Számítógépem elérése ip címmel neten át
2010-05-20T16:21:06+02:00
2010-06-04T17:15:06+02:00
2022-07-25T11:05:28+02:00
1715191
Üdv mindenki!

Szeretném elérni pc-met interneten keresztül iskolából, stb., úgy hogy például ha a gépemet így tudom elérni LAN-on: \\GÉPEM NEVE, akkor bárhonnan így tudjam elérni: \\IP CÍMEM, és ott ugyanúgy, megjelenjenek a megosztott mappáim, stb., vagy tudjam így elérni: ftp://ip címem. És ne kelljen a jelszavam.

Az a lényeg, hogyha belinkelem weblapomra, akkor el tudják onnan érni a gépem megosztott mappáit, vagy valamit. És tudják módosítani a fájljaimat.

Lehet ilyet?

Segítséget, válaszokat előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Azok egy ID-t adnak neked, nem IP-t.

Ha dinamikus IP címed van, rendelned kell egy host-ot az ip-dhez.
-Regisztrálsz pl. a no-ip.com oldalon.
-Miután bejelentkeztél, a Host/Redirects menüpont alatt létrehozol egy host-ot (pl.: 1715191.no-ip.info)
-Download client menüpont alatt letöltöd a kliensüket, ami a folyamatos ip-cím változásokat hivatott figyelni és frissíteni a host-hoz tartozó IP-t. A kliensben megadod a regisztált felhasználóneved és jelszavad, majd látni fogod a hostodat, tenni kell elé egy pipát. Ha minden rendben volt, kiírja, h DNS update successful.
-Beállítod a kliens-t, hogy a rendszerrel együtt induljon.

Már csak egy FTP kliensre van szükséged, amivel biztosítod a hozzáférést, javaslom a BulletProof Ftp Server-t.
Azért nem a windows sajátját, mert az nálam iszonyatosan lassú tempót produkált, nem tudom, hogy miért. Nameg ezt kezelni is egyszerűbb :D
-Letöltöd a bulletproof ftp server legfrissebb verzióját
-Telepítés után megjelenik a főablak.
-Setup menüt megnyitva a Multi Ip Settings-nél, a Passive Mode menüben pipáld ki, a Use passive mode IP-t, majd kicsivel lentebb a Dynamic IP-nél legyen a host, amit létrehoztál, majd katt a test-re.
-A General menü alatt pedig adj egy nevet a szervernek.
-Katt az OK-ra.
-Fent, a User Accounts-ra kattintva tudod hozzáadni a felhasználókat. Jobb szélen, a fehér résznél jobbklatyi, majd ADD /kap egy nevet a user, majd az Access Rights alatt ugyanígy, jobbklatyis módszerrel betallózod a könyvtárat, amit szeretnél, hogy elérjenek, majd beállítod a jogokat, esetleg átírod a jelszót, amit a program javasolt.

Mivel neked ahoz kell, hogy weboldalról többen is el tudják érni az FTP-d, ugyanígy kell csinálnod, csak nem a User Accounts-ban adod hozzá a felhasználókat, hanem a Group Accounts-nál csinálsz egy csoportot. Így bárki belogolhat, ha tudja a csoporthoz tartozó jelszót. Vagy nem kötelező jelszót megadnod a csoporthoz, de én javaslom!
A szerver címe a létrehozott_hostod.no-ip.info:21 lesz (vagy mikor csinálod, választhatsz más végződést is).
Total commanderrel, akinek a kapcsolatnál nincs kipipálva a "passzív mód használata", az nem fog tudni apcsolódni az FTP-hez!
Remélem, tudtam segíteni :)
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd