"Please check signal" felirat jelnik meg

"Please check signal" felirat jelnik meg
2010-02-08T10:01:54+01:00
2010-02-09T06:10:34+01:00
2022-06-29T07:06:04+02:00
amcsi83
Üdv. Nem tudom jó helyre írom e a kérdésem. Abszolút nem értek hozzá, ezért fordulok hozzátok. Remélem valaki tud majd segíteni. Mostanában többször előfordult, hogy bekapcsolásnál please check signal nevű felirat jelenik meg. Van amikor gépezés közben elmegy a kép, s a gép továbbra is búg, de semmi, csak ez a felirat. Volt, hogy kihúztam mindent s vissza és jó lett, de csak egy darabig. De most napok óta rossz. Hétvégén szinte nem is volt jó. Volt már az a bizonyos kékhalál is, valami kódokat írt, de nem jegyeztem fel. Valami súlyos hibát írt ki. Nem tudom a kettő összefügghet? Bocsánat, ha nem vagyok teljesen érthető.
Válaszaitokat előre is köszönöm! amcsi
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia!

  Ha a csatlakozók fizikailag jók, mármint jól illeszkedik a kábel a csatlakozóhoz, akkor le kellene ellenőrizni, hogy a monitort rádugva egy másik gépre jelentkezik-e a hibajelenség. Ugyanezt, hogy úgy is, hogy egy másik monitort dugsz a jelenlegi gépre. Ha azokkal is jelentkezik, akkor marad a szoftverhiba vagy a vga kártya fizikai hibája. Lehet driver ütközés is, de ezeket mind ki kellene küszöbölni. SZóval, először a csere, aztán majd látjuk a továbbiakat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem ez akkor jelentkezett, amikor a monitort úgy kötöttem be hogy nem támogatta az éppen beállított felbontást.

  Ha egyik pillanatról a másikra kezdte akkor nem valószínű hogy driver hiba. (Feltéve hogy nem mostanában frissítetted, vagy nem vagy vírusos, de sztem említetted volna) Ha kékhalál is volt akkor elég sanszos hogy a VGA haldoklik. (általában olyankor is driver hibát ír ki: "xyz.dll végtelen ciklusba futott", stb...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia. Kábel esetleg nem lehet rossz ami összeköti a monitort a géppel? Bár nem tudom az mitől romolhat el? Próbálok szerezni egy monitort. Ha tudok már valamit, írok! Köszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia. Nem szoktam állítgatni a felbontást. Először tavaly nyáron jelentkezett a hiba egyszer kétszer, s azóta csak most jött elő a múlt héten, de rendesen. Nem frísssítettem semmit, mint említettem én nem értek hozzá. Vírusom volt még tavaly, de elvileg már nincs. Segítséggel túlvagyunk rajta. Ha legközelebb kékhalál lesz, feljegyzem a pontos hibát. Köszi neked is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vírusom volt még tavaly, de elvileg már nincs


  Az lehet hogy nincs vírusod, de ha tavaly belerondított a driver valamelyik állományába, azt az irtás nem hozza rendbe. Megpróbálhatnád újratelepíteni a drivert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Újratelepíteni a drivert? Milyen drivert? Gondolom abból sokféle van. S hogyan kell?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez nem driver hiba!

  Videokártya vagy monitor hiba. (Esetleg a csatlakozó tűi érintkezési hibásak.)
  A monitorok ellenőrzik, hogy a számítógéphez csatlakoznak, vagy nincs bedugva a monitor kábel.

  A monitort másik géppel, a gépedet másik monitorral kellene kipróbálni. Csak így derül ki, hol van a hiba.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Próbáld ki tehát a számítógéphez használt monitor cseréjét, úgy ahogy a többiek is mondták. (ezenfelül monitor videokábel, tápkábel cserélgetés is)

  Ezután még megpróbálhatsz Videokártyából is másikat beletenni, illetve a jelenlegi VGA-t egy másik PC-be.

  ___________Újratelepíteni a drivert? Milyen drivert? Gondolom abból sokféle van. __________

  Leginkább a Videokártya(VGA) drivert. Pl. Everest nevű ingyenes szoftverrel megnézed a pontos típusát, keresel hozzá drivert, majd feltelepíted, frissítve ezzel a jelenlegit.

  Ha egyik sem segít, akkor talán az újratelepítés!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Ha bekapcsolod, szokot csipogni a gép?
  Alap esetben egy rövid bip szokott hallatszani, ha a please check signal felirattal indul, akkor milyen hangjelzést ad?
  Ha nem talál VGA-t akkor általában egy hosszú 3 rövid bip hallatszik, bár BIOS-tól függően változhat, ATI VGA-nál a GPU recovery mód visszahozhatja menet közben a képet, de jöhet a kék halál is, ha túlmelegszik és záros időn belül nem tud kommunikálni a kártyával, van e hűtő venti a VGA-n, ha van működik-e rendesen, ha nincs, vagy nem jó, volt-e komolyabb 3D alkalmazás, játék futtatva mostanában.
  Ha volt és nincs rendesen meghűtve a VGA, akkor megfőhetett a GPU, vagy a memória rajta, ilyenkor (is) keltkezhetnek ezek a gondok. Monitor kábel hiba miatt ritkán (szinte soha nem) dob kék halált. Vírus sincs kizárva, de ha már induláskor is szokott ilyet csinálni, akkor kicsi az esélye, hogy emiatt jelentkezett a hiba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok.
  Ha minden igaz hétvégén hoznak nekem egy monitort és elviszik az enyémet is. Mindenképp megoldom.
  Ma reggel újabb meglepi volt, mikor bekapcsoltam a Dell felirat és a többi is elmosódott. Aztán nem történt semmi. Főkapcsolót kinyomtam, vártam pár percet és vissza. Akkor megint please check signal. Hagytam fél órát, kihúzogattam a kábeleket és vissza. El is indult, két rövidet sípolt -eddig nem sípolt egyszer sem, csak ma reggel-, aztán valami olyasmit írt ki, hogy Phoenix Ram Bios Plus Version 1.10 A09, érvénytelen konfigurációs információ, futassa a telepítőprogramot. Két választási lehetőség volt, kihagyom és továbblépek vagy telepítek. Én az előbbit választottam.
  Nem tudom mit tegyek. Az egész újratelepítés esetleg megoldhatja a problémát?


  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd