Internet + vinyóhiba egyszerre?
2010-05-14T11:09:44+02:00
2010-05-14T11:44:17+02:00
2022-07-19T02:31:16+02:00
Zsemlepke
Nem is tudom mit jelöljek meg témának, el vagyok keseredve

Az asztali gépünkről (nagyon régi már) valamelyik nap elment a net, én akkor épp nem voltam itthon, de a UPC telefonos távszervízes sem tudott segíteni édesapámnak, együtt sem tudták megcsinálni. A távszervízes Windows reinstallt javasolt, és mivel én sem tudtam behozni a netet, nekiálltam az újratelepítésnek.

Van itthon egypár Windows XP-m, mindegyik legális (MSDNAA-ról) - kezdődött ott, hogy nem mindegyikről boot-olt be Aztán egy másik frissen kiírt, szintén legális XP-ről már bebootolt, de a telepítés során nem tudott fölmásolni bizonyos fájlokat (pl.
drivers.cab, mshtml.dll, stb.
), így a telepítés után a rendszer rossz volt, nem indult el. Ismét kiírtam egy másik, szintén legális Windows XP Professionalt, arról már föltelepült, sőt, még a drivereket is föltettem (chipset, LAN kártyám drivere), de a net akkor sem jött be. Ez volt hajnali 3-kor. A telepítőcédét kivettem, lefeküdtem aludni.

...ma pedig próbálnám bekapcsolni, de már megint nem bootol, friss telepítés után!! Azt írja ki, hogy
"DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER"
.

A biosból eltűnt a vinyóm.

Pedig tegnap óta senki nem nyúlt hozzá, tegnap éjjel (hajnalban) pedig már futott rajta a Windows, hiszen mondom, már a drivereket telepítettem (sokszor újraindításokkal) - tegnap még működött! (persze a net nem, de az OS legalább futott)

Próbáltam megint föltenni a Windows XP-t. A következő hibaüzenet fogadott:

Setup did not find any hard disk drives installed in your computer

Gondoltam, hátha a Linux majd segít.

UBUNTU Linux esetében a merevlemez hibaellenőrzése nem ad hibát, egyébként a vinyó ledje is szépen villog. A Linux telepítése során viszont a partíciókezelőben semmilyen partíciót nem mutat. Továbblépni nem lehet.

Mit tegyek??

Igazából nem értem, hogy történhetett mindez - egyszerre romlott volna el az internet, és tegnapról mára a vinyóm is?

A UPC-től persze nem küldenek ki senkit.
Mutasd a teljes hozzászólást!
érd el, hogy a bios lássa a winchestered. addig nem érdemes tovább lépni. nézd meg az ide kábelt, vagy esetleg a winchester tápkábelét tekerd meg egy picit. Nem volt már igy kontakthibám :)
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd