Gép felfutása problémás külső HDD miatt
2010-05-03T15:15:54+02:00
2010-05-03T15:26:24+02:00
2022-07-19T03:50:34+02:00
mb13
van egy FS L1300 laptopom, és egy Samsung G3 Station külső vinyóm.. a külső HDD állandóan rá van kötve a gépre, nem nagyon hordozom se a gépet, se a HDD-t.. az a bajom, hogy amikor elindítom a gépet, akkor még a BIOS résznél elkezd problémázni, hogy nem indítható lemez, vagy valami ilyesmit.. (ilyenkor leválasztom az USB-t, elindítom, majd visszanyomom az USB-t) a notebook BIOSa nagyon primitív, az van beállítva, hogy Hard-disk-et keressen elsődlegesen.. de hogy érem el, hogy ne a külsővel kezdje??

rá lehetne rakni valamiféle információt a külső HDD-re, hogy a laptop belső HDD-jén keresse a boot információt?
Mutasd a teljes hozzászólást!
a biosba keress olyat és tilsd le az usb boot lehetöséget akkor ki foglya hagyni a merevlemezt
esetleg a first boot devic legyen hdd1-re állitva mert lehet hogy a bios a vinyodat amin a rendszer van csak másodlagosnak látja
Mutasd a teljes hozzászólást!


 • most nem vagyok a gépemnél, de azt tudom, hogy nagyon primitív a BIOS-a, nem nagyon lehet variálni.. a boot device-ból 4 db van: HDD, CD-ROM, LAN, és még egy, de most hirtelen nem tudom mi az..

  valami USB emulation van, de ahhoz billentyűzetet írtak meg egeret.. azt meg se próbáltam, szerinted azt kéne letiltanom?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha az egérhez és a klaviaturához tartozik akkor ne tilsd le ha csak nem ps2-öt használsz egérbe és klavaturába is mert ha usb -set használsz akkor a rendszer felállásáig nem lessz egér és billenytű
  mindenképpen olyat kell majd keresned a
  hogy boot device vagy a bootolási sorrendbe kell variálni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd