Hardverprobléma - Gépleállás
2010-02-16T13:59:55+01:00
2010-02-16T21:08:18+01:00
2022-07-03T21:55:28+02:00
kovizoli
Sziasztok!
Eléggé új vagyok itt, remélem a témanyitásnál nem rontottam el semmit. Szoktam olvasgatni a problémákat, és nagyon jó tippeket szoktatok adni, amelyeknek sokszor én is hasznát vettem.
Most viszont nekem lenne egy problémám. Van egy eléggé régi gépem, eddig nem volt vele különösebb gond. Vagy ha volt akkor megoldottam. Nem újítottam be eddig, mert amire én használom, film nézés, netezés, simán jó. Néha szoktam játszani is, de a legnagyobb érvágást jelentő játék amit elfuttattam rajta az a COD2, vagy az NFS most wanted volt.
Kb. 5 napja jelentkezett az első probléma, amikor gondoltam egyet és elindítottam a COD1-es játékot. Mielőtt betölthette volna, a gép kikapcsolt egyszerűen. Először azt hittem áramszünet van, mert hiába nyomkodtam a bekapcsoló gombot, nem indult el. Ekkor áramtalanítottam pár másodpercre a hátulján lévő ki/be kapcsoló gombbal, aztán utána simán elindult a gép. De a következő próbálkozásnál ugyanígy megismétlődött a dolog.
A napokban pedig iszonyatosan belassult (ez a leállás probléma ugyanúgy megmaradt). A lassúság a programok elindításánál jelentkezik. Pl. egy windows commander több mint fél perc, vagy egy firefox-ra várni kell egy percet, ugyanígy a media player. De ha elindul, egy program vagy egy film, akkor onnantól nincs gond vele, vagy a sebességével. A másolás is ugyanolyan gyors mint eddig, sőt a CD/DVD írás is. Csak egyszerűen a programok elindítása ennyire nehézkes.
Egy barátom azt tanácsolta, hogy poroljam ki a gépet, mert előfordul hogy sokszor ez a probléma. A porolást amúgy meg szoktam csinálni bizonyos időközönként, azért ennyire hanyag nem vagyok :) De ennek ellenére megmaradt a probléma.
Jómagam vagy a processzorra gyanakszom, hogy túlmelegedik, vagy pedig a rendszervinyóra (ami már elég régi, ezért tartalmaz pár hibás szektort).
A tápot kb egy éve cseréltem ki egy Chieftec-re (remélem jól írtam a nevét), szóval ezt kihúznám a hibáztathatók listájáról.
Valószínűleg gépcsere lesz, igaz, hogy nyárra terveztem, addig akartam kihúzni vele, de a sors közbeszólt.
De érdekelne, hogy szerintetek mi lehet a probléma vele, hogy valakinek előfordult-e hasonló, Ti azért mégiscsak jobban értetek hozzá mint én.
A gép típusa: Intel Celeron 1,7Ghz-es processzor, 2GB RAM, ATI RAdeon 9600-as videokártya, Chieftec táp, és az operációs rendszer Windows XP.

A válaszotokat előre is köszönöm!

Zoli
Mutasd a teljes hozzászólást!
elsö körben vedd ki az egyik memoria modult azzal gond nélkül indul kell indulni a gépnek mivel irtad hogy kábel kihuzás után gond nélkül isnul a géped ez lessz a hunyo nagy valoszinüsáégell memtest86+-al ellenörizd a modulokat hogy nem e hibásak
illetve ugy indisd a játékokat is hogy külön külön modulal
igy is kiszürheted a hibáját
ha igy nem fagy le a géped akkor meg is van a hiba oka
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd