Lefagyás egyszínű képernyővel
2009-09-17T10:36:15+02:00
2009-09-17T15:42:48+02:00
2022-07-24T06:20:27+02:00
Caleb49
Sziasztok! A következő problémám van a gépemmel:

Attól függetlenül, hogy mit csinálok a gépen (gondolok itt játékra, filmnézésre, vagy csak egyszerű böngészésre), olyan napi alkalommal lefagy a gépem, méghozzá úgy, hogy az egész képernyő hirtelen egyszínű lesz (a szín mindig más, hol fehér, hol vajszínű, hol zöld...), semmi gombra nem reagál a rendszer, viszont az éppen játszott audio megy tovább, mintha mi sem történt volna. A videokártya driverét már össze-vissza cserélgettem, nem sokat segít a dolog. Egy külföldi fórumon olvastam, hogy a srác a többprocesszoros rendszernek tudja be a problémát ("Looks like the interrupt switching between cores could be responsible for the freezes. Of course, this only happens with multicore systems."), de megoldást nem írt...nem tudom, mennyi lehet igaz ebből, inkább a Ti ötleteitekre várok, hátha előfordult már ez valakivel és van használható javaslat.

A gépem (nagy vonalakban):

MSI p45 neo3-fr alaplap
intel core2quad 2,66 ghz processzor
bfg tech nvidia 8800gts 512 mb oc videokártya
4 gb ddr2 1066 mhz ram
chieftec 450 w táp
windows xp sp3 op.rendszer
(+200 gigás winchester, de gondolom ez most nem túl lényeges adat)

Amit még hozzá tudok tenni: Az alaplap, a processzor és a memória teljesen friss, kb. 2 hete vettem őket (újonnan), és csak a csere után merült fel ez a probléma. A VGA már legalább egy éves, eddig semmi baj nem volt vele. Természetesen a hardvercserék után teljes rendszer reinstall volt. A hardverek hőszintjei rendben vannak, szóval azt sem hiszem, hogy túlmelegedés okozná a problémát.

Minden ötletet szívesen veszek ! Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Én a helyedbe kezdeném egy memória tesztel mem test prog. aztán teljes spyware és vírus keresés.

  Elsősorban hardver hibára gyanakodnék. pl memória ha van kettő benne akkor először csak egyet használj.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Első kanyarban azt mondanám, hogy VGA hiba. Mivel ez egy kipróbált darab, így második blikkre alaplap. Ha memória lenne, akkor valószínűleg kékhalált kapnál.

  Nagyon speciális helyzetben előfordulhat, hogy ez az alaplap és ez a VGA nem fér meg egymással, de külön-külön működik (én eddig egyszer találkoztam ilyennel, még úgy '99 környékén).

  Ritkán mondok ilyet, de próbáld ki egy Live Linux CD-vel (legalább ismerkedsz új dolgokkal). Ha ott is előjön valami gubanc, akkor biztos, hogy hw hiba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a reakciót mindkettőtöknek! Azt ugyan nem említettem, de vírus nincs a gépen, viszont a többi javaslatot megpróbálom és maholnap referálok majd, hogy mit sikerült elérni .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd