Genya ledek S.O.S légyszi help :-)
2010-06-25T22:12:50+02:00
2010-06-26T10:34:55+02:00
2022-07-25T13:25:27+02:00
Blacki86
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem ugyanis nem indul a gép :D

De komolyra fordítva a szót. Ha valaki tudna nekem segíteni egy led kiosztást ehhez az alaplaphoz annak nagyon hálás tudnék lenni.
A alaplap márkája: Asrock M3N78D

Légyszi srácok amennyiben nem a ledekkel van a probléma segítenétek kideríteni hogy mi lehet?

Elméletileg végigpróbáltam a ledeket de nem vagyok biztos benne, hogy jól raktam össze. Remélem hogy nem különben komoly a gond. :) Egyszerűen nem indul a gép.

Amit tudni kell a gépről, az alaplap mellett két giga kingston DDR3 1333, Athlon 2X4 635, 450W M-TECH táp, a vga pedig egy ati 5570.

Az alaplap és a táp vadi új.

Kérlek segítsetek nagyon felbosszantottam magam evvel.

Előre is köszi ....
Mutasd a teljes hozzászólást!
"Egyébként nem látok semilyen ledet világítani az alaplapon áram alatt."
Az baj. Akkor a tápodat kéne külön ellenőrizni, ha jó - akkor hibás az alaplap, vagy valamit elhibáztál az összeszerelésnél.
Lehet hogy ott is van távtartó, ahol nem kéne lennie, vagy valami más okoz zárlatot.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Fuss neki ennek még egyszer és fogalmazd meg a problémát pontosabban. Ebből így nem lehet semmit kihámozni és így segítséget sem fogsz kapni.

    Szedd szét a gépet és csak a feltétlenül szükséges eszközöket hagyd bent. Nem tudom milyen ledekről beszélsz, de ha csak dekoráció akkor hagyd ki őket. A VGA kiegészítő tápot ne felejtsd el bedugni, vagy a VGA-n találod a csatlakozót, vagy az alaplapon. A memóriákból is csak egyet tegyél be és így indítsd a rendszert.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szia!

    Akkor most mi is a problémád? Nem indul el a géped. A LED kiosztást pedig nem ismered, így a power gomb vezetékét sem tudod helyesen rákötni?

    Ha a lapod vadiúj, kellett kapjál hozzá egy rajzot hogy, mit hová kell kötni, de azért megnézem az specifikációra vonatkozó infókat.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Az alaplapon van egy led, ami világít, ha feszültséget kap az alaplap. Ha ez sem világít, akkor vagy táp, vagy alaplap hiba.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ha az a gondod, amit sejtek, akkor a manual 10. oldalán az ábrán a
    - 19 System Panel Header (PANEL1, Orange)
    - 20 Power LED Header (PLED1)
    pontok segíthetnek.
    Itt elérhető a leírás, ha nem lenne meg: http://europe.asrock.com/manual/M3N78D.pdf
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • grobee ötlete is jó. Amikor áram alá van helyezve a gép, akkor világítania kell az alaplapon egy LED-nek! Ehhez nem kell bekapcsolva lennie sem, csak áramot kell kapnia a lapnak. Ha az sem világít, ellenőrizd, hogy minden tápkábelt a helyére csatlakoztattál-e.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ha új az alaplap akkor adtak hozzá egy kis könyvet, ezt lapozd fel és benn van, hogy hová kell bekötni a ledeket.

    De ahhoz hogy induljon a "power" kapcsolót kell bekötni, vagy mondjuk egy csavarhúzóval/késsel rövidre zárni. Ez is benne van a könyvben, de valami rövidítéssel oda is van írva szerintem az alaplapra. (LED-ek mellé/közelében.)

    Ha mindent végigpróbáltál akkor az is lehet, hogy kinyírtad az alaplapot. Reméljük nem. A ledekkel az elején ne foglalkozz, ha beindul a gép akkor úgyis pörög a procin a ventillátor, jó esetben megjelenik a kép, kivillan a billentyűzet stb.

    Ha nagyon nem megy és van a közelben számtech bolt akkor vidd be oda és 3 perc alatt összerakják ha egyébként működik minden.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Sziasztok!

    Tegnap a kézikönyv alapján rádugtam az M/BSW, Pover, Reset, HDD, speaker ledeket az alaplapra. Azt hittem, hogy én rontottam el, mert nem indult el a gép. Kivettem mindent a proci mellett csak egy ram van bedugva. Elméletileg az összes tápkábel jó helyen van de nem indul a gép. Egyébként nem látok semilyen ledet világítani az alaplapon áram alatt. :(
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • "Egyébként nem látok semilyen ledet világítani az alaplapon áram alatt."
    Az baj. Akkor a tápodat kéne külön ellenőrizni, ha jó - akkor hibás az alaplap, vagy valamit elhibáztál az összeszerelésnél.
    Lehet hogy ott is van távtartó, ahol nem kéne lennie, vagy valami más okoz zárlatot.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hali!

    A jövőben segítsd annyival a fórum látogatóit - és ezáltal önmagad is -, hogy NORMÁLIS, A PROBLÉMÁT JÓL KÖRÜLÍRÓ CÍMET ADSZ a témának. Előre is köszönöm (az ő nevükben is).



    Ha egyszer rájönnék, hogy miért ennyire nehéz ezt megérteni...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Mert nincs is.LEIRATOD<<<<<21 oldal szerint kell bekötnöd a csatlakozókat.
    Ne köss rá semmit csak a power gombot.
    a bios chip és az elem között van egy jumper azt tedd 1-2 be mert lehet át van rakva 2-3 ba ami állandó resetet tesz a gépednek és azért nem indul el.Lairatod tartalmazza hogyan kell tenned.

    Szerk:
    Mire kisilabizáltam addigra már elfogadtál megoldást.Mi volt a hiba a készülékednél?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szedd szét a gépet teljesen, ha hibás az alaplap úgyis ki kell venni. Tedd egy szigetelt lapra/asztalra és próbáld úgy - csak a legszükségesebbek legyenek az alaplapom.
    Ellenőrizd a házat, hogy a távtartók megfelelő helyen vannak-e, nincs-e plusz távtartó valahol, nem maradt-e idegen tárgy a házban. A ledeknek semmi köze a működéshez, nélküle is indulnia kell. Ha előtét nélkül ellenőrizted őket, tönkrementek - de ez a működést nem befolyásolja.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • "Mire kisilabizáltam addigra már elfogadtál megoldást."
    Szia!
    Én is így jártam amíg írtam. Az előbb már nem tudtam szerkeszteni, most meg mire leírtam ...

    Blacki86: Tényleg, mi volt a gond?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hali

    Reggel visszaolvastam a hozzászólásokat, kivettem a házból ráduktam a tápot és csavarhúzóval rövidre zártam a pover kapcsolót rádugtam és elindult.

    Köszönöm a segítségét mindenkinek és szép napot kívánok!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Visszarakva is működik?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd