Excel-ben keresés
2009-10-23T15:09:08+02:00
2009-10-25T12:49:14+01:00
2022-07-24T09:50:30+02:00
giorgio1
Sziasztok

Készítettem egy listát a cuccaimról (filmek). Ezekhez kerestem leírást és szövegdobozba beilletsztgettem őket.Itt van egy kép róla hogyan is csináltam link

Nos nekem keresnem kellene a szövegdobozokban és szűrni is szeretnék olyan szavakra mint vígjáték sci-fi stb. Vmiért nem keres illetve szűr a szövegdoboz tartalomra.
Vki segítsen! Segítséget előre is megköszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
A szövegdobozokba rakott formázott szövegre nem lehet szűrni. Sajna. Sztem csinálj egy külön oszlopot a műfaj / játékidő / év -nek. Úgyis ez alapján szűrsz. És egy külön oszlopban maradhat a formázott szövegdobozos leírás. (ami szerintem felesleges, mert úgyis tudod a tartalmát...)

Nekem ilyen listám van: KÉP

Keresni bárhol lehet a Ctrl+F lenyomásával.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • köszönöm szépen a válaszod. Így viszont útálom az Excelt, ugyanis az egy dolog hogy a műfajra keresek, de például kerestem volna a magyar vagy angol címre, mert a CÍME oszlopban nem csak magyar hanem angol nyelven is vannak a filmek címei. És ugye németet tanultam így viszont nem biztos h le tudom fordítani ha kell vmi :S

    Lehet hogy inkább az Access-el próbálkozom hátha azzal jobb lesz a keresés dolog (de már megint begépelni közel 1500 tételt mindennel együtt )

    Ja és a szövegdobozos leírás azért kell hogy ha én vagy más böngészem a filmeket akkor legalább tudjam miről szól, mert gyüjtöm a filmet de ritkán nézek is úgyhogy kb a felét sem láttam még :S .
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd