Levédetlen router
2009-11-21T22:40:12+01:00
2009-11-26T21:47:09+01:00
2022-07-24T13:25:29+02:00
no1seed
Sziasztok!

Helyzet a következő: Adott a környéken egy levédetlen (Wifi) router. Megy róla rendesen a net is, meg minden. De csak a konyhába, a mikrohullámú sütő tetejéről (az laptopomról). Bátyám gépe (szintén laptop) simán a konyhaasztalról erős jelekkel gond nélkül tud internetezni. Na most az én célom az, hogy 1 emelettel feljebb lévő gépről szeretnék csatlakozni erre a levédetlen routerre.

2 ötletem lenne rá:

1. Olyan wifi antenna kellene, ami fogná a fenti gépen a netet rendesen. Gond az, hogy ehhez nem értek. Milyen adaptert kellene venni hozzá, ami tudná fogni a jeleket.

2. A mikrohullámú sütő mögött van egy doboz a falban, amiben erős áramú kábelek (is) mennek. Ebből a dobozból a tetőtérbe megy fel 1 cső. A tetőtérből pedig az emeleten lévő szobába megy le egy cső, ahol van az asztali gép. Tehát ötletem az lenne, ha létezik ilyesféle dolog, hogy a wifi antennát a mikrohullámú mögé tenni, valami féle kábelen keresztül oda vinni. Van valami ilyesféle dologra lehetőség?

Lehet, hogy írtam pár jó nagy baromságot, de most legalább megpróbálom. Levédetlen routerről NEM lopnám a netet. Tudom kié, ő is tud róla, hogy mit akarunk, az csak példa volt.

Köszönöm a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • akkor 1szerűbb lenne, ha egy átjátszót vennél, de hát az nem éppen olcsó...
  nem lenne egyszerűbb, ha kábellel elvinnéd, és wifis switch-el wlanozná?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem az egyszerűség számít, hanem az ár. Minél olcsóbban jöjjek ki a dologból. Annyi a dolog lényege, hogy a másik routerhez nincs hozzáférésem. Valahogy a konyhába kellene egy adapter. De hogyan, azt nemtudom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nemszóltam
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a haverod is tud a dologrol nem kell mast tennetek mint vetess vele a routerehez egy erosebb antenat v kulso antennat s szereljetek fel vhova kintre.ha ingyen fogsz netezni szerintem neked egy antenna arat meger.nemtom milyen tavban van a router de szerintem egy kb 5decibeles antenna megteszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mekkora a távolság?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom mekkora a távolság. Konyhából 20 méter talán a routerig, de lehet több, lehet kevesebb. Az asztali géptől a konyháig + 10-15 méter. Ezért volt az az ötletem, hogy az antennát esetleg a konyhába valamilyen kábel megoldással levinni. Létezik olyan, hogy UTP -s wifi antenna? Nem nagyon értek ezekhez, sosem volt még vezeték nélküli hálózat itthon.

  Érdekes, hogy a konyha asztalon gyenge a jelerősség az én laptopommal. Bátyám laptopjával erős a jel, tehát azzal ment rendesen. Nekem a hűtő tetején lévő mikrohullámú sütőn volt ugyan olyan erős mint a bátyám gépénél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Ezért csúnyán megütheted a bokádat, akár még bíróság is lehet belőle.*
  2. létezik olyan eszköz, ami a wifi jelből vezetékes jelet képes előállítani. Mondjuk konverter vagy bridge a neve. Mintegy 50.000-ért már kapsz.
  3. Létezik olyan otthoni router, mely képes wifi oldalát WAN-ként használni és megosztani mint egy vezetékes internet kapcsolatot és vagy bridge módban üzemelni.

  * Nem lehet azzal védekezni, hogy "nem védte le", mert ez olyan mintha a betörő azzal védekezne, hogy nyitva hagyták az ajtót, vagy az autót elrabló azzal védekezne, hogy benne volt a kulcs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nemigen van erre bírósági gyakorlat, szerintem nincs is egységes álláspont kialakítva. Az elmúlt években jónéhány hír szólt erről itthoni területen.
  Még egy pár évig ezen elröfög az országgyűlés...

  Másrészt nem arról van szó, hogy megbeszélték?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 50.000 Forintból egész évben internetezek egy sima adsl szolgáltatónál. Bíróság meg nem nagyon érdekel úgy igazából, mert ahogy az utánad szóló is mondta: Megbeszéltük. Magyarul szólva nem "lopom" a sávot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nemigen van erre bírósági gyakorlat, szerintem nincs is egységes álláspont kialakítva.


  Nem is kerül bíróság elé az ügy.
  Ennek több oka is van.
  Nem bizonyítható akkora összegű kár, hogy a rendőrség - ügyészség - bíróság utat bejárhassa az ügy. Átterelik az önkormányzatok közigazgatási eljárásába. Az első, címlapos eljárás, is így zajlott.
  Amikor az "elkövető" feljelentkezik a routerre, meghatározott idejű bérleti jogot kap, ellenszolgáltatás nélkül. A routerben alapértelmezett vagy beállított időtartalomra szól a hozzáférés joga. (Tessék ellenőrizni a routereket, Lease Time vagy hasonló nevű beállítási lehetőséget kell keresni.)

  Az európai országokban nincs egységes gyakorlat, illetve gyakorlat sincs nagyon. Münchenben egy ismerősöm akarta kihívni a rendőröket, mert a lépcsőházuk bejárata előtt órákig ült laptoppal valaki a lépcsőn. Ki sem mentek a helyszínre.

  Aki nem korlátozza a routerét, az hozzájárul a net megosztásához. A kerítést sem azért építik a telek köré, hogy megakadályozza a behatolást. Arra való, hogy jelezze a magán terület határát. Ha kerítésen keresztül megy valaki át magánterületen törvényt sért. Ha nincs kerítés, csak az utat rövidíti le.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát van valami féle lehetőségem egy antennát a konyhába varázsolni úgy, hogy valami féle kábellel vinném le? Vagy felejtsem el?
  Illetve milyen Wifi adaptert ajánlotok?

  Köszönöm a választ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szia
  szerintem fogj meg egy 50 Ώ-os koaxot, húzd ki a konyháig. gépedben (ha jól értelmeztem) van wifi kártya, antenna helyére bekötöd. antennát meg a konyhában a koax végére.
  ha a gépedben vmi integrált xar van, akkor csak wifi erősítő vagy ilyesmi jöhet szóba, az meg drágánál kezdődik.

  vagy megfogsz egy PII-est, bele wifi kártya, meg háló, rádobsz egy win2k-t, és felhúzol magadnak egy UTP-t. ebben az esetben a gép fog routerként üzemelni a számodra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • esetelg még érdemes googleban rákereseni a következő kifejezésekre:
  homemade wifi antenna
  homemade wifi amplifier
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erősáramú kábel mellett elég erős az interferencia. Ott semmiképp nem lehet jó a kapcsolat. (Legalábbis bárhol máshol jobb - csak egy észrevétel)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szia
  olvasd végig, külön cső megy fel, s le.
  nekem a pincében a villanyvezeték mentén jönnek fel az UTP kábelek, és a wifi router antennája is. nem tudok érdemi jelveszteségről beszámolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Másik csövön keresztül mennek az erősáramú kábelek. És van egy másik ami a tetőtérbe megy fel.

  Én olyat találtam ki, hogy egy USB wifi antennát vinnék le a konyhába. Van egy fél méteres USB kábelem, amiket általában arra használnak ugye, hogy ne keljen a gép mögé bemászni ha csak egy pendriveot akarunk rádugni. Na most arra gondoltam, hogy van nemtudomhányszáz méter UTP kábelem, és behúznék a csőbe, mikrohullámú sütőtől a gépig UTP kábelt. Az USB hosszabbítóba megy 4 vezeték szál. Elcsípném ezeket és csokival vagy valamilyen megoldással az UTP kábelek végére az USB kábelek végeit rábütykölném.

  Hülyeség? Vélemény?

  (2500 - 3000Forint egy USB wifi antenna.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vélemény?


  Az, hogy előbb vagy utóbb lebuksz.
  1. Jobbik esetben kitilt a routerből/levédi
  2. Rosszabbik esetben bűncselekmény miatt (a wifi illetéktelen használata az) megütöd a bokádat.
  Mindkét esetben beleöltél egy csomó munkát és pénzt a fentiekért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Nem lenne gond.
  2. Így jártam.
  Ha kidobtam egy csomó pénzt, az sem baj. Az érdekel lehetséges-e amit írtam vagy hülyeség?

  Amúgy sem az internetezés arról a célom leginkább.. hanem, hogy tudjunk lanozni, mivel az itthoni nettel nem lehetséges. (high ping ...) Legjobb megoldás az UTP kábel lenne, csak szembe szomszéd, tehát elválaszt egy út.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kérsz kölcsön egy usb antennát, kipróbálod megyen-e. Vagy vehetsz is, 5-6 ezer maximum (tureszban olcsóbb), jó az ha van kéznél ha ebben a projektban nem válik be.
  Nálam is valahol a tömbben van antenna, egészen jól veszem, bár ha nagyon párás a levegő akkor megszűnik a jel.
  Falun meg a sógoréktól veszem, van vagy 100 méter - igaz szabadtér. a gyümölcsfák és a vastag vályog az már leárnyékolja.

  A vaterán vannak egészen jó áron nagynyereségű antennák, na meg cső és egyéb antennák is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Emberek!Kuldhetne nekem vki egy USB antenna kepet mert lehet h en vagyok en vagyok a hulye de vh nem tudom elkepzelni milyen elven mukodhet.
  NO1SEED en azt nem ertem minek akarsz mindenaron kabeleket huzigalni?Ha tud rola, mint mar irtam miert nem invesztaltok kozosen egy erosebb antennaba amit csatlakoztassatok a routerhez s megvan oldva a gondotok.ha meg nem tud rola akkor meg te vegyel egy kulso antennaju klienst s azzal biztos erosebb jelet kapsz.ami idodbe,energiadba meg penzedbe kerulne a te megoldasod abbol a klienst siman megveszed.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • LINK

  De igazán be lehetírni a keresőbe ezt már. wifi antenna, wifi usb adapter, stb, stb. van egy csomó, jobbnál jobb kivitel.
  Meg, ne vegyük helyetted?

  LINK

  LINK
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Minek vegyünk erősebb jelű antennát a routerhez, hogyha az utcában még 2 ismerős rátud csatlakozni? Messzebbről.

  USB Wifi lesz...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyébként annak mi értelme van, hogy a wifi jel (router) nincs levédve? Hogy az utcában lakó mindenki, mag aki arra jár rá tudjon csatlakozni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs hozzáférésü(n)k a routerhez. Fater... értitek a helyzetet gondolom. Tehát fater nem ért hozzá, de azt sem engedi, hogy legalább megnézzem. Erre nem tudtam mit mondani, olyan dologgal jött elő, hogy "úgysem kapcsolódik rá senki". Nem tudok vele mit kezdeni, hiába magyaráztam neki...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ha netezni tudsz róla, akkor be is tudsz lépni a router-be - mert gondolom a jelszó sincs beállítva. 192.168.1.1, vagy 2.1 általában. Oszt ott le is lehet védeni, beállítasz egy wpa2-t, egyből nem tud jóskapista is netet lopni.... csak ti! :D
  De nekem ez is mindegy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit hozzászólnék:

  Mindenki mondja, hogy nyitott wifi és lopják a netet. Ez szerintem nem oly nagy gond... (Főleg ha marad is. ;) )
  Ellenben nem szokott felvetődni, hogy szépen elérem az összes megosztott mappádat... Tipikusan megvannak osztva a családi képek. Esetleg doksik is... Ezeket alapvetően lemásolhatom, de ha írási jog is van, akkor törölhetem is... (persze a megosztásokat is lehet pontosan szabályozni, csak nem szokták)
  De ha egyszer rajta vagyok a belső hálón, akkor sok egyébhez is kezdhetek, de az már nem tipikus...

  Ezzel talán kicsit meggyőzőbben állhatsz apuka elé... ;)

  Derwer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na igen.
  Mondjuk a fater nem tudom hogy jön a képbe, eddig haver volt.... Vagy lemaradtam valamiről?
  Kicsit zavaros történet, szerintem több a sumák benne. Ezért is nem feszegetem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Főleg ott az adminisztratív megosztás a tipikusan üres rg jelszóval. Arról nem beszélve ha valaki a ti gépetekről követ el valamit...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd