TP-Link letíltás

TP-Link letíltás
2008-10-03T11:44:55+02:00
2008-10-29T13:42:13+01:00
2022-07-23T01:32:26+02:00
RockHead
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy testvéremmel meg van osztva a hálózatunk egy tp-link routerrel, és olyat szokott csinálni szemét tesóm :) hogy néha letílt csak úgy... Nem tudnátok valami gyógyírt erre, azon kívül hogy kérdezzem meg tesómat, vagy hogy ne tíltson le? :)

ui.: nemtom máshol le lehet-e tiltani, de tesóm az router admin oldalán tílt le...
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha wifi-s, akkor még nagyobb a gond: gyakorlatilag kikapcsolja a routerben a wifit, és kész. Ez olyan, mintha kábellel lennél a routerre kötve, és ő kihúzná a kábelt - erre pedig a "megbeszélem vele" módszeren kívül sajna nincs megoldás...
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia.
  Rengeted módszer van, de igazából az elbeszélgetés a célszerü, ugyanis bármit teszel ő kontrollálni tudja a routerben és visszakerülsz ugyannebbe az állapotba, csak közben elmérgesedik közöttetek a szitu. Ne feledd, hogy bármit csinálsz, még ha feltöröd a routert és megváltoztatod a jelszavát, akkor is ő van helyzeti előnyben. Ott ül mellette és bármikor resetelheti az eszközt és visszatöltheti az elmentett beállítását. Azt pedig felejtsd el, hogy észrevétlen tudsz maradni.
  Még akkor sem, ha kikötöd a router ledjeit. Igazából az érdekelne, hogy miért tilt ki? Torrentezel és lefoglalod a sávszélességet? Vagy Időkorlátos? Hajnali háromkor is nyomod?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • neeeeeeeeeem, nem mindig de valami progi nincs ilyenre, mondjuk ami megváltoztatja a mac címet, vagy valami ilyesmi (mert asszem mac cím alapján dob le a router mindig, mikor kapcsolódni akarok tesómhoz)?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Link.
  Itt nem ez a probléma:
  Neeeeem válaszoltál a kérdésre, ezért még mindig nem tudom miért tilt le.
  Valószínűleg akadályozod őt és ez neki kellemetlen. Értsd meg: Azzal, hogy kibújsz a pillanatnyi beállítás alól még nem oldasz meg semmit. Ha jól beállította a routert, akkor csak az ő mac címe és a te eredeti mac címedet használó kártya kap ip-t. Ez meg korlátozva van. Ha mégsem, akkor egy darabig nyerő vagy. De érzékeli a forgalmadat - megnézi a címedet és ezt is letiltja.
  Ütemezett, időkorlátos átjáró hozzáférést olcsóbb routerekben ált ip-hez kötik. Ezért lennének fontosak az észrevételeid. DHCP/fix ip stb.
  Véletlenszerű időközönként történő tiltás inkább mac gyanús.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • na szóval...
  nem időközönként tílt le, hanem akk amikor ő akarja... mert néha sokáig fentmaradok
  igazából úgy csinálnám hogy nenagyon vegye észre
  usb-s hálókártyám van (wifi)
  az tuti hogy mac cím alapján tílt le
  dhcp-s net
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • valaki nemtudna megoldást erre a problémámra? vagy akk nincsis?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha wifi-s, akkor még nagyobb a gond: gyakorlatilag kikapcsolja a routerben a wifit, és kész. Ez olyan, mintha kábellel lennél a routerre kötve, és ő kihúzná a kábelt - erre pedig a "megbeszélem vele" módszeren kívül sajna nincs megoldás...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem, akkor "megbeszélem vele" :)
  köszi a segítséget mindenkinek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd