Nyomtatás excelből

Nyomtatás excelből
2010-01-23T17:02:06+01:00
2010-01-30T22:15:56+01:00
2022-07-24T21:35:33+02:00
Rookarege
Megoldható-e excelben (pl. gomb>makró hozzárendeléssel), hogy egy bizonyos nyomtatóra nyomtasson? Nem is akármilyen nyomtatóról van szó, hanem egy virtuálisról, mégpedig a doPDF nevű pdf printerről.
Mutasd a teljes hozzászólást!
ha mások is használják a fájlt, pláne nem értem, miért is nem jó a nézet mentése. ebben az esetben ugyanis az információ a fájlban van, nem pedig a géphez kötődik... de sebaj.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szia. ha a nyomtatandó területet (ez akár lehet az egész munkalap is) elmented egyéni nézetként, (Nézet/Egyéni nézetek), akkor lehetőséged van a nyomtató beállításainak mentésére is. Esetedben az egyéni nézet mentésére pusztán ez utóbbi okból kerülne sor.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kiválasztás tedd alapértelmezettnek a pdf nyomtatót. ctrl+P majd kiválasztod a pdf nyomtatót alapértelmezettnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • attól tartok, a feladat nem a windows alapértelmezett nyomtatójának beállítása volt. ha így jár el Rookarege, akkor minden alkalmazásból a pdf nyomtatóra mennek majd a printoutok... vajon tényleg ez lenne a szándék?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mért ne lehetne ezt megtenni?Hisz a kérdés az, hogy lehet e virtuális meghajtóra nyomtatást eszközölni.Márpedig lehetséges.
  Nem kell hozzá makrókat alkalmazni csak nyomtatni.Egyébként meg amikor nyomtatást akar ugyis behozza a linket ahol kiválaszthatja hol is legyen a nyomtatás.

  Nem minden alkalmazásra irt kérdést csak az excel adat nyomtatására.Ha jól olvasom.Márpedig az van leirva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem az volt a kérdés.
  Hanem az, hogy lehet-e külön gombot készíteni a virtuális nyomtatóhoz!
  Azonfelül össze-vissza írkálsz. Először azt mondod, hogy állítsa be alapértelmezettnek, majd azt, hogy csak az az excel nyomtatására írt kérdést.
  Namost ha alapértelmezettnek állítod be a virtuális nyomtatót, akkor mindenhol az lesz az alapértelmezett - így ugye akkor a többi alkalmazásban kell állítgatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mértne állithatná be alapértelmezettnek a virtuálist.Lehet mert én is sokat nyomtatok.

  "Namost ha alapértelmezettnek állítod be a virtuális nyomtatót, akkor mindenhol az lesz az alapértelmezett - így ugye akkor a többi alkalmazásban kell állítgatni."

  ez tényleg igy van!kivéve ha nem.!
  Próbáld ki menj be az excelbe válaszd ki a virtuális nyomtatót és állitsd be nyomtatónak.MAjd menj be a word-be majd ott keress dokumentumot és nyomtatás ctrl+P és ott teljesen más nyomtató van mint az excelben.

  A többi alkalmazásban ténylegesen ugyan az a nyomtató marad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ki mondta, hogy nem lehet beállítani alapértelmezettnek? Én ilyet nem mondtam.

  Azt meg hogy mondod, hogy más nyomtatók vannak az excelben meg a word-ben?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia! Most jöttem vissza dokitól.
  Persze nem mondtad az alapértelmezett beállitást.
  Amint irtam -->"Próbáld ki menj be az excelbe válaszd ki a virtuális nyomtatót és állitsd be nyomtatónak.MAjd menj be a word-be majd ott keress dokumentumot és nyomtatás ctrl+P és ott teljesen más nyomtató van mint az excelben."<--
  az arra vonatkozott ha nem állitod be alapértelmezettnek valamely nyomtatót akkor ha elkészül a dokumentum megnyom ctrl+p ott kiválaszt pdf nyomtatót és nyomtathat.Ha most bemegy word be ott az alapnyomtató lessz vagy amit beállitasz.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez elég zavaros, én ilyet nem látok sehol.
  Mitől lenne más nyomtató a wordben?
  Akkor ha mind a kettő nyitva van és az excelben beállítok valamit...nyilván ennek semmi köze a wordhöz >> ott az alapértelmezett lesz persze, vagy amit ott is beállítok.
  De hát ez minden alkalmazásnál így van, nem tudom miről beszélsz?
  Az excelben hiába választom ki a pdf nyomtatót, ha bezárom, majd kinyitom, akkor újra be kell állítani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt nem tudom, hogy külön lehet-e szerkeszteni ilyen gombot, de az említett Ctrl+p az a nyomtató beállításai menüt hozza elő.

  Az Eszközök>>Testreszabás menüben Parancsok fül alatt újabb gombokat tudsz hozzáadni a menühöz, így pl. a
  Nyomtatás...
  gombot is, ami az officéban alapértelmezett gombbal ellentétben (az rögtön az alapértelmezettre küldi) szintén a nyomtatómenüt hozza elő. Ugyanitt a gombképet is átrajzolhatod, hogy más legyen mint a másik, ha azt is ott hagyod.
  Na persze ha a gombokat szereted.
  Jobbat nem tudok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszön a javaslatokat, azt hiszem erre nem lesz megoldás. Én sem írtam le elég pontosan a problémát, mert nem említettem, hogy ezt a fájlt pár kollégának is használni kellene, amik még nálam is alulképzettebbek informatikailag. Ezért szerettem volna egy gombos megoldást. Az alapértelmezett nyomtató babrálása azért nem jó megoldás, mert a default printer mindenkinek más és más. Gyakran nyomtatunk xls táblákat rendesen papírra, csak ezt az egy bizonyos fájlt szerettem volna PDF-re nyomtatni.

  Azért köszönöm, hogy foglalkoztatok a dologgal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia! Meg kellene keresned evvel a problémával-->--ŐT---
  Biztos ir majd valamilyen visual basic progit amit makróban fel tudsz venni.
  Itt nemigen tudtál tőlünk hasznosabb infót kapni a felvetettekre.Nagyon sajnálom!
  De azért bizz benne, hogy meglehet oldani a feladatot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha mások is használják a fájlt, pláne nem értem, miért is nem jó a nézet mentése. ebben az esetben ugyanis az információ a fájlban van, nem pedig a géphez kötődik... de sebaj.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jogos, a nézet mentése (lenne) az egyszerű és jó megoldás. A gondot az idősebb kollégák szeme okozta. 14" LCD-n 1280*800 felbontás, és mindenki más-más (de a nálam beállítottnál nagyobb)DPI méretet használt. (Vista SP2) Amikor ugyan arra hoztuk a DPI-t, akkor jó volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd