Nem "látja" az xp. a külső merevlemezt!
2010-04-19T19:24:27+02:00
2010-05-18T11:40:37+02:00
2022-07-25T09:31:07+02:00
makarenko
Sziasztok!

Néhány napja vásároltam egy külső (Wintech) winyót,de nem látja az xp.A hozzá mellékelt tápot bedugtam,az usb kábel is a helyén,de semmi.... A dolog pikantériája,hogy több dolgot is vásároltam,de ahogy az lenni szokott,pont ennek az egy terméknek nincs meg a garancia papírja.Kicsit morcos vagyok és halvány gőzöm sincs,hogy mi lehet a gond... Nincs valakinek egy ötlete,hogy a taposáson kívül(idegileg megviselt a dolog) mit lehetne tenni?Előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A mikor csatlakoztatod, hallod, hogy a rendszer felismeri az eszközt?
  Valószínűleg nincs előre formázva
  Felügyeleti eszközök, lemezkezelés, lemezek.
  A megjelent új merevlemezt particionálni és formázni kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mikor rádugom a tápot,akkor hallom,hogy a winyó elindul,de a rendszer meg sem nyikkan.Gondolom arra a jelzésre gondolsz,mint mikor rádugsz egy usb háttértárat a gépre,akkor a rendszer figyelmeztető hangot ad?!Na....az nincs!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A felügyeleti eszközökben sem látja,csak a gépben lévő merevlemezt!Ja igen.... Az is furcsa egy picit,hogy a winyó sem ad semmiféle hangot,csak elindul a ventilátora és egy kicsit "megremeg",de semmi halk kattogás,vagy ilyesmi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csináld meg a következőket.
  Csatlakoztatás nélkül kapcsold be a külső merevlemezt. A táp azért kell.
  Kapcsold eb a gépet, várd meg fel áll a rendszer.
  Dugd be az USB kábelt.

  Ha semmi reakció.
  Eszközkezelő, Tiltott vagy driver hiányos eszközt keress.
  Ha nincs, keress egy másik USB kábelt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Visszaviszed, és GARANCIA!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Semmi! Majd veszek egy új USB kábelt,talán szerencsém lesz.Ha mégsem akkor megnézem,hogy egy szerviz mennyiért vállalná... Mindenesetre köszönöm a segítséget!;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó lenne,csak nincs meg a garancia papír.Kizárólag a blokk,az meg kevés...sajnos...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az sem utolsó szempont, hogy milyen op.rendszert használsz, mert XP SP2 előtti verzió ha jól emlékszem max. 200 GB méretű lemezeket tud kezelni. Formázatlan külső merevlemezzel eddig csak A Fujitsu-tól találkoztam. Azokkal nekünk is volt e miatt gondunk. Ha 3 napon belül vetted akkor ott ahol vetted, kötelesek kicserélni, vagy megnézni (Garanciajegy nélkül is!). Többségében vannak megfelelő szakemberek és meg tudják nézni. Persze Tesco, Auchan vagy Cora típusú boltokban nem találsz szakembert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még egy! Ha egy Wintech-t vásároltál akkor abból én eddig csak házat láttam, ami azt jelenti, hogy neked kell egy belső HDD-t venned és beszerelned az csak egy külső tok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Wintech csak külső házakat gyárt ha kb 2500-5500,- körül vetted akkor ahoz tuti kell venned még egy winyót
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Gyuri30 és Solider1987! A nagy helyzet az,hogy igazatok volt!Ez "csak" egy doboz.... Most lehet azt mondani,hogy hülye voltam,de én inkább azt mondanám,hogy felelőtlen,mert bíztam a M.M dolgozóiban.Gajra ment a második "winyóm" és gyorsan szerettem volna venni egy másikat,hát bementem a Médiába(nagy marhaság volt,most már tudom).Megkérdeztem az első utamba akadó eladó srácot(hiba volt).Ajánljon egy wincsit mondjuk húsz pénzért....nem ment(helyesebben ment,csak nagyon kevés volt a tárkapacitás),aztán a legalsó polcon találtam(és felelek Solider kérdésre is,14 pénzbe fájt a dolog) egy megfelelőt.Azt mondja ez külső....mondom nem probléma(gondoltam,majd valahol szorítok helyet az asztalon).A hatalmas gond ott kezdődik,hogy a Médiás srác nem figyelmeztetett arra,hogy ez csak egy doboz... Ki a franc vesz egy dobozt ennyiért,ráadásul sokan megszívták,mert már alig volt belőle(nem mernek szólni,hogy ennyire marhák voltunk).Aztán mikor már nem bírtam idegekkel,a második héten megkértem Mutert,hogy vigye vissza,mert dobozért nem fizetek(dolgozom,mint állat),a válasz az volt röhögve,hogy NEM LÁTTUK?!NEM.......baszod ....nem!Katona voltam,úgyhogy fegyelmeznem kellett magam.... Nem ok!Ezentúl kisvállalkozókhoz megyek,akik tudják majd,ha korrektek.....visszajárok!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd