Fujitsu Siemens laptop billentyűzet hiba
2009-10-02T07:56:32+02:00
2009-10-30T09:42:02+01:00
2022-07-24T10:20:30+02:00
fiqus
Hali
A gép egy Fusi Amilo Pi3525, egyes billentyűk nem működnek, mások két karaktert eredményeznek, (pl w>2w, k>ki, stb.) vagy mást csinálnak, mint kellene (törlés, home, enter). A hibák változnak, van amikor "bepörög", vagyis mintha a fel nyilat folyamatosan nyomnám. Az egérpad sem működik rendesen, a görgetés nem megy, a kiválasztás hol megy, hol nem. A lányom valamit ráfröccsentett, amit alkoholos vattával akart lemosni, sajnos bekapcsolt állapotban, és sajnos nem voltam otthon. Később elindított egy víruskeresést, ami több fájlt fetőzöttnek talált, ezeket kipucolta.
Kérdéseim:
1. Okozhatta-e a jelenséget vírus? Hogyan lehet ebben az esetben helyrehozni?
2. Ha az alkohol okozta, (a fröccsenés után még jó volt a gép), akkor miért nem jön helyre az alkohol elpárolgása után?
3. Ez a típus cseppállónak van hirdetve, még garanciális, vihetem-e szervízbe, nem zavarnak-e ki folyadék általi sérülére hivatkozva?
4. Próbálkozzak inkább magam pucolgatni? Hatásos lehet ez némi műszaki ismeret birtokában? A billentyűk leszedhetők-e ennél a típusnál, vagy a billentyűzet könnyen cserélhető, tisztítható?

Előre is köszönöm a válaszokat
Fiqus
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!
1.Igen okozhatja ha nem volt tűzfal illetve víruskereső amely jól működik.Megoldás: EZT szedd le
VIRUSKERESŐ
szintén rakd fel és ez megvéd a támadásoktól.

2. Mert az alkohol a touch pad finom érzékelő(un.lukakba)belemosta a ráömlött anyagot.A toutchpad szélain is be tud menni folyadék.

3. Nem kell mondani a szervizbe hogy mi történt.CSak be kell adni hogy a toutchpad nemműködik rendesen.

4. Nemhinném hogy a touchpadot megtudnád tisztitani.Olyan kicsi kiálló szörzete van és nembiztos hogy sikerülne.A billentyű minden további nélkül leszedhető.
A csere is lehetséges kb. 10 perc alatt lecserélhető szervizben.Viszont húzós az ára.A bill.általában tisztithatóak csak vigyázni kell hogy az (arretáló)mozgató és záró emelőrészek ne törjenek el.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd