Mp3 hangosítása " "

Mp3 hangosítása " "
2010-02-20T14:56:59+01:00
2010-04-01T20:03:18+02:00
2022-07-19T02:36:27+02:00
-Amira-
Sziasztok!
Problémám a következő: van egy új Sony Ericsson telefonom. Minden szuper rajta, kivéve egy dolgot, zenéket hallgatva rajta, sajnos igen halk
Lehet ezen valahogy segíteni? Két dolog jutott eszembe, egyik, hogy biztos van valamilyen tutibb fülhallgató, mint amit kaptam hozzá, a másik, hogy esetleg a zeneszámokat lehet valahogy számítógépen "hangosítani". Lehet, hogy az utóbbi hülyeség, mivel laikus vagyok. Ha volt valamelyikőtök ilyen helyzetben, elmondaná, lehet-e esetleg valamit tennem, és ha igen, mit? Vagy csak 3. megoldás van, hogy veszek külön mp3 lejátszót is, de pont azért akartam mobillal megoldani, hogy ne kelljen többfajta dolgot magamnál tartani. Ja és van Sony Ericsson Walkman Mobil, ami direkt zenehallgatásra lett optimalizálva, lehet, hogy amellett kellett volna döntenem? Mert a jelenlegi telóm nem ilyen.
Köszönöm előre is a hsz-eket!
Üdv:
Amira
Mutasd a teljes hozzászólást!
Helló!
Az MP3Gain nevű programmal tudod hangosítani a zenéket, de még én azt is ajánlom vegyél egy füllhallgatót, mert amiket adnak ezekhez a Walkman meg XpressMusic telefonokhoz nem igazán jó hangzású!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Kisméretű fejhallgató erősítő. LM386. 9V-os elemről üzemeltetve, kettő darab, kiváló erre a célra. Egy rendes fejhallgatóval, olyan hangerőt fog produkálni, hogy... majdnem megsüketülsz.

  Ui.: elemmel, nyákkal együtt max 500 ft a sztereo változat. Ha érdekel, küldök kapcsolási rajzot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hű ez nagyon nagyon jó ezer puszi érte! már attól boldog voltam, hogy nem kérdeztem hülyeséget
  Az a baj a fülhallgatóval, hogy elég speciális a csatlakozója, olyan mint pl a töltőé, ilyen szögletes stb stb, szóval nem tudok hozzá csak úgy venni egy boltban fülhallgatót, nem jack csatlakozós, ha jó fejezem ki magam
  Köszi :- *
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Létezik átalakító, nekem is Sony Ericsson van. Amúgy örülök, hogy végül szoftveresen meg tudtátok oldani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is a füles cseréjét javaslom, az impedancia miatt. Minél nagyobb az impedancia (16-32Kohm), annál hangosabb szokott lenni. Telefonos szaküzletekben kaphatsz spéci dugosat.
  Alternativaként NémethBálint megoldása is jó.

  A szoftveres hangositás (MP3Gain) jó lehet, de torzithatja és árthatsz vele a telefonodnak, ha az alapvető jelszintet túlléped vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Namost ez a mobilos megoldás utazás közben kell (mivel sokat utazom) és FÜLhallgató jöhet szóba, nem fejhallgató, de attól felírom ezt, mert szükség lehet rá itthon. Köszönöm neked is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hááát, nem örülnék ha tönkretenném a telefont, viszont talán mégse fog ártani neki, mivel a "gyári témobilos" csengőhangok állati hangosak benne, csak az én feltett zenéim nem voltak azok
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon szívesen.
  Fülhallgatóból is létezik egész jó minőségű - a W300i-hez is olyat kaptam. A különlegessége az volt, hogy egy gumiperemnek köszönhetően kizárta a külvilágot mint egy füldugó, ugyanakkor iszonyatosan jó mélyátvitelt biztosított. Kb olyan érzés volt, mint belefeküdni a mélyládába. 10 perc után szédültem is, de ez az én bajom.

  Az való igaz, hogyha 0dB-nél nagyobb jelszinten van a fájl, akkor az torzításhoz, és ezzel együtt a fülhallgató ill. a meghajtó áramkör meghibásodásához is vezethet. Amit ajánlottam az szinte kisebb mint egy telefon. Szóval menet közben is használhatod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most akkor te itt két dologról írsz, az egyik egy spéci fülhallgató. Erről írnál közelebbi meghatározást? Hogy kell kérnem a témobil szaküzletben?

  És a másik dolog amiről írsz az az erősítő, ezt hogy kell kérnem pl a Media Marktban?

  Az esetemben mindkettőt meg kéne vennem, vagy inkább csak az erősítőt? (a problémám a hangerővel van)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Örülök, hogy segíthettem! És nyugi, mert tuti nem lesz baja a telódnak a hangosítástól! A spéci csatlakozót meg 'ki lehet játszani', mert ha jobban megnézed, a füllhallgató részét külön kell beledugni abba a csatlakozóba amiben van a mikrofon! Így ha nem azt a füllhallgatót csatlakoztatod amit adtak hozzá, és veszel egy ugyanolyan szabványú fülest (sejtésem szerint 3,5 jackest) és azt rakod csatlakoztatod hozzá meg is oldódott a probléma! De ha nem jól gondolom és a csatlakozó szabványa más, akkor is ott az átalakító amiről már itt beszéltek is, de szerintem ez egy vmennyivel drágább megoldás!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok ismét!
  E témában leírt problémám igazából még mindig fennáll, új fülhallgatót még nem vettem, a "szoftveres" hangosítással próbálkoztam, de azzal sajnos az a baj, hogy torzít. (mp3 gain nevű programot használtam) Esetleg ismer valaki olyan programot, ami nem torzít, vagy nem annyira torzít? Bár tudom, hogy az mp3 egy eleve tömörített formátum. Nagyon köszönöm, ha esetleg valaki valamit hozzá tud még szólni e problémámhoz.

  Mégegy kérdésem lenne, előbb utóbb meg fogom unni az "ezzel való szórakozást" és fogok venni mp3 lejátszót. Ugye azoknál nem fog ilyen előfordulni, hogy igen halk? Azok "direktebben" zenehallgatásra valók. Láttam a Media Marktban pl egy Alcor márkájú érintőkijelzőset, kb. 20.000-ért, 2 GB-al. (nem vagyok szakértő, de az Alcor mennyire "jó" márka?)

  Üdv:
  Amira
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a "szoftveres" hangosítással próbálkoztam, de azzal sajnos az a baj, hogy torzít.


  Az mp3gain a legjobb program e célra. A torzítás áttételes, nem s szoftver miatt van, hanem azért, mert túlküldöd a belső erősítőt (magában a lejátszódban).

  Korábban már javasoltak megoldásokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem

  "Kisméretű fejhallgató erősítő. LM386. 9V-os elemről üzemeltetve, kettő darab, kiváló erre a célra. Egy rendes fejhallgatóval, olyan hangerőt fog produkálni, hogy... majdnem megsüketülsz. Ui.: elemmel, nyákkal együtt max 500 ft a sztereo változat. Ha érdekel, küldök kapcsolási rajzot." --- ez a megoldás szimpatikusnak tűnt, írtam is Bálintnak privit, de sajnos nem olvasta még el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Láttam a Media Marktban pl egy Alcor márkájú érintőkijelzőset, kb. 20.000-ért, 2 GB-al"
  És mit tud a zene lejátszáson kívűl, GPS is van benne? Én nem adnék érte ennyit. Elveszhet, ellophatják - nem mindegy mekkora a kár.
  És miért kell 2 GB mp3- nak? A felén is rengeteg zene fér el.
  Két éve vettem a pici lányomnak egy 1GB- os lejátszót 2.500 Ft volt az Elektro W- ben. Nem szép, nem lehet vele felvágni, de még mindig működik és elég hangos is.
  Találd meg az észszerü középutat, ne költs húszezret egy lejátszóra - 6-8 ezerért is vehetsz ízléses jó minőségű darabot. Ha elromlik cserélik, és a drága is elromolhat.

  Bálint biztosan válaszol majd, de kapcsolást te is találhatsz - van választék bőven, elég elterjedt IC.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát köszönöm ezt a praktikus véleményt van benne valami A "kapcsolás" viszont nekem magas, hogy ez mi meg hogy meg hol..... jajj
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem már több , mint fél éve egy Philips GoGear az mp3 lejátszóm, 2 gigás, de az a 300 zene ami ráfér úgy hogy még nem hallani a tömörítést, igen kevés. Szinte csak tesztelgetési célokra használom (pl mikor új erősítőt építek először ezzel küldöm meg), zenehallgatásra a telefonomat használom (SonyEricsson J105i), az 4 gigás, és hangosabb mint az mp3 lejátszó. De eredeti fülesével alig hallom meg max hangerőn se élvezhető a zene, ellenben egy Hama headsettel fél a hetedik fokozaton rezgeti a dobhártyámat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tökéletes megoldás a következő lett: egy w-s szériához tartozó gumiperemes fülhallgató
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk az a 0 dB MP3-nál inkább jó, ha -1 dB (89,13%), mert afölött érdekes dolgok bírnak keletkezni. Ha mindenáron hangosítani kell, és már a "plafonig" van, akkor mindenképpen egy komresszor/limiteren keresztül kell engedni. Ez az egyetlen módja, hogy torzulás nélkül hangosabbnak tűnjön a zene.

  Persze ennek is vannak hátrányai. Túl sokat adva rá, elvész az egész dinamika, az egész zene hápogni fog valami borzalmasan. A gyári felvételeket ugye eleve már mastering folyamán amúgy is agyonkompresszorozzák, kihajtják a végletekig. Ha ez halknak mégis halknak tűnik, akkor én is a fülhallgató gyengeségére tippelnék.

  Ez viszont direkt van visszanyesve, EU-szabvány, hogy ezeknek a walkman-fülhallgatóknak kicsi legyen relatíve a jelszintje, ne lehessen tőle megsüketülni, mert hosszabb távon halláskárosodást okoz. Ez még akkor is igaz, ha a fülhallgató mellett beszűrődik a forgalom zaja, és elnyomja a zenét. Ilyenkor gondolj arra, hogy nem a fülhallgató a halk, a nagyvárosi forgalom az iszonyú hangos.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd