Access a megfelelő számomra?
2010-03-24T19:57:22+01:00
2010-04-04T15:03:17+02:00
2022-07-25T05:21:50+02:00
ktaceton
Sziasztok!

A munkám során egy excel táblában dolgozom jelenleg, azonban láttam egy másik cégnél egy működő Access adatbázist, ami eléggé felcsigázott. Kicsit olvasgattam más témákban hozzászólásokat és sok helyen láttam, hogy felmerültek javaslatok, hogy nem is biztos a megfelelő szoftvert használta a segítséget kérő személy. Ezt szeretném megelőzni, ezért előbb hozzáértők véleményét szeretném kérni, hogy érdemes-e nekilátnom az adatbázis megtervezésének, majd létrehozásának.

Az alábbiakban felsorolom, hogy mik azok a lényeges dolgok, amire szükségem lenne a munka ellátásához: (elnézést, ha nem szakszerűek a kifejezéseim, megpróbálom a legérthetőbben leírni)
- nyilvántartás vezetése bizonyos ügyekről: egy tábla kb. 1000-1200 sort (rekordot?) tartalmazna, rekordonként kb 30-40 mezővel. Megbízónként külön táblákat kellene létrehoznom (max 10 tábla) Ezt excelben is el tudom végezni, bár ennyi oszloppal már nem túl áttekinthető néha
- egy rekordon belül egy mező tartalma pl. ugyanabból a rekordból két másik mező szorzata kellene hogy legyen (automatikus számítással, ha valamelyik kiindulási mezőt megváltoztatom)
- a nyilvántartás adatainak folyamatos karbantartására / új adatokkal való frissítésére van szükség, amit egy időben 3-4 embernek kellene elérnie (egy-egy sort(rekordot?) elegendő, ha egy időben csak egy ember tud módosítani)
- előre meghatározott lekérdezések elvégzése, ebből reportok exportálása
- egy-egy rekord mezőiből egy előre meghatározott kimutatás exportálása
- az adott rekordokhoz kapcsolódó anyagokat (pl. pdf és doc dokumentumok) kellene csatolnom /a teljes adatbázishoz csatolandó mellékletek összmérete lehet, hogy elérné akár a 3-4 GB-ot is - ezt bírja kezelni az access?/

A fentiek alapján várnék építő jellegű hozzászólásokat hozzáértőktől. Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Egyetlen szűk keresztmetszetnek a file csatolás tűnik. (Bár ez szvsz Excel-nél sem mehetett eddig.) Ezt azonban meg lehet oldani azzal, hogy csak linket mentesz és a filerendszert használod tárolásra (azt erre találták ki )

A többit simán viszi.
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd