Fagyás folyamatos lemezműveletek mellett
2010-01-31T23:09:01+01:00
2010-02-10T14:59:07+01:00
2022-07-24T23:00:29+02:00
X3cut0r
Hello,

A következő volt a helyzet: A fájlrendszer meghibásodott (nem tudom hogyan), nem indult a rendszer, hanem kékhalállal fogadott. Sebaj, Hiren's Bootcd be, check disk, törölt javított vagy 2 órán át mindkét partíción (a lemez 320 GB). El is indult a rendszer, csak épp néhány szolgáltatás nem indult sehogy sem. Először Windows Defender jelzett. Megnéztem hát az automatikus frissítések szolgáltatást, ami ugyancsak nem volt elindítható mert vmi RPC-re hivatkozott. Szolgáltatások programban nem látszódtak a szolgáltatások csak bővített nézetben. Jó mondom úgyis öreg a rendszer rakjuk újra. XP CD be, fel is ment szépen a rendszer. Felraktam vírusírtót, tűzfalat egy-két alkalmazást, töltök netről vagy 5 alkalmazással (vírusdb update, auto frissítések, msn, skype firefoxban pár dolog...). Egyszer csak megmerevedik a kép, de egeret még lehet mozgatni, majd azt sem. HDD led világít mintha folyamatosan olvasna. Várok kicsit, semmi hát reseteltem. Meg még vagy 3x ez eljátszódott, míg megint kékhalál fogadott. Hiren's újra be, lemezellenőrzés, minden ok. HD tune szerint is minden rendben. Kínomban megpróbáltam újraformázni a partíciót és újrarakni a Windowst. 96%-nál ez is megmerevedett, HDD led világít. Restart. Már a C és D betűjelek felcserélődtek. Sebaj tudtam melyik a rendszeré, hát teljes formázás, majd telepítés. 6%-nál megfagy.

Sry a litániáért. Van valakinek tippje mi lehet ez? Hardver hiba gyanús, az meg sok lehet tudom, de hátha más. Még azt szeretném kipróbálni, hogy kimenteni az adatokat (ha lesz mire), majd az egész lemezt leformázni és újraosztani.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Mindenképpen winyó gond lesz, ha nem figyelsz az adataid is veszhetnek. Legelőször cserélj adatkábelt (IDE - SATA) és próba. Ha változatlan akkor:

Csinálj egy teljes mentést mind a két partícióról (egy másik winyóra), majd töltsd le a merevlemez gyártójának az oldaláról a megfelelő tesztprogramot, és futtasd.

Samsung - Hutil
Maxtor - powermax
Seagate - Seatools
Hitachi - DLGdiag
WD - Data Lifeguard

Mivel típust gondosan nem írtál, ezért itt az összes - válaszd ki a hozzáillőt. (ja, a Hiren's CD-n mind rajta van!)

Ha viszont a winyó teszt szerint jó - akkor először memóriateszt, ha OK, akkor próba egy másik táppal.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Köszönöm az értékes hozzászólást. Nekem is hasonlók jutottak eszembe. Lepasszoltam a feladatot, mondván nincs megfelelő méretű merevlemezem a mentéshez, meg amúgy is hardverhibának tűnik, amivel aztán sok idő elmehet, és még el is ronthatok vmit helyrehozhatatlanul. Mint tudjuk egy memória teszt sem rövid, meg lemezellenőrző sem. Mindenesetre nagyon kíváncsi lettem a probléma megoldására, ezért tettem fel itt a kérdésem. Remélem megismerhetem a megoldást és akkor feltétlenül leírom.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Lementették az adatokat, majd teljes formázás után újrapartícionálták és sikeresen feltelepítettem egy rendszert.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd