IP védelem_fertőzés
2010-01-09T10:04:45+01:00
2010-01-09T16:59:37+01:00
2022-07-19T04:01:33+02:00
mégvalaki
Szervusztok!
Kábelszolgáltatáson keresztül kapcsolódok az Internethez.
IP cím kiosztása DHCP-vel történik.A Malwarebytes' Pro program valósidejű védelme időnként a következő hibaüzenetet küldi:"IP védelem: Fertőzés észlelése 60.173.11.8". A Ripe oldalon az Internet Assigned Numbers Authority névhez vezet a hibajelzésnél bejelentkező IP cím. Ellenőriztem IP címem a watismyip oldal Blacklist Check menüpontjában és ott 4-5 hibajelzés jelent meg az ellenőrzést végző webcímeken.
Mi lehet a probléma?
Még itt jegyzem meg, hogy az IP címszolgáltatásom dinamikus címváltásra van állítva, de a címem már 35 napja nem változott. A UPC azt mondta, hogy a DHCP véletlen-függvényszerűen különböző időtartamokban váltja a címet.De ilyen ritkán?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Használj egy jó tüzfalat, vagy ha nem érzed biztoságban a gépet, egy jo router mindig biztos védelmet ad.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Nekem 4napja ugyanaz az IPm. UPCs és dinamikus IPs vagyok...ha ez valami hiba vagy vírus (nem hinném) akkor a megldás engem is érdekel. Elvileg max 24óra és muszáj IPt cserélni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello FDave!

  Az indító üzenetem utolsó mondatában utaltam arra, az UPC technikai szolgáltatása problémafelvetésemre azt válaszolta, hogy 1-2 hónap is eltelhet, amíg az IP címet váltja a rendszer.Csak azt nem tudom, hogy ez a módszer mitől dinamikus?
  A problémám másik része csak azért izgat, mert gyenge angol tudásommal nem tudtam megfejteni a hivatkozott linkeken megjelenő weblap jelzéseit.Milyen fertőzésveszélyt jeleznek ezek az oldalak, különösen annak ismeretében, hogy a gépem rendesen fel van "szerelve" káros programok ellenőrzésére (a gépemet és a látogatott weblapokat illetően is)?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez a módszer mitől dinamikus?


  Attól, hogy a szerződésed alatt változik. Akkor fix, ha a szerződéskötéstől a felmondásig végig fix (mint pl nekünk).

  gépem rendesen fel van "szerelve" káros programok ellenőrzésére


  Benne van a pakliban, h. nincs felszerelve rendesen, vagy egy rossz kattintással bejutott valami. Egyik ügyfelemnél pl a NOD32 sirt, h. egy valamilyen IP cimröl egy károkozó akart folyamatosan letöltődni. Aztán végül egy szolgáltatásbejegyzés volt a ludas érte, amit 'természetesen' semmilyen virusvédelem nem ismert fel. A bejegyzés törlésével megszünt a hiba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szervusz kb80a!
  A statikus - dinamikus IP cím váltásban úgy látszik félreérthetően fogalmaztam. Pár hónapja még az INVITEL ADSL szolgáltatását használtam. Az Internet kapcsolat minden egyes megszakításánál és újraindításánál új IP címet generált a szolgáltató rendszere. Abban az időben ugyanez a gépvédelmi rendszerem élt, mint jelenleg, de nem volt jellemző, hogy naponta 2-3 alkalommal is a korábban leírt támadás érte volna a gépemet.
  Ezek után A UPC dinamikus DHCP vezérelte automatikus IP címszolgáltatást ígért. Én naív lélek arra gondoltam, ha nem is naponta, de legalább másfél - kéthavonta címet vált a rendszer(ráadásul a hálózati rendszerek működését illetően - mint ez talán már a korábbiakból is kiderült - nem vagyok egy guru).
  Az igazi problémám tulajdonképpen nem is az IP cím változásához kapcsolódik, hanem a további támadások kivédéséhez és lehetőleg megakadályozásához. Ha ezzel kapcsolatban segítséget kaphatnék, annak nagyon örülnék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Használj egy jó tüzfalat, vagy ha nem érzed biztoságban a gépet, egy jo router mindig biztos védelmet ad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd