DVD-n több stílusú feliratok
2009-11-22T14:51:57+01:00
2009-11-22T16:37:02+01:00
2022-07-24T12:50:28+02:00
euro2008
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e arra lehetőség, hogy a DVD-re kiírt több (pontosan 2) felirat fájl (srt) párhuzamosan megjelenjen.
Azért kéne, mert a két feliratfájl más-más kinézetű feliratot produkálna (egyik Arial másik Comic Sans típusú, és más-más betűméret), ezért kellett két fájlba megoldanom. Viszont nem találok arra lehetőséget, hogy ezek egyszerre is megjelenjenek. (Tehát előfordulhat olyan, hogy egszerre kell az Arialos szöveg és a Comic Sans-os is)

Olyan megoldás is jó lenne, ami egy fájllal meg tudná oldani ezt a problémát.

Köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szerintem erre igy (ha jól értem a kérdést) nem lesz lehetőséged. Már a kérdéssel is gondban vagyok, szabványos dvd a cél? Mert akkor hogy ön ide az .srt formátum?

Feltehetöleg a megoldás az lesz majd hogy egyik felirat ráégetve, monduk ez megjelenik felül amikor szükséges, a másik felirat pedig egy szabványos válaszható és ki-bekapcsolható felirat, ahogy az a dvd-ken megszokott.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Értem, köszönöm.

  Mert akkor hogy ön ide az .srt formátum?

  Rosszul fogalmaztam, a forrás .srt, és természetesen ezt szabványos DVD-felirattá konvertálom..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Két feliratfájlt kell elkészítsél. Az srt helyett használjál microdvd sub-ot, ebben beállítható bármilyen betűtípus, stílus, szín, stb.

  DVD-re fordításnál ezek bitképpé (subpicture) konvertálódnak.
  Az első legyen a szabványos magyar felirat, ez bármikor ki-bekapcsolható. A második (ebbe kerüljenek a kiemelt feliratok) pedig "forced" legyen - ez mindig megjelenik, az első felirattól függetlenül. (ezt viszont nem tudod kikapcsolni)

  Ha váltogatni akarsz a két felirat között, akkor két szabványos, egyenértékű subpicture kell készüljön, mondjuk magyar1 és magyar2. Ezek közül bármelyik a menüben kiválasztható, vagy a feliratváltás gombbal átkapcsolható.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd