Gond az alaplappal

Gond az alaplappal
2009-12-26T15:16:07+01:00
2009-12-27T12:06:09+01:00
2022-07-24T16:35:33+02:00
ForestG
Üdv fórumozók!
Általában ilyen jellegú problémával még nem gyűlt meg a bajom, de itt most azt hiszem elakadtam.

A Történet egy 3 éves, MV2 VIA K8T890 Chipsettel kezdődik, melyet eddig mindig sikerült feltepepítenie a gazdájának, amíg a gyári telepítőlemezzel kompatibilis, windows xp volt a gépen. Na, idén beújítottak Win7re, és sajna most már nem megy a telepítő lemez.
A Windows 7 meg nagyon ügyesen feltesz mindent, kivéva a hangot, amit ugyan összeeszkábál valamit, meg mutatja, hogy jelet is küld, csak éppen olyan kimenetre ami nincs is az adott gépen (sárga: mindegyiket végigpróbáltam 2 különböző hangfallal, és egyikre se adott ki tényleges hangot a gép)

Próbálkoztam leszedni netről drivereket -VIA HyperionPro V5.07 későbbi verziói, de mind max. vista kompatibilis -, hát csak Vistásakat találtam, de azokat sem sikerült feltelpíteniem "hiányzó komponens" "rossz OP verzió" és társai hibaüzenetelke. Na jó, próbálkoztam akkor a hang-SoundMax ALC660 Audio Driver- programjának későbbi verzióját lestzedni (ez van a gyári lemezen) hát ezek közül se indult el egyik se, mert hogy direkt win7 verzió ezekből sincs.

A Win még mindíg vígan jelzi, hogy a "Digitális hang SPDIF"-ből szól a zene, (High definiton Audio hangeszköz) és hogy a "hátlap RCA csatlakozóból jön a zene... no ez a sárga. De ezen a gépen nincs ilyen! A tulajdonos állítása szerint eddig a normál zöldbe dugta bele... hát most az nem megy.)

Mondom még1x: minden hülye drivert leszedtem, 3 órán keresztül prbálgattam a legeldugottam driver packokat, vagy Chipset drivereket, egyiket se sikerült feltennem, kivéve egy hivatalos verziót, aminek a hatására az újra idítás után megint nem volt jó a hang, és bejelentkzés után a windows tette fel hozzá a drivert...

Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni, mert már nagyon unom, hogy karácsony másnapján kell ezzel szívnom.

Forest
Mutasd a teljes hozzászólást!
Itt jártál? Állítólag jó hozzá, egy próbát megér.
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd