Matsonic MS7177C driver

Matsonic MS7177C driver
2010-05-05T09:12:13+02:00
2010-05-06T21:00:43+02:00
2022-07-25T08:25:59+02:00
Mekkelek5
Üdv mindenkinek!

Nekem Matsonic MS7177C típusú alaplaphoz kellene meghajtóprogram (driver) Windows98 alá.

Egy napja keresek, de a google sem segít. Sok helyen csak bios frissítést találok. Több helyen semmit. Ahol meg drivert ígérnek ott az ingyenes programért vagy pénzt kérnek (és akkor sem biztos, hogy megkapom), vagy ilyen "driverdetect.exe" programot akarnak letöltetni velem, amihez nincs kedvem, mert azon a gépen amire a driver kell nincs net, másik gépen meg gondolom fölöslegesen futtatnám. A gyártó oldalán (www.matsonic.com) természetesen nincs semmi.

Főként azért kellene, hogy a videokártya és a beépített hangkártya is működjön jól, most nem teszi. Elméletileg "AC97" hangkártya van integrálva, de nem akart ilyen meghajtóprogrammal működni. Egy AGP-s Geforce2 MX400 videokártya van benne, ez működik valahogy, de csak 1 Megás memóriát ír hozzá, és 3D támogatás sincs, pedig "korabeli" Nvidia drivert raktam fel.

Még abban bízom, hogy az alaplap meghajtója helyrehozza a dolgokat. Ha valaki tudna linket, vagy feltöltené valahová, vagy más (kompatibilis) megoldást tudna, azt megköszönném.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hali!

A multkorában én is egy ilyen Matsonic alaplappal bírkóztam, esélytelen hozzá drivert találni ha nincs meg a CD-je. Illetve én azt csináltam, hogy a chipset gyártótól VIA összevadásztam hozzá a drivereket, de azt hiszem így is maradt valami gubanc, már nem is emlékszem rá pontosan.

szerk.: de igen emlékszem van valami univerzális 4 in 1 driver azzal nem volt jó a hálókártya
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Köszi a segítséget. Eszembe juthatott volna, hogy ne az alaplap típusára keressek, hanem a "csipszett" típusára. A gustty55 által adott linken ott volt a leírás az alaplaphoz (bár azt az oldalt már korábban is megtaláltam).

    Végülis én is találtam ilyen 4in1 drivert, ezután a videokártya már jól működött. Utána meg valami 20 Megás audio drivert találtam még amivel hang is megoldódott. Szóval sikerült megoldani.

    Azt azért nem értem, a gyártó miért nem kínálja fel az alaplap programját. Úgysem veszi hasznát csak az, aki megveszi az alaplapot, azaz (gondolom én) jogtisztán használná, egyszer már kifizette. Meg amúgy is jó reklám lenne, hogy X gyártó segítséget nyújt még 10 év múlva is.

    Bár azt sem értem, hogy miért van az, hogy akik gépet vesznek azok nem őrzik meg a hozzá adott CD-t, könyvet stb.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd