Nem indul a Windows hangerőszabályozó
2010-02-09T17:06:11+01:00
2010-02-10T21:08:17+01:00
2022-07-19T02:05:45+02:00
Frankie
Sziasztok!

A következő probléma megoldásában kérnék segítséget. A jelenség a következő: a Windows hangerőszabályozó elindításakor (mindegy, hogy a Tálcáról vagy a Vezérlőpultról akarom indítani) hibaüzenet jelenik meg, miszerint "Sndvol32.exe - Alkalmazási hiba. Az alkalmazás inicializálása nem megfelelő (0xc0000005). Az alkalmazás befejezéséhez kattintson az OK gombra." A hangkártya alaplapra integrált és a driverek telepítésekot telepíteni kellett az AvRack nevezetű programot is, melynek indításakor (rtlrack.exe) szintén a fenti hibaüzenet jelenik meg, csak itt erre az exe fájlra vonatkozóan. Próbáltam törölni, újratelepíteni csak a fájl, de a Windowst is újra telepítettem, ám semmi siker. Hang van a gépen, ám a hangerőszabályozót egyszerűen képtelen vagyok megjeleníteni. Ha van valakinek ötlete, nagyon szívesen venném a segítséget. Előre is köszi.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • -milyen windows
  -milyen hangkártya ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Az op. rendszer Windows SP3, a hangkártya pedig GA-8IPE1000 alaplapra (Intel 865PE Chipset)integrált Realtek ALC658.Bocsi az elöbbi eltolásért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mikor telepited az oprendszert biosból szedd ki az alaplapi elérhetőséget.MAjd amikor az alaplapi inf is felment, ujrainditáskor rakd vissza a hangkártya elérést.Ekkor új hardvert talál a windows de ne engedd a sajátját felrakni , hanem a alaplap telepitő lemezéről rakd fel a hangot.Ekkor meg kell jelennie a hangerőszabályzódnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Innen frissitsd a realtek drivert.
  Eszközkezelővel frissitsd, ne a setup.exe-vel. Azzal többen is szivtak már. Ha még mindig nem indulna a szabályzó, uninstalláld a régi drivert, és ugy rakd fel az ujat. Végső esetben egy szüzen telepitett XP-re is felrakhatod ezt - a telepitő CD kihagyásával -.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jelen esetben nem javasolnám kb80a letöltését. Az alaplapod négyféle revízióval készült,mind a négy másfajta hangcsippel. (Számtalanszor elmondtuk, nem elég a technika típusát közölni, kellenek a revízió számok is)
  A tied a csip alapján 2-es rev. aminek ez az alaplaphoz kiadott drájvere.
  Töröld ki le a régit, ezt meg tedd fel. Azért van gond, mert nyilván rosszat tettél fel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindegyik Realtek AC'97 chiphez jó a driver (2008). Egységesen kezeli, csak az inf-ekben tér el. Az meg tartalmaz annyit, hogy mindegyik revizióval müködjön. A driver csak akkor nem jó, ha az integrált hangchipet nem a Realtek gyártotta, vagy HDAudio.

  Amit linkeltél, az is Realtek által fejlesztett driver (2006), a gigabyte által közzétéve. Sosem szoktam régebbi drivert javasolni egy hardverhez (kivéve, ha ismert BUG-ot tartalmaz a legujabb).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Igazából egyik megoldás sem látszik működni, egyszerűen nem értem. Eltávolítottam minden egyéb'codec pack'-et is, így is próbáltam és mégsem. És természetesen először a gyári CD-ről telepítettem a drivert, tehát nem az a probléma, hogy rosszat raktam fel. Hnag van és a hangerőszabályzó ikonja továbbra is megjelenik tálcán, de indításakor továbbra is a fent leírt hibaüzenet jelenik meg. Nincs valami egyéb szoftveres hangerőszabályozó amit kipróbálhatnék a windowsé helyett?
  A hangkártya adatai egyébként:
  Vendor ID: 8086
  Device ID: 24D5
  SubSystem ID: A0021458
  Reversion : 02
  Description: Realtek AC'97 Audio
  Driver Ver: 5.10.0.5300
  Driver Date: 8-15-2003
  Driver Provider: Realtek Semiconductor Corp.

  Erőfeszítéseiteket továbbra is köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kezdd elölröl, ha másképp nem megy:

  Tedd fel az XP SP3-at. Eredeti, nem buherált verzió legyen.
  Aztán eszközkezelővel frissitsd a 'Multimédia audiovezérlő'-t a driver alapján. A gyári CD-t hanyagold, nagyon régi már és lehet, az vágja agyon a rendszeredet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Körberohantam a keresővel: ezt a hibát sok helyen spyware benyalással azonosítják.
  Futtass le egy jó spyware pusztítót, bajod nem lesz. Tippet nem adok, mert elindul a flém.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • XP SP3? Kicsit kimaradt...

  A Vezérlőpult - Hangok és Audióeszközök - Hangerő fül mutat valamit?
  Hangerőikon...
  pipa kivesz, berak, kivesz újraindít, berak újraindít...

  Na ha ezt az utolsó sort önmagában ismét elolvasom ismét rájövök milyen perverz egy dolog a számtec-hardver szakma....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd