Vista helyett xp telepítése laptopra
2010-01-03T22:59:18+01:00
2010-01-04T21:05:06+01:00
2022-07-24T18:05:29+02:00
spykee007
Sziasztok!!!

Egy olyan problémám van hogy van egy Toshiba laptop és gyárilag Windows Vista Home Basic rendszer van és én xp-t szeretnék rá telepíteni de a gép csak a saját vistás telepítő cd-jét fogadja el semmilyen xp-s telepítő cd-t nem fogad el.
A telepítéskor beállítom hogy a cd-ről boot-oljon de úgy sem engedi.

A kérdésem az lenne hogy hogyan tudnék rá xp-t telepíeni.

Hallottam olyanokat hogy a BIOS-ban kell valamit átállítani de nem tudom hogy mit
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia. AHCI-t->IDE emulációra. Jobban járnál egy sp3 integrált xp telepítő lemezzel. Ebben már benne vannak a legáltalánosabb sata vezérlő driverek. Esetleg készíthetsz driver integrált saját telepítőt nLite programmal.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A laptop típusának ismeretében meg lehetne mondani, hogy érdemes-e. Sok laptopjához a Toshiba nem biztosít már XP-s támogatást. Ez nem olyan nagy gáz, csak a driverekkel fogsz egy kicsit szívni. Több helyről kell őket összevadászni, ami nem olyan egyszerű. Legegyszerűbb, ha a Toshiba honlapján megnézed a gépedhez milyen támogatást ad, ha nincs a speckóban az XP akkor az már gáz. Ezek után még megnézheted, hogy a letöltések között vannak-e XP-s driverek és ha nincsenek akkor mehet a barkács.

  A másik gondod a SATA vezérlős merevlemez lesz. XP-t elég macerás az ilyen HDD-re telepíteni. BIOS AHCI-vel, vagy F6 rendszertöltésközben, vagy driverekkel integrált telepítő...

  Egyébként meg a BIOS-ban beállítod a First BOOT device-t CD-re és a rendszer a betett cd-ről fog indulni. De ha van a laposnak rendszertöltő menüje, akkor az is teljesen jó. Ezt a menüt F11; F12... billentyűkkel éred el típustól függően, Itt kiválasztod miről akarod indítani a gépet és már mehet is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az XP lassan 8 éves (annyira nem lassan). Ha most veszel laptopot, akkor ha belegondolsz az olyan mintha egy P4-es gépre feltettél volna egy 3.1-es wint. Tegyél fel egy 7-es windowst, a gép elbírja, és lehet több köze van az XP-hez mint a Vistanak (sőt). Haználtam mind a kettőt, és azt kell mondjam a 7-es windows nállam hamarabb összeszedte magát mint az Xp, de mivel van tv tunerem amit használok is elég gyakran, és win7 alatt a távirányító nem akart menni, ezért visszatettem az XP-t. A Vista amilyen bukta volt, a 7-es annyira bejött. Ha új gépet venék tuti az kerülne rá.

  Ui.: Kompatibilitási problémákra pedig ott van a beépíthető XP emulátor.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nincs értelme szenvedni vele. ha vista drájvereket kaptál hozzá, akkor csak azt érdemes feltenni. hogy miért is? egy példa:
  ha energia takarékos a gép alapból mondjuk 800Mhz megy és közben 2Ghz dual a procid (Min / Max CPU szorzó 4x / 10x) nem biztos, hogy tudod használni. jobb esetben 2gigán kerreg rosszabb ha csak 800Mhz-n marad.
  tényleg tudni kéne a típust
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Javaslom a Hiren's Boot CD letöltését, ami egy ISO fájl. Ezt úgy ahogy letöltöd írd CD-re és tedd be az optikai meghajtóba. Indítsd újra a gépet, és a megjelenő boot menüben válaszd a "Mini XP" lehetőséget. Ha felállt az XP, akkor jobb klikk a "My Computer" ikonra és a "Manage" menüpontot választod. Ekkor megjelennek a gépedben található tároló kötetek. Ha minden fontos adatodat lementettél, akkor töröld a vinyón lévő összes partíciót (jobb klikk a partíción és a "Delete" választás). Majd hozd létre az új partíciókat. HA ezzel kész vagy, akkor formázd meg őket és lépj ki a Mini XP-ből, majd indítsd újra a gépet(az XP telepítő CD legyen bent az optikaiban). Amint az előttem szólók már leírták, alaposan utána kellene nézni a géped szoftveres támogatottságának.
  Sok sikert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még itt is megtalálsz?
  PC w7 64bit; lapos w7 32bit
  ###EREDETI###
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello a biosban álicsd át a sata vezérlöt másra, ha joltudom az alsora mert eszt csinálta nekemis, nem engete a xp2 telepiteni de de valamelyik, be álitás után indul az xp2 észre fogod veni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekes nekem is Vistával adták, de az mindent felenged magára!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd