Wget vezérlő wgetrc -je miért csak olvasható?
2010-02-03T11:23:21+01:00
2010-02-03T19:26:12+01:00
2022-07-24T22:10:33+02:00
H.Tibi
Sziasztok. Ubuntu 9.10 en rajta van a GNU Wget 1.11.4
. Utánanéztem a terminálban a wget --help -el , hogy sok mindent lehet állítani rajta. De ezeket mindig újra be kell írni. Utána néztem a googlén és van (tényleg) /etc/wgetrc fájl, amiben lehetne állítani , de nekem csak olvasni engedi. Pedig a google szerint itt kell állítani. Pl az újrapróbálkozások számát, stb.
Miért csak olvasásra nyitja meg ???
Mutasd a teljes hozzászólást!
A $HOME azt a könyvtárat takarja ami a saját könyvtárad a rendszeren általában a /home/felhasználóneved könyvtár az. A wgetrc átírásához feltehetőleg root jogosultság kell, de amilyen szinten állsz a linuxxal nem javaslom, hogy bármit is módosíts rootként a rendszerben, mert nem lesz jó vége. inkább csak csinálj egy .wgetrc fájlt a saját könyvtáradban hiszen azzal is működnie kell. A pont a wgetrc előtt nem elütés az kell oda, linuxon így jelzik a rejtett fájlokat.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azt tudtam eddig kinyomozni hogy ezt a etc/wgetrc -t átírom- akkor csak "mentés másként " lehetőség van és a wget beolvassa az etc/wgetrc állományt majd a $HOME/.wgetrc -ban keresi az ügyfél saját beállításait. Ha talál akkor azt érvényesíti a default helyett.

  Én sajnos azt nem értem, hogy miként is és hova mentsem le ? mi ez a $HOME ?? és hagyjam a fájlnevet ugyanugy wgetrc ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A $HOME azt a könyvtárat takarja ami a saját könyvtárad a rendszeren általában a /home/felhasználóneved könyvtár az. A wgetrc átírásához feltehetőleg root jogosultság kell, de amilyen szinten állsz a linuxxal nem javaslom, hogy bármit is módosíts rootként a rendszerben, mert nem lesz jó vége. inkább csak csinálj egy .wgetrc fájlt a saját könyvtáradban hiszen azzal is működnie kell. A pont a wgetrc előtt nem elütés az kell oda, linuxon így jelzik a rejtett fájlokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ajánlom, alaposan olvasd át ez előttem szóló VadaszP kollega irományát, olvass el rengeteg linux szakirodalmat, pl.
  : : S Z A B I L I N U X : :
  Ha ez sikerült, majd jer' vissza ide és kérdezz! Sok sikert:
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Teljesen egyetértek az utánam hozzászólókkal [VadaszP és encoder77].

  A linkkel amit küldtem, egy kicsit burkoltan, de arra próbáltalak rávezetni, hogy ez a fórum, tehát a PCFORUM.HU nem igazán a LINUX-osok oldala.

  Szerintem fogadd meg a többiek tanácsát és az ilyen jellegű problémáidat, olyan fórum(ok)on kérdezd, ami erre van kihegyezve.

  Pl: ::: hup.hu :::

  Minden elismerésem, hogy próbálkozol a LINUX-al, de az egy más világ. Talán (sőt) jobb is mint a WINDOWS.

  Remélem nem sértettelek meg, nem ez volt a szándékom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok. Így sokerült. Csak át akartam írni a próbálkozások számát default 20 ról végtelenre .

  Amugy 7 éve XP-em és kb két hónapja ubuntuzok, de ez sokkal jobban tettszik. Nagyon sok minden miatt...

  Linuxos fórumokon fogok inkább próbálkozni túl spéci linux kérdésekkel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem mondtam, hogy máshol kérdezz linuxos témában, bár a PCFórum mint olyan nem elsősorban Linux párti oldal. Viszont ha már azt mondod, hogy a spéci linuxos kérdéseidet (ami gondolom nem a mostani kérdést jelenti) más oldalon fogod feltenni, javaslom, hogy ne a HUP-on kezd, van épp elég kezdő linux használónak szóló fórum a neten, továbbá mindig érdemes megnézni az általad használt disztró weboldalát, esetleg annak magyar verzióját, mert többnyire ott tudnak neked a legjobban segíteni (főleg disztróspecifikus kérdésekben).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd