DNS gyorsítótár mérgezés?

DNS gyorsítótár mérgezés?
2008-07-29T08:05:40+02:00
2008-07-30T08:05:28+02:00
2022-07-19T02:16:21+02:00
critox
Sziasztok!
Eset smart security van fent a gépemen,és a tűzfal naplójában ilyen üzenetek jelennek meg:dns gyorsítótár mérgezés,hibás hosszúságú ip-csomag,ismeretlen hosszúságú ip-csomag.Ezek az üzenetek mit jelentenek?Mikrohullámú internetetet használok,sp2 op.rendszer.Várom a tanácsaitokat,előre is köszi!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Tömören az a lényeg, hogy pár hete felfedeztek egy biztonsági rést az Internetben (igen, a teljes rendszerben), amit bár ki lehet javítani, de ehhez az összes internet szolgáltatónak lépnie kell - köztük a te mikrohullámú szolgáltatódnak is. Ha ezt nem teszik meg, a hackerek / crackerek e hibát képesek úgy kihasználni, hogy te hiába írod be a böngésződbe, hogy pl PC Fórum - hardver, szoftver, internet, biztonság, windows, linux, vásárlás, teszt, letöltés, hardwa , teljesen más helyre fog elkalandozni a géped (és talán észre sem veszed). És erről nem te tehetsz, hanem a szolgáltatód. Az ESS meg képes érzékelni ezeket az eltévelyedéseket, ezeket írja ki a naplóba.
Vagyis kissé rugdosd meg a szolgáltatódat, hogy talán foltozzák be a biztonsági rést.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • DNS-gyorsítótár-mérgezés (DNS cache poisoning)

  Két hete el is készült a hibajavítás, a legnagyobb számítástechnikai cégek (Microsoft, Cisco, Sun) közös munkájával.

  A probléma az, hogy a javítást minden internetszolgáltatónak és nagy céges hálózatok rendszergazdáinak telepíteni kellene, hogy elháruljon a veszély. Ez pedig - legalábbis Paul Vixie, a javítópatch fejlesztésében részt vevő Internet Systems Consortium elnökének nyilatkozata szerint [2] - nem történet meg, sőt, a szerverek többsége máig védtelen.


  Forrás

  ..de ez még mindig nem elég jó arány, a csalások megelőzéséhez arra kérte az internetszolgáltatókat, hogy a lehető leghamarabb foltozzák be szervereiken a biztonsági rést.


  Forrás
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tömören az a lényeg, hogy pár hete felfedeztek egy biztonsági rést az Internetben (igen, a teljes rendszerben), amit bár ki lehet javítani, de ehhez az összes internet szolgáltatónak lépnie kell - köztük a te mikrohullámú szolgáltatódnak is. Ha ezt nem teszik meg, a hackerek / crackerek e hibát képesek úgy kihasználni, hogy te hiába írod be a böngésződbe, hogy pl PC Fórum - hardver, szoftver, internet, biztonság, windows, linux, vásárlás, teszt, letöltés, hardwa , teljesen más helyre fog elkalandozni a géped (és talán észre sem veszed). És erről nem te tehetsz, hanem a szolgáltatód. Az ESS meg képes érzékelni ezeket az eltévelyedéseket, ezeket írja ki a naplóba.
  Vagyis kissé rugdosd meg a szolgáltatódat, hogy talán foltozzák be a biztonsági rést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kösz a válaszokat!Hát ez nem valami megnyugtató,ugyanis a szolgáltató,egy nagy nulla! Viszont nem vettem észre,hogy más oldalakra irányított volna.Ha nem nézem meg az eset naplóját, észre sem veszem..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd