Webcam : this graph cannot preview
2008-07-28T10:28:55+02:00
2010-04-26T19:57:23+02:00
2022-07-25T07:26:39+02:00
dude
Sziasztok!

Olyan problémám akadt, hogy van egy webkamerám Canyon cn-wcam313. Idáig semmi probléma nem volt vele, install is simán lefutott, egyből működött.
Egyszer kétszer meg lett mozgatva a gép, ezért volt hogy más USB portra került a kamera, de windows xp indításkor mindig felismerte, telepítette és rendben működött is tovább. A legutóbbi ilyen összerakásnál történt valami mert a telepítés itt is simán lefutott, de kamera képet nem ad se msn se skype alatt. A windowsos amcap indításakor meg ezt a hibaüzenetet küldi : this graph cannot preview. Azóta próbáltam más USB portra átdugni, drivert frissíteni, de semmi.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A drájvert töröld le.
  Ha lehet, akkor unistall a hozzá tartozó programokra.

  Amikor minden a kamerára vonatkozó bejegyzés, el van távolítva a gépről, újraindítás után új telepítés szükséges.

  A hiba oka:
  A Windows, a megjelenítéshez graphokat használ. Valószínűleg nem a megfelelő directshow filtert láncolja be a graphba. Ez nem hardverhiba, csak a megjelenítés hiúsul meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • volt egy uninstall a programokra, meg próbáltam kitörölni a drivert is, de az eszközkezelőben már nem találtam. újraindítás után telepítés, rendben lemegy, de a kamera megint használhatatlan és ugyanaz a hibaüzenet.
  Újraraktam a directX-et is, hátha, de az sem segített.

  Másik gépre próbáltam felrakni a kamot, olyanra ahol eddig semmilyen webkam nem volt, de ott is ugyanez a hiba.

  Lehet a driver rossz amit hozzá adtak? Vagy egy windows update gányolhatott el valamit? Vagy tönkre tud menni a kamera ha semmilyen jelentősebb külső fizikai hatás nem éri? Nincs benne mozgó alkatrész, az állásba csak nem mehet tönkre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!Hasonló probléma jött elő nekem is, a megoldás nálam a következő volt, beírom, hátha szüksége van még rá másnak is:
  - start menü / futtatás
  - ide be kell írni: msconfig és utána ok
  - bejön 1 ablak, ahol az automatikus indítás fülre kell kattintani
  - "domino" exe-nél pipa kivesz és "leokéz"
  - windows restart (és ezután nálam működött a kamera)
  Szóval a lényeg, hogy egy program bezavar, annak az indítását kell letiltani (ha nincs domino exe akkor esetleg másik a ludas, lehet próbálgatni, de mindenképpen érdemes elgondolkodni, mit is tett fel az ember a hiba beállta előtt)

  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd