Kis programozás
2009-06-15T20:38:30+02:00
2009-06-17T02:03:12+02:00
2022-07-23T22:03:53+02:00
revoleecher
Egy igazán hülye, de akár elgondolkodtató kérdésem lenne. Vannak automatikusan(linuxon is) induló programok(amik hordozhatók[portable?]). Ha ezt feltöltöm egy ftp szerverre, és valamilyen módon újraindítom a szervert, akkor azon a linuxon elkezd futni az adott program?

(((Kicsit ezt továbbfejlesztve, akár ingyen torrent seed szerver-szerűséget lehet csinálni. Bocsánat a feltételezésért, de szerintem mindenki megértette mi a lényeg)))
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Nem. Ha nem jegyzed be, hogy automatikusan induljon, hogy indulna automatikusan??? Ennyi erővel indításkor minden programod egyszerre elindulna.
  Linux autostart
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát ahhoz mindenképpen változnia kéne a registrynek is(nemtudom linuxban van-e egyáltalán) Gondoltam ha az oldalakon lehet időzített tevékenységeket csinálni, letiltani ip címeket, akkor ez is megoldható. De valószínűleg akkor már nem én lennék az első, aki egyből midnden dologra kihasználná az ftp-ket. Mondjuk ha jobban belegondolok, akkor ez csak virtuális géppel megoldható.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Linux nem használ registryt. Fájlokat kell megváltoztatni. Azonban, ha normálisan van bekonfigurálva, azokat a fájlokat CSAK olvashatod. Amiről te beszélsz, pl a Cron, az Apache szolgáltatás. Még jó, hogy nem tud rendszerfájlokba írni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • :rtfc:
  :rtfm:
  Ha csak nem a te tulajdonodban van a szerver, már pedig szerintem nem, akkor még a gondolatát is vesd el!
  Eleve butaság (orbitális szamárság, ostobaság...) egy ilyen kérdést feltenni egy nyilvános fórumon!

  300/C. § (1) Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. (4) A (3) bekezdésben meghatározott bűncselekmény büntetése a) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény jelentős kárt okoz, b) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény különösen nagy kárt okoz, c) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény különösen jelentős kárt okoz.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köttes egy nagyobb netet, vagy állíts be egy saját seed szervert, és nem kell megbabrálnod ftp szervereket...
  Nem érdemes ilyesmivel szórakozni, elviekben max (rendszer hibák felfedésére).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd