CPU magas kihasználtság, magas alaphőmérséklet
2010-02-25T21:23:22+01:00
2010-02-28T08:42:55+01:00
2022-06-29T04:45:58+02:00
nandow
Helló!

Van egy Asus F5SL-AP104 laptopom. A problémám az, hogy firefox használatakor magas a cpu használat. Ez csak bizonyos oldalaknál jelenik meg, olyanokon, ahol viszonylag elég sok a flash, szóval lehet ehhez van köze, nem tudom. Ilyenkor csak a firefox elvisz 50-60 %-ot a cpu teljesítményekor. Más oldalak böngészésekor is 10-20 % körül mozog.
Emellett a processzor alaphőmérséklete 50 fok körül van, Ez normális?
64 bites Windows 7 operációs rendszerem van, 1 hónapja telepítettem fel.
A processzorom Intel Core 2 Duo T5750, 3 GB memória.
Mutasd a teljes hozzászólást!
ahol viszonylag elég sok a flash, szóval lehet ehhez van köze,

Igen a flash eszi a processzort. Próbáld ki a Flashblock kiegészítőt.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia

  A firefoxnak nagy a proci kihasználtsága szóval azok az értékek amiket írtál reálisak és szerintem a proci sem vészes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ahol viszonylag elég sok a flash, szóval lehet ehhez van köze,

  Igen a flash eszi a processzort. Próbáld ki a Flashblock kiegészítőt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még ha 64 bites processzorod is van, egyenlőre felesleges a 64 bites OS telepítése. Abban az esetben lenne ez kötelező, ha 4+ GB memória lenne a gépedben. 4 GB-ig csak opcionális, 2 GB alatt szinte felesleges.

  A Fox processzorhasználata 10-20% körül reális. Ha csak flas oldalaknál jelentkezik akkor egyértelműen flash az oka, alkalmazd lorenzen javaslatát.

  A hőmérséklet teljesen normális, laptopokban egy kicsit melegebb szokott lenni mint az asztali gépekben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv
  ----4 GB-ig csak opcionális, 2 GB alatt szinte felesleges.---

  A téma indítója láthatóan 3 GB RAM-ot említett, ami közel sem 2 GB alatt van. Ártani nem árthat a 64 bites OP rendszer, esetleg kicsit felesleges. De talán ki akarja használni a 64 bites processzort.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 3GB memória mellett teljesen felesleges a 64bites op.rendszer.
  A 64bites utasítások miatt a Windows és a 64bites programok több memóriát igényelnek. A legtöbb program emulációban/virtualizációban fut, a 32bites utasítások miatt, ami kissé lassítja a futást.
  Haszna nincs de legalább jobban terheli az erőforrásokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi szépen az eddigi válaszokat:)
  Szóval érdemesebb lenne 32 bites op. rendszer? Átlagos felhasználó vagyok, szóval lehet nincs értelme a 64 bites rendszernek. Tervezői, rajzoló programokat szoktam használni, ami pluszt jelent.
  Azt figyeltem még meg, hogy ezeken az oldalakon pl az egér görgetésére elég lassan reagál a gép, ami szerintem szintén nem normális.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem csak a processzor teljesítménye foghatja vissza a gépet.
  A memória, merevlemez és videokártya sebessége is okozhatja a teljesítmény limitet, egyes programoknál.
  Mivel mobil processzor van a gépben, gondolom notebook. Tehát jelentős kompromisszumokkal készített gépről beszélgetünk.

  Arról még nem is volt volt szó, hogy kártékony program(ok) is dolgozhatnak a háttérben. Ezek is jelentősen lefoghatják a gép erőforrásait.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Flash nagyon meg tudja fogi a gépet, láttam már 1 magos gépet 100%- on futni miatta - az egeret meg mintha leragasztották volna.
  A görgetés akadozása, szintén összefüggésbe hozható az oldal flash tartalmával. Telepítsd a Flashblock kiegészítőt, ( lorenzen már javasolta ) és ha nem szűnik meg a gondod lehet tovább lépni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Flashblock kiegészítő bevált, köszi szépen a tanácsokat.
  Csak azért furcsáltam a viszonylag magas cpu használatot, mert pl két haverom laptopján ugyanezeknél az oldalaknál nincs magasan a cpu kihasználtsága, és az ő gépük papíron "rosszabb" teljesítményűek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt már tegnap is meg tehetted volna, lorenzen már akkor javasolta, sőt A-TY is említette hogy "Ha csak flas oldalaknál jelentkezik akkor egyértelműen flash az oka, alkalmazd lorenzen javaslatát." Sebaj, az a lényeg hogy a Flashblock megoldotta a problémádat. Nem tudom miért gépfüggő a dolog, nálam sem okoz problémát, de másik gépen már tapasztaltam. A JAVA tud még durva dolgokat produkálni. Viszont azt is lehet tiltani ha gyanúba keveredik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy kicsit olvass utána a Win memóriakezelésének és akkor fogod érteni miről írtam. Az teljesen indifferens volt a válaszadás szempontjából, hogy mekkora mennyiségű memória van a gépben. Csak felsorolás jelleggel leírtam az intervallumokat és a velük kapcsolatos lehetőségeket.

  A többit lorenzen leírta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hellósztok!
  Tesómnak is van laptopja csak ő nem firefox-ot használ hanem Google chrome-t.próbáld ki sztem sokkal jobb és majdnem 3000 kiegészítő van hozzá és akkor sem pörköl oda a cpu-nak. neki is ilyen procija van 1,75Gb rammal Windows 7 32-bites verzióban:D neki is 50-55 fok között megy a gépe...
  ja és lehet h a sok kiegészítő is tehet róla h ennyire magas a cpu használatod... az én gépemen is windows 7 van mint a tesómén és csak szólok h a CPU használatom sosem áll még ha mindent leállítok se 0%-on úgy hogy az a 10-15 % az az alap(msn,stb...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd