Raid támogatás?

Raid támogatás?
2010-02-02T10:58:59+01:00
2010-02-02T18:49:07+01:00
2022-07-24T22:05:33+02:00
andrush
Sziasztok!

A kérdésem a következő: Az alaplapom MSI K8N Neo4 F Ez hardweresen vagy szoftveresen támogatja a RAID funkciót? RAID0-ról van szó. És ha két nem egyforma méretű HDD-t(SATA) szeretnék RAID0-ba kötni mi lesz a maradék területtel? Azt nem fogom látni, hogy esetleg egy új particiót csináljak belőle ami nem RAID-ben működne? A válaszokat előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nem valoszinü. Az olcso RAID megoldások ugy tudom, nem hardveresen müködnek. A hardveres RAID megoldások drágák (30E+ Ft), diszkrét kártyákon léteznek. Ettől függetlenül tudsz RAID köteteket kialakitani és müködik is.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • 2 eltérő méretű HDD-t nem lehet RAID-be kötni. Ha valamelyik vezérlő elfogadná ezt, akkor is a kisebb kapacitás játszik. Használj 2 azonos márkájú, tipusu és kapacitásu HDD-t. A rendszerben egy tömbként->1 lemezként jelenik meg, ezen tudsz dolgozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És az alaplapom támogatná ezt hardveresen? nem teljesen értem a raidre vonatkozó részét a leírásnak
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem valoszinü. Az olcso RAID megoldások ugy tudom, nem hardveresen müködnek. A hardveres RAID megoldások drágák (30E+ Ft), diszkrét kártyákon léteznek. Ettől függetlenül tudsz RAID köteteket kialakitani és müködik is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm szépen a választ. Szép is lett volna, csak azért merült fel bennem a kérdés mert azt olvastam, hogy néhány alaplap támogatja hardveresen is a RAID megoldásokat( van rájuk integrálva valami panel), gondoltam ha így van miért ne használnám ki, és nem teljesen volt világos ez a része a lapom leírásában. Mégegyszer köszönöm szépen, megmentettél attól, hogy szétbarmoljam az OP rendszerem és a végén csalódjak egyet ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd