Photoshop CS4 rétegek
2009-07-15T17:47:06+02:00
2009-07-16T01:25:17+02:00
2022-07-20T07:56:58+02:00
*deleted_44666841
Sziasztok

Van három rétegem ps-ben, illetve kettő, ugye egy háttér és két réteg. A rétegek átfedési módja különböző, mondjuk az egyik multiply (többszörözés) a másik screen (raszter). Szeretném ezt a két réteget egy rétegbe egyesiteni úgy hogy az egyesités elötti hatás megmaradjon, de a háttérrel még nem olvasztanám össze őket.
Meg lehet ezt oldani?
Mutasd a teljes hozzászólást!
rétegek egyesítése.
A réteg hatás megmarad, de csak arra számolja amelyikkel összeolvasztod - összeolvasztás után már nincs hatása standard réteg lesz. Ez érthető is.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Jól értem ez azt jelenti hogy nincs erre lehetőség?
  Vagy hagyom őket külön vagy lesz a kettöből egy normal réteg ami lehet (példánál maradva) multiply vagy screen?

  Lassan kezelhetetlenül sok a réteg és csoport a dokumentumban, szeretném úgy átláthatobbá tenni hogy amin már nem változtatok azokat összeolvasztom, de összeolvasztás után elképzelhető hogy további hatásokat alkalmazok + a fájlméret szempontjából sem ártana némi takarítás a rétegek között.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kérdés, hogy a rétegek hatásai meddig hatnak, hány rétegre....azokra is amiket nem olvasztasz egybe...stb.
  Csoportosítsd a rétegeket és csoportonként egyszerűbb kezelni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csoportositva vannak, de nekem már ez is sok + a fájlméret ugye, azt sem lenne hátrány csökkenteni.
  Gondoltam sokféle lehetőségre: vágólapra másolás, kiválasztott rétegek bélyegzőként rányomása új rétegre vagy intelligens objektumok.
  Ha a topicinditó példakérdésre lenne megoldás akkor az alapján már elvariálgatnék a fájlméretcsökkentés és a kezelhetőség érdekében hogy mi mire van hatással stb, de lehet hogy alapból egy hülyeséget akarok és ezt nem is lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Csak egy tipp. Ha a Background layert törlöd, a két réteget egyesíted (Flatten Image) , majd ezek után csinálod tovább a munkádat? Így elvileg meg kellene maradnia a layereken beállított módnak és ezáltal a hatásoknak is.

  Ezt nem próbáltad?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most kipróbáltam, lett belöle normal réteg, tehát uazt érem el mintha a két réteget egyesiteném simán. Aztán ezt az egy réteget állithatom vagy ilyen vagy olyan átfedési módra.

  Mondjátok meg, ez egy hülyeség amit akarok? Egy profi ezt hogy oldja meg, könnyedén laviroz 30 réteg között? Vagy készit több példányt a dokumentumból, ha valamit végérvényesen elront akkor betölti a mentést? De akkor meg a köztes állapotokat kezdheti újra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • persze hogy ugyanaz, hisz ugyanaz a funkció.
  Bizony, előfordul, hogy 10-20....30 réteg is bekerülhet. Akár több is.
  Lehet letölteni mintaképeket amit profik gyártottak... van anyag bennük rendesen. ;)
  ezért van a lehetőség a csoportosításra, a színezésre, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk ha logikusan átgondoljuk könnyen érthetővé válik, hogy két különböző léjert ha egyesítünk, akkor azok Blending módja elvész, szerintem ez teljesen normális.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó, csak már kezdek hardverkorlátokba ütközni, már ott tartok hogy csoportok fölé újabb csoportok kellenének. Persze, egyszerü lenne a most véglegesnek tűnő rétegeket összeolvasztani, de azért a visszalépkedés lehetőségét is jó lenne megtartani, valahogy ez az igény evidensnek tünt nekem.
  Jobban belegondolva meg egy hülyeség, mert mire legyen szegény hatással mikor a legalsó réteget nem veszem bele az egyesítésbe. Csak gondoltam van erre valami trükk vagy valami elegáns megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem az a probléma, mert a hatás ugye egyesítődik és kiszámolódik.
  Hanem az a gond, ha egy egy ilyen hatást ugye sok sok réteg mélységben alkalmaz, sőt a több réteg több beállítását együtt, akkor ugye ha egyet-kettőt kilőssz a sorból egy-egy összeolvasztással, akkor már egészen mást kapsz eredményül!
  Hát nem egyszerű ez a pálya sem! :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én különböző fázisokban folyamatosan mentem a képet különböző neveken. Így egy-egy ilyen eksön után vagy később is bármikor vissza tudom emelni.
  Sőt ugye egy-egy rétegkombinációt csak a végleges képre emelek be egy korábban elmentettről, így spórolva az erőforrásokkal, meg az idegeimmel! :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor ilyet amit én képzeltem nem lehet, nem gondoltak rá vagy nincs rá igény vagy nem tudom vagy lehet hogy rétegszedők hivatottak hasonlóra.
  Magyarul ha valaki nagy képeket szeretne mókoli ps-ben, mindezt sok rétegen az vegyen komoly hardvert és kész

  Köszönöm a tippeket, megkaptam a kérdésemre a választ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd