No bootable partition in table
2010-02-28T13:32:18+01:00
2010-03-01T13:28:07+01:00
2022-07-25T01:40:32+02:00
Macska
sziasztok!
Ha a Verbatim pendrive-om csatlakoztatva van az egyik USB porthoz bekapcsoláskor, mindenáron arról akar bootolni a notebook, és a következő hibaüzenetet kapom:

No bootable partition in table.


A BIOS-ban a boot sorrend a követhező:

1 HDD 2 CD/DVD 3 USB 4 Network

Próbáltam már, hogy csak a HDD-t hagytam, de akkor is a pendrive-ról akar bootolni. Engem csak azért zavar, mert minden fontos dolgot azon tárolok, és nem szeretem mindig kihúzni, meg újra bedugni. Érdekes. A dolog akkor kezdődött, amikor visszajött a szervizből a számítógép. Vista volt rajta, mert gondolom örültek neki, hogy volt rajta egy használható operációs rendszer. Azért nem XP-t tettem rá, mert a recovery CD-n az A gombot kellett megnyomni a telepítés elindításához (Accept), és az, meg azon kívül 5 billentyű nem működött. Amikor visszajött a szervizből, rögtön lecseréltem XP-re. Akkor néhány napig nem volt semmi baj – pedig a pendrive ott figyelt az USB portban, és a Windows is látta –, utána egyszer kiírta a hibaüzenetet, amit fentebb írtam. Megijedtem, azt hittem, jöhet a format C:. De nem. Kihúztam a pendrive-ot, újraindítottam a gépet és már el is indult a Windows. Később megvettük a Windows 7-et, azt telepítettem, pár napig szintén nem volt ilyen probléma. Most megint elkezdte.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Megvan! A szervizben biztos átálították a BIOS-t, hogy a pendrive-ukról bootoljon. A Hard Disk Drives között a pendrive volt az első. De nem értem, mit keres ott egy pendrive?
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd