Net megosztás
2009-06-04T19:36:45+02:00
2009-06-24T15:24:49+02:00
2022-07-23T22:44:22+02:00
konczlev
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy nem tudom egyszerre több géppel használni az internetkapcsolatot. Vezetéknélküli routert használunk. Érzékeli a vezetéknélküli hálózatot, de az internetre csak egy gép tud csatlakozni. Ha a másikkal próbálunk csatlakozni azt írja, hogy érvénytelen a jelszó (egy felhasználó és jelszó van). Szóval ha az egyik gépen (mindegy melyiken) megy a net, a másik már nem tud csatlakozni. Régen működött, de nincs rendszervisszaállítási pont, illetve vírust sem találtam.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Helló!
A routeren van 5 csatlakozó. Az egyik felé az van írva, hogy WAN. Abba dugd bele az internet dugóját. Ha megvan, akkor az egyik géppel csatlakozz rá a routerre, de ne tárcsázz!!! Aztán írd be, hogy 192.168.0.1 (vagy 192.168.1.1) valamelyik a kettő közül, és akkor bejön egy weblap. Ott lesz egy olyan valahol, hogy connect type (DynamicIP az alapértelmezett asszem), azt állítsd át PPPoE -re, majd értelem szerinte username: netre amivel felcsatlakozol, passworld: jelszó, majd accept(vagy save). Ezután mind a két gépen menni fog a net, és nem kell tárcsáznod egyik gépről sem.
A különböző wifi-s biztonsági beállítások benne vannak a router kézikönyvébe, erőssen ajánlott azoknak is a beállítása!! (használj WPA-PSK2-es titkosítás, a kézikönyvben benne van, hogy mi az).
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Szia!

    A routert konfigold be a netcsatlakozasra az user/pass parossal, es a router belso cimere konfigold a 2 gepet.
    Esetleg van olyan beallitas hogy csak 1 felhasznalot enged?

    Routered tipusa?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • A Router egy Belkin 54g Wireless router. Van egy asztali gép egy wireless adapterrel (ugyancsak Belkin) és egy laptop beépített wireless adapterrel. A szolgáltató azt javasolta, hogy a router configjában (valami IP címet beírtunk a böngészőbe és ott bejött egy ablak) a dinamikusról PPPoE-re váltottuk a csatlakozás típusát.

    Ezt javasolta a használati útmutató is. Mert ugye van egy felhasználónevünk és egy hozzá tartozó jelszó. Mindenesetre ezzel elértük hogy ha csak egy gépet akarunk csatlakoztatni, az is komoly nehézségekbe ütközik (egy 15 perc szenvedéssel számunkra érthetetlen oknál fogva csatlakozik).

    A hibaüzenet:

    Hiba 691: A hozzáférés meg lett tagadva, mivel a felhasználónév és/vagy a jelszó a tartományban érvénytelen volt.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Azt hogy csinálom meg, hogy a router csatlakozzon a netre és ne a gép, illetve hogy a gépek meg a routerre csatlakozzanak? Nem vagyok valami tájékozott a témakörben :D
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Helló!
    A routeren van 5 csatlakozó. Az egyik felé az van írva, hogy WAN. Abba dugd bele az internet dugóját. Ha megvan, akkor az egyik géppel csatlakozz rá a routerre, de ne tárcsázz!!! Aztán írd be, hogy 192.168.0.1 (vagy 192.168.1.1) valamelyik a kettő közül, és akkor bejön egy weblap. Ott lesz egy olyan valahol, hogy connect type (DynamicIP az alapértelmezett asszem), azt állítsd át PPPoE -re, majd értelem szerinte username: netre amivel felcsatlakozol, passworld: jelszó, majd accept(vagy save). Ezután mind a két gépen menni fog a net, és nem kell tárcsáznod egyik gépről sem.
    A különböző wifi-s biztonsági beállítások benne vannak a router kézikönyvébe, erőssen ajánlott azoknak is a beállítása!! (használj WPA-PSK2-es titkosítás, a kézikönyvben benne van, hogy mi az).
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • "A hibaüzenet:

    Hiba 691: A hozzáférés meg lett tagadva, mivel a felhasználónév és/vagy a jelszó a tartományban érvénytelen "

    Ha a routerben beállítottátok a PPPOE csatlakozást, akkor a kliensgépekben a betárcsázós kapcsolat törölhető (hagyható szimpla automatikus IP-cím kérés), ugyanis ezt a router már megteszi.

    Azért írja ki a számítógép a 691-es hibát, mert a router már betárcsázott, és a szolgáltató egy felhasználói hozzáféréssel egyszerre csak egyszer enged bejelentkezni.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hello. Az router IP címe 192.168.2.1. A probléma, hogy most már nem tudom elérni azt a setupot a böngészőből. Sőt mostmár hálózati címet sem kap a router, ezért egy kis sárga háromszög figyelmeztet, hogy korlátozott a vezetéknélküli kapcsolat. Ezt eddig csak statikus IP címmel tudtam kiküszöbölni, de nekem PPPoE kéne. Most gépenként kell betárcsázni, ahelyett, hogy a router csinálná. Egy csomó mindent próbáltam már, de semmi sem jó. Most DHCP engedélyezve van és elméletileg automatikusan kapja az IP címet a router.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Resetelni, firmware-t frissíteni próbáltad már?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ezt próbáltam:

    For these commands, Start, Run, CMD to open a command prompt.

    Reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog

    Reset TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ip reset reset.log

    Illetve kikapcsoltam a tűzfalat (Windows XP).
    Ha be tudnék lépni a böngészős router setupba, tudnám resetelni a beállításokat. De még statikus IP címmel se tudtam belépni.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • With the router powered on, use a small thin object to press and hold the reset button for exactly seven seconds. The router lights will flash and this will restore the router to factory default.

    Connect your computer to one of the routers lan ports with an etherent cable. Open your web browser and navigate to 192.168.2.1. This should show the router status page with the default settings.

    Gondolom, a reset a router hátulján van.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ha be tudnék lépni a böngészős router setupba, tudnám resetelni a beállításokat


    Ahhoz nem kell belépni. Keress egy apró lyukat a routeren, nyúlj be valami vékony cuccal, és nyomd fél percig.
    Ezután kezdj mindent előről. PPPOe, és jelszavak beír, DHCP, WLAN beállítás.
    A gépeken meg minden automatikus. Ha megy minden, akkor a Wifit levéded.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Végre sikerült belépni a setupba (megtaláltam a reset gombot:)), beállítottam PPPoE-re, beírtam a felhasználónevet és a jelszót, a router csatlakozott (Connection status = Connected). Így most bátyám laptopján van net, amint csatlakozik a routerre (nem kell tárcsázni). Valami ilyesmi volt a cél azt értem, de azt még mindig nem, hogy miért nem működik ugyanígy az asztali gépen. Ott ugyanis nincs net akkor sem, ha a routerre csatlakozok. Próbáltam ezen a gépen külön betárcsázni, de ugyanúgy érvénytelen a jelszó (gondolom most nem a laptop hanem a router miatt). Pedig nem írtam el (de sokat is szenvedtem a router PPPoE beállításival, amíg rájöttem, hogy egy 'c' betű hiányzik).

    Köszönöm az eddigi tanácsokat, már majdnem működik. Már csak egy lépés hiányzik. Valami ötlet?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Router tárcsáz, nem kell tárcsázni másik gépen!
    Asztalin simán nincs net? IPt, Hálózati maszkor, átjárót kap a routertől? Hálózati kapcsolatoknál a Helyi kapcsolat. Asztali gépről be tudsz lápni a router Setup menüjébe?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szerintem próbáld meg hogy menj bele a router beálltásaiba vidd a router csatornáját 6-ra.
    Most lehetséges 1-n van.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Igen az asztali gépen konfiguráltam a routert. Gond nélkül csatlakozik a routerre mindkét gép (nem korlátozott a kapcsolat, van átjáró cím és alhálózati maszk). Egyszerűen nincs net (se Operában se IE-ben). Mármint az asztali gépen nincs. A laptop működik, most is arról írok.

    UI: Az előbb újraindítottam a gépet, erre ezt mondta, hogy mégiscsak korlátozott a vezeték nélküli kapcsolat. Utána a routert is újraindítottam és akkor megint működött. Akkor átállítottam a csatornát Auto-rol 6-ra. Nem segített :(
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Próbálj a routeren firmwaret frissíteni. Valószínűtlen, hogy csak úgy magától vacakol két gépen egyszerre, úgy, hogy látszólag minden rendben van.
    Asztaliról ping google.com működik?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Csak az egyik gépen vacakol. A laptoppal semmi baj. Bocsi lehet hogy pontatlanul fogalmaztam.

    ping google.com? Bocsi de ezt nem értem Gondolom ez nem azt jelenti, hogy bejön-e a Google oldala.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Futtatásba írd be cmd
    Majd írd be ping google.com
    Hány elveszett csomag van?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • ping google.com:

    Laptop: 0 elveszett csomag.
    Asztali: a pingkérés nem találta meg az állomást (google.com). Ellenőrizze a nevet, és próbálja meg újra.

    A laptopban beépített wireless adapter van, míg az asztali géppel a routerhez kapott adaptert használom. Van a laptop hálozatai (Vezérlőpult/Hálozati kapcsolatok) közt egy ilyesmi cucc: 1394-kapcsolat (1394 hálózati adapter). Ilyennek az asztali gépen nyoma sincs.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Az 1394-es kapcsolat a Fire Wire, ennek semmi köze nincs a te problémádhoz. Azt nézd meg, hogy a gépen a wireles adapternél az IP cím nincs e beállítva. (Hálózati helyek > vezeték nélküli hálózat > tolajdonságok > TCP/IP > Tulajdonságok) Ott válaszd ki, hogy automatikusan kapja a gép az IP címet, és a DNS is legyen automatikus.
    Ha ezután se megy a net, akkor vegyél annyi háló madzagot, amennyi kell a routerhez, hogy elérjen a gépig.
    Szerintem az IP-kel van gubanc.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Van egy 15 méteres kábelem . Azt rádugtam, de úgysem működött. Aztán kipróbáltam a uTorrentet, MSN-t,Xfire-t és egy játékot. Az MSN nem működött (mert az IE kapcsolat nélküli módban van). A játékban nem tudtam lekérni a szerverek listáját se, nemhogy játszani. Node. A torrent elindult és viszonylag jól is ment, illetve az Xfire gond nélkül működött.

    Kérdésem: Ha nincs net, akkor hogy tudok mégis chatelni a világ másik felén élő emberekkel???

    Amúgy a fenti 2 program mint kiderült kábel nélkül is működött. Tehát nem az adapterrel van gond. Most töltök le egy firefoxot, hátha azzal megy. Illetve gondoltam resetelni kéne a böngészőm (Opera) beállításait, hátha az a baj. Tudja valaki esetleg, hogy azt hogy kell?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • A megoldás:

    Start menü\Hálózati kapcsolatok\Vezeték nélküli kapcsolat\Tulajdonságok\TCP/IP protokoll\Tulajdonságok\Speciális (az általános fül alatt)\(Beállítások fül) TCP szűrés\

    Itt a szűrés engedélyezése volt bekapcsolva. Most kikapcsoltam, illetve mindhárom oszlopra benyomtam, hogy "Minden engedélyezése".

    Köszönöm a segítséget, sok minden el volt itt állítva, de most végre működik mind a két gép. Végre (kb egy hónapja szenvedtem vele)...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd