"Különleges" DVD írás

"Különleges" DVD írás
2010-01-07T19:06:21+01:00
2010-01-09T11:56:29+01:00
2022-07-19T03:16:35+02:00
Shubert
Sziasztok!

Készítettem egy filmet, amit szeretnék DVD-re is kiírni. A DVD fájlok már megvannak, de én szeretnék még mellé egyéb fájlokat is tenni (mp3, jpg, doc, stb.). Valahogy úgy mint egyes gyári DVD filmeken, amiken van olyan tartalom is, amit csak számítógépen lehet megnézni, de maga a film lejátszható asztali lejátszón is.
Van valami program amivel meg lehetne ezt valósítani? A válaszokat előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Sima ügy.
Bármelyik íróprogram megcsinálja neked.
Az asztali lejátszók csak a VIDEO_TS, AUDIO_TS könyvtárakat használják. Ezeken kívül azt csinálsz, amit akarsz.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ha van Neród ott szerintem megpróbálhatod úgy, hogy egy DVD videó projektet készítesz. A DVD-s fájlokat elhelyezed a nekik való könyvtárakba (VIDEO_TS, AUDIO_TS) és az extra fájloknak csinálsz egy külön könyvtárat (valószínűleg ez sem lenne szükséges, csak jobban átlátható). Így kapnod kellene egy lemezt, aminél a filmet a DVD lejátszó hasznosítja, de a számítógéppel böngészheted az extra mappát is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha van rá lehetőséged először mondjuk újraírhatón próbáld ki, mert én még sohase csináltam így lemezt. Ez csak egy ötlet és csak saját felelősségre. :) Egyébként ha nincs Neród szerintem más égetővel is megoldható.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Ahogy ez elhangzott, a Nero Burning ROM is képes erre (az Express-ben nem tudod megoldani).

  Egy DVD Video projektet hozol létre, a video fájlokat a VIDEO_TS mappába teszed, az egyéb dolgokat pedig egy másik mappába helyezed.

  Ha autorun.inf fájlt teszel a DVD gyökérbe, talán még eli is indíthatsz valamilyen alkalmazást akkor, ha a kliens számítógépbe helyezi a DVD-t és nincs letiltva az Automatikus indítás lehetősége a számítógépén.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sima ügy.
  Bármelyik íróprogram megcsinálja neked.
  Az asztali lejátszók csak a VIDEO_TS, AUDIO_TS könyvtárakat használják. Ezeken kívül azt csinálsz, amit akarsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, erre gondoltam én is, de mikor be akartam illeszteni az extra tartalmat, a Nero nem fogadta el, fájlkompatibilitásra hivatkozva. Próbáltam Expressel is, de ugyanez. Talán régi a Nero-m? (v6.3.1.25)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ird adatként, ne videoként, és jo lesz. Ha nem megy, készits először ISO-t, majd egy ISO szerkesztő programmal rakd bele a további fileokat. Majd a szerkesztett ISO-t ird fel a Neroval, vagy bármilyen arra alkalmas iro programmal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Tökmindegy. lorenzen hozzászólásást azzal egészíteném ki hogy egyáltalán nem biztos hogy elég hogyha odahágod a VIDEO_TS és AUDIO_TS mappákat. Meg a plusz mappát. (Amire biztos szükséged lesz.) Igaz, adatként is kiírhatod és működhet is. De előtte szentelj figyelmet annak hogy a szabvány video-dvd formátum melyik iso szinten mozog. (Ennek nézz utána, esetleg leírhatod a saját megoldásodban.) Pl. az iso1 csak 8 karakteres file és könyvtárneveket enged meg, azokat is csak nagybetűkkel. Ugyanez a lemezcimkére. (Ezt a Nero részletes írási beállításaiban is megnézegetheted, hogy melyik szint mit tud.) Ha más formátumban írod meg, akkor dvd játékosa fogja válogatni hogy tudja-e olvasni vagy nem.

  Mindenesetre ha a lehető legegyszerűbbet választod, akkor akkora baj nem lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No - megpróbáltam utánanézni. A legtöbb forrás a video-dvd -re az UDF formátumot írja. Illetve abból nem lehet baj, hogyha a file-nevek csak nagybetűsek és megmaradnak a 8.3 -on belül (8 karakter filenév, 3 karakter kiterjesztés) Mindenesetre ha adatként írsz, a joilet -et és minden más mélységi kiterjesztést vedd ki. (Elméletileg ennyitől kellene mennie a dolognak.)

  Ezért reklamálhat a nero is.

  Amit még írnak, hogy 1G lehet maximum file -méret. (Ez a nero extra tulajdonságai között szokott még lenni.)
  Illetve hogy kötelezően első könyvtár a VIDEO_TS kell hogy legyen. (AUDIO_TS nem kötelező, de még üresen sem szokott ártani.)

  A nem hivatalos álláspont, hogy dvd player nem kell hogy tudja olvasni az iso -t, viszont a fenti megkötések élnek.

  Egyszerűen megnézheted pl hogy iso1 -el összeállítod, és ha nincs hiba, akkor udf -ben kiírod a dolgot. Ez lenne az elmélet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De ha a DVD részét (VIDEO_TS) szabványosan készíted, melette van egy plusz könyvtár, azon belül nem szabványos fájlnevek stb. az bezavarhat a DVD lejátszásánál is?
  A DVD lejátszó azon túl hogy megtalálja a VIDEO_TS könyvtárat és annak tartalmát, nem kellene hogy törődjön a lemez tartalmával. Persze ha a könyvtárak felépítése más, akkor bekavarhat egy plusz könyvtár is.
  Bár lehet DVD lejátszó függő ez is.

  Mindenesetre plusz tartalomnál már nehéz lehet betartani a 8.3-as fájlneveket, főleg ha eddig beszédes nevük volt a fájloknak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Áhh, sikerült! Nem akartam túlbonyolítani az életet, hát sorba elkezdtem kipróbálgatni a "módszereket" és már az elején összejött.
  Ki lehet írni Nero-val, ISO2-ben is, annyi a lényeg, hogy az extra tartalom egy külön mappában kell legyen. Az itthoni DVD playah olvassa, most elnézek ismerősökhöz kipróbálni más lejátszókon is.
  Mindenkinek köszönöm a segítséget!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd