UHU telepítési elővigyázatossági kérdés
2010-02-03T20:39:16+01:00
2010-02-04T02:10:52+01:00
2022-06-27T13:51:20+02:00
kotysoft
Sziasztok,

Sokak számára biztos nagyon egyszerű a válasz a dologra, csakhogy én eddig még Linux-ot annyiszor telepítettem, mint ahány értelmes ember fordul meg a teszkóban hetente...

Szóval. Jelenleg van 1 belső winyó 1 partícióval, amin windows van, továbbá egy külső USB-s winyóm az adatoknak szintén egy partícióval.

Szeretném megtartani a mindkét partíción lévő adatokat és használni a linuxot és a windowst is.

Hogyan tudom ezt megvalósítani? UHU linux telepítője tud az NTFS partíciókra írni? vagy hozzak létre az USB-s winyón egy üres helyet, és oda telepítsem?

Előre is köszi
Mutasd a teljes hozzászólást!
Alapesetben nem tud írni NTFS partícióra, és szerintem települni sem fog. Ha rám hallgatsz, akkor inkább az Ubuntut teszed fel a Wubi nevű telepítővel. Ez a windowson belül telepíti fel neked az Ubuntut, pont úgy mintha az egy windowsos program lenne, így ha nem tetszik könnyen el is tudod távolítani.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Én a helyedbe leszednék egy Wmware-t (virtuális pc program) és arra felraknám az UHU-t , így a windowsból el tudod indítani, te állithatod be , hogy menyni helyet foglaljon (amit a linuxból elérsz, windowstol viszont elvesz ) és nem bántja az adataidat az üres helyből vesz el, amennyit beállítottál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hát akkor már inkább virtualbox...
  meg szerintem VadaszP javaslatára halgasson a kérdező Wubi jó mert tényleg hamar
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Wubi tényleg nem rossz, azzal a kitétellel, hogy inkább csak ismerkedéshez. ha valami gebasz lesz a windowsban, akkor az Ubuntu sem érhető el egyszerűen. kimenthetők az adatok, és átalakítható a rendszer dual-boot-osra is, de munkás.
  másik lehetőség: pl. Puppy Linux (vagy bármely, hasonlóan kicsi Linux) letöltés, kiírás pendrivera, és arról boot-olsz. gyorsan feláll, csak a ramba települ (de hozzáférsz a hd-khez is), kicsi, gyors. innen ráadásul egyből magyar is. Van olyan is, hogy kilépéskor el is menti az adataidat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd