XD memóriakártya - halott?
2010-02-10T01:52:29+01:00
2010-11-30T20:01:38+01:00
2022-06-27T12:42:24+02:00
Esy
Sziasztok!

Az alábbiakban szeretném kérni a segítségeteket:
Van egy igen-igen régi fényképezőgépem (FinePix A500) a hozzá adott 128 M-s xd memóriakártyával használtam. (Mindig akartam volna venni egy nagyobbat, csak valahogy sosem jutottam el odáig... de úgy tűnik, most már kénytelen leszek. ) Ugyanis néhány napja a következő történt: fényképezés után -szokás szerint- kivettem a kártyát, betettem a pc kártyaolvasójába, fel is ismerte, total commander, kijelölöm a képeket, áthelyezés... és nem olvasható. Megpróbálok egy képet megnyitni: nem nyitja meg. Kiveszem a kártyát, vissza a fényképezőbe: card error. Vissza a kártyaolvasóba: egy pillanatra megjelenik a homokóra, de nem történik semmi. Vissza a fényképezőbe, USB-kábel elő, összedugom őket: mostmár legalább látja cserélhető meghajtóként, viszont a mérete 0 bájt, és semmivel nem tudok rajta semmit csinálni.
A kártya nyilván kuka, nem is lenne nagy veszteség, megérett már a cserére... de a rajta lévő -számomra nagyon fontos- képeket valahogy nem lehetne megmenteni? A következőkkel próbálkoztam: Easy Photo Recovery, DDR-Memory Card Recovery, Undelete Plus, Get Data Back, Zero Assumption Recovery, PC Inspector smart recovery, BadCopy Pro... de egyiket sem sikerült rábírnom, hogy lásson a kártyából valamit.
Van valakinek esetleg valami ötlete, vagy törődjek bele, hogy soha senkinek sem fogom tudni bebizonyítani, hogy a kutyám tud repülni?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!

Nem irigyellek, mert nem egyszerű a feladat. Én egyszer jártam így egy xd kártyával, akkor a következő segített. A kártyát egy kártyaolvasó (!) segítségével csatlakoztattam a géphez. Fontos, hogy kártyaolvasó, mert a fényképezőgép nem megbízható forrás. Ezután egy linux live cd segítségével készítettem egy image-t a kártyáról (dd parancs), és az így készített image-t használtam fel egy virtuális gép meghajtójaként. Ezek után a getdataback for fat progi segítségével tudtam az adatok egy részét megmenteni. Fontos, hogy sose konkrétan a kártyát próbáld "javítani", hanem egy róla készült másolatot. Amennyiben a kártya annyira meghalt, hogy egyetlen kártyaolvasó sem olvassa be, akkor sanszos, hogy az adatok is ugrottak. Alternatív megoldás Kürt Zrt.! ők viszont nagyon drágák.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Köszönöm szépen a segítséget, próbálkoztam, de sajnos nem jártam sikerrel.
  Azért a megoldás a Tiéd, mivel 'majdnem' sikerült!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Van egy problémám:
  Cardrecovery programmal kezdtem el pendrive-ról törölt képeket visszaállítani, de a step 3 után nem továbbléptem, hanem vissza. Tehát a temp fájlokat nem tette át jpg, bmp-be.
  Kérdésem az lenne, hogy az ilyen fájlokat: Temporary_File0002_BMP.~CR mivel/hogyan tudom látható képfájlokká alakítani/befejezni a folyamatot?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd