Automatikus magáncím
2010-04-16T18:33:35+02:00
2010-04-16T19:25:12+02:00
2022-07-25T06:30:52+02:00
Regulus93
Sziasztok!

Adott egy UTP kábel, amivel egy modemet és egy PC-t kötök össze. Ezt a kábelt itthon, házilag csináltuk. Van egy laptop is, amin kipróbáltuk a kábelt, és ott gondnélkül automatikus IP-cím lekéréssel csatlakozott az internethez.
Viszont a PC-nél már nem ilyen egyszerű a helyzet... ha bedugom az ethernet kábelt, akkor kérné le a hálózati címet, fél percig kéri, és ezután kiirja, hogy: "Nincs kapcsolat vagy korlátozott", a hálózat javításánál pedig nem tudja megújítani az IP címet, majd némi késéssel a hálózati információknál az alábbi felirat jelenik meg: Automatikus magáncím. Ma bevittük egy informatikai szaküzletbe, és ott láss csodát: működött, sőt még egy "eredeti" (vagyis gyárilag elkészített) UTP kábellel is kipróbáltuk, de ugyanez a hiba következik be. Már próbálkoztam hálózati kártya driverrel, de ez sem javított a helyzeten.

A gép konfigurációja:

http://kepfeltoltes.hu/100416/konfigur_ci__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A hibajelentéseket ezen a linkeken tudjátok megnézni:

http://kepfeltoltes.hu/100416/hibajelent_sek_www.kepfeltoltes.hu_.jp..
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szerencséd van (és is Tarros vagyok)

Nem kell tenned semmit, csak ráteszed a kívánt gépet. A modemet leáramtalanítod, majd visszakapcsolod. 5 órát kivársz és a Tarr automatikusan 'megtanulja' az új MAC címet. Érdemes éjszakára ütemezni; reggelre már lesz net. Értelemszerűen a notin nem lesz akkor net.

Ha mindkét gépen szeretnél netezni, lorenzen válasza mérvadó.

szerk:

Akkor a laptopon mért tudott csatlakozni?


Mert a 2 gép között jelentős idő telt el használaton kívül, abban benne volt az 5 óra is.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd