez, esetleg alaplap.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg alaplapi hangkártyahiba? Meglehet...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Hangot eddig figyelmen kívül haygtam, de igaza van blabla-nak, ez nem valószin, h a vga, de érdemes azért leellenőrizni, elvégre bonyolult eszköz ez a Pc, bármi megtörténhet...!

  Ha sehogy se jó, akk jön a cserélgetős mödszer...

  Kérj kölcsön alaplapot, CPU-t , vga-t(lehet hogy a hardverhiba az egész gép telljesítményét lehúzza, szal érdemes azt is..) és TÁPEGYSÉGET!!!! Lehet h nem kap elég áramot valamelyik alkatrész,elsősorban a procira gondolok.. Ezt Everest Ultimate-el 1xűen megteheted! Tipp: A szerelés előtt nézd meg elég e a tápegység a gépedhez, ezt ezen az oldalon a hardvereidnek kiválasztásával megteheted: eXtreme Power Supply Calculator - The most trusted PSU Wattage Calculator

  Sok sikert!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • megnéztem, a procid áramellátásnak ezen értékek közé kell esnie:

  0.85V – 1.3625V
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • I/O feszültség 1.150 - 1.225 V és a magfeszültség is ugyanennyi az everest szerint...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A táp úgy néz ki elégnek kell lennie mert túlhúztam a procit(mármint ott a kalkulátorban) plusz high-end desktop-ra állítottam az alaplapot és még így is 336W nekem meg van egy 350w-os tápom...dehát már nem tudom lehet az is...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nekem meg van egy 350w-os tápom

  Az karcsú ide. Ez már nem a Celeron proci. És ha hozzáteszed, hogy Eurocase, Trust, vagy pl Mercury,
  akkor tökön is szúrom magam.
  Power Supply Requirement:
  1. 450-Watt power supply or greater, 30 Amps, 12 volt rail is recommended (assumes fully loaded system)
  2. For CrossFire 550 watt power supply or greater, 38 Amps, 12 volt rail
  - Link.
  Ez persze egy picit túloz, mert stabilitásra hajaz, de egy jó 400wattos kellene.
  De nem ettől lassú a géped.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt eddig nem említetted, csak megerősíteni tudom blacksheep hozzászólását, Core 2 Duo-hoz minimum 450w-os tápegység kell, tehát elsősorban erre az alkatrészre koncentrálj, és 1 tipp: számtech-boltban eladóktól kérdezgesd meg, hogy milyen tápegységet ajánlanak a te konfigurációdhoz, én annyire nem értek ehhez az alkatrészhez, esetleg itt, fórumon is rákérdezhetsz...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok! Ha tényleg a táp a hibás akkor veszek egy új házat mert amúgy is kellene már:)! De kérlek erősítsetek meg benne hogy tényleg kevés ehhez a konfighoz a 360 W-os chieftec táp!:)Mert ez sem 2 filléres kiadás és mostanában eléggé kiköltekeztem:)Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az, hogy mennyi az összes Watt, szinte lényegtelen.
  Sokkal fontosabb, hogy a táp egyes feszültségágai mennyire vannak (túl)terhelve. (A többmagos processzorok hajlamosak rövid időre jelentősen megemelni a teljesítmény igényüket.)

  De az nem valószínű, hogy a táp miatt lassú a gép. De előbb-utóbb gondjaid lesznek a mostani táp miatt.

  Érdeme egy ellenőrzést végezni.
  Eszközkezelő: ismeretlen, felkiáltójeles hardver nem lehet.
  BIOS 1: A feszültségek, processzor hőmérséklet az előírt értékeken belöl van.
  BIOS 2: Az alaplap rendesen felismeri a processzort. FSB, szorzó, feszültség egggyezik a CPU gyári értékeivel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Menet közben az is bizonyítást nyert hogy nem az alaplapi hangkari a hibás az akadozó hang miatt: haverom áthozott egy PCI-os hangkarit és azzal is szaggat a hang...játék közben kevésbé de film vagy zene lejátszásakor nem lehet nem észrevenni Szinte folyamatosan mondjuk úgy 5mp-enként szaggat a hangon egy kicsit de ez elviselhetetlen filmnézés közbenIlyenkor a töltésjelző led is felvillan...asszem lassan szervíz lesz ebből...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez most készült everest-el(szerintem minden rendben):
  CPU tulajdonságai:
  CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333)
  CPU alias Wolfdale
  CPU stepping C0/M0
  Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1
  Eredeti órajel 3000 MHz
  Min / Max CPU szorzó 6x / 9x
  Engineering Sample Nem
  L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
  L1 adat gyorsítótár 32 KB per core
  L2 gyorsítótár 6 MB (On-Die, ECC, ASC, Full-Speed)

  Multi CPU:
  Alaplap azonosítója P5K
  CPU #1 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz, 2999 MHz
  CPU #2 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz, 2999 MHz

  CPU fizikai információk:
  Tokozás típusa 775 Contact LGA
  Tokozás mérete 3.75 cm x 3.75 cm
  Tranzisztorok száma 410 millió
  Gyártási technológia 45 nm, CMOS, Cu, High-K + Metal Gate
  Processzormag mérete 107 mm2
  Magfeszültség 1.150 - 1.225 V
  I/O feszültség 1.150 - 1.225 V
  Tipikus teljesítmény felvétel 65 W @ 3.00 GHz
  Maximális teljesítmény felvétel 91.9 W @ 3.00 GHz

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meg aki esetleg jobban ért hozzá annak itt van ez:
  Érzékelő tulajdonságai:
  Érzékelő típusa Winbond W83627DHG (ISA 290h)
  GPU érzékelő típusa National LM63, Volterra VT1165 (ATI-I2C 4Ch, 70h)
  Alaplap neve Asus P5K / P5K3 Series
  Burkolatba behatolás történt Nem

  Hőmérsékletek:
  Alaplap 42 °C (108 °F)
  CPU 40 °C (104 °F)
  1. CPU / 1. mag 51 °C (124 °F)
  1. CPU / 2. mag 51 °C (124 °F)
  GPU 47 °C (117 °F)
  GPU környezete 45 °C (113 °F)
  GPU VRM 61 °C (142 °F)
  SAMSUNG HD502IJ 29 °C (84 °F)

  Hűtőventilátorok:
  CPU 2428 RPM
  2. burkolat 1350 RPM
  3. burkolat 2009 RPM

  Feszültség értékek:
  CPU mag 1.18 V
  +3.3 V 3.36 V
  +5 V 5.11 V
  +12 V 12.15 V
  +5 V készenléti 5.04 V

  Áramerősség értékek:
  GPU VRM 8.71 A
  Debug Info F 54 8B FF FF 7D
  Debug Info T 42 40 124
  Debug Info V 94 D9 D2 D2 9F D5 A3 (03)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még egy kis adat az ínyenceknek:
  CPU tulajdonságai:
  CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E8400
  CPU alias Wolfdale
  CPU stepping C0/M0
  Engineering Sample Nem
  CPUID CPU név Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
  CPUID revíziószám 00010676h
  Magfeszültség 1.1500 V

  CPU sebesség:
  CPU órajel 2000.0 MHz (eredeti: 3000 MHz)
  CPU szorzó 6x
  CPU FSB 333.3 MHz (eredeti: 333 MHz)
  Memóriabusz 400.0 MHz
  DRAM:FSB arány 12:10

  CPU gyorsítótár:
  L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
  L1 adat gyorsítótár 32 KB per core
  L2 gyorsítótár 6 MB (On-Die, ECC, ASC, Full-Speed)

  Alaplap tulajdonságai:
  Alaplap azonosítója 64-0902-000001-00101111-122407-Bearlake$A0751067_BIOS DATE: 12/24/07 11:21:23 VER: 08.00.12
  Alaplap neve Asus P5K (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

  Lapkakészlet tulajdonságai:
  Alaplapi lapkakészlet Intel Bearlake P35
  Memória időzítések 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS)
  Command Rate (CR) 2T
  DIMM1: Kingmax KLDD48F-A8KB5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
  DIMM2: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

  BIOS tulajdonságai:
  Rendszer BIOS dátuma 12/24/07
  Video BIOS dátuma 04/16/07
  DMI BIOS verzió 0902

  Grafikus processzor tulajdonságai:
  Videokártya Asus EAX1950 Pro
  GPU kódneve RV570 (PCI Express 1.0 x16 1002 / 7280, Rev 9A)
  GPU órajele 580 MHz (eredeti: 581 MHz)
  Memória órajel 702 MHz (eredeti: 702 MHz)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd