Hogyan írjak több isot egy dvd-re
2010-06-27T16:08:39+02:00
2010-06-28T22:26:35+02:00
2022-07-25T13:45:28+02:00
wilvorst
Van egy video clipp összeállításom 12 iso-ból áll.
Hogyan lehet kiírni 1 dvd-re.A nero csak egyet enged
áthúzni a virtuál meghajtóról.Köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Teljesen jogosan: 1iso 1lemez.
  Amit tehetsz, hogy valamilyen virtual cd/dvd program alá becsatolod, a fileokat kimásolod és összeraksz egy iso-t az összes anyaggal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha van Winrar-od akkor csak társitod és kitömörited öket és azokat huzod be a néroba amit kitömöritettél. vagy iso ként akarod h fent legyenek ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha simán .iso-ként ( fájlként) akarod írni, akor egyszerűen fájként írod - annyit teszel a lemezre amennyi ráfér. Nem kell sem mountolni, sem megnyitni, sem semmi, egyszerűen betallózod a fájlkeresőben.
  Másként nem lehet. az iso egy lemezkép, következésképp egy iso -> egy lemez!
  Vagy kinyitogatod őket és egybe húzod. kérdés ugye mekkorák és ráfér-e több a lemezre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a válaszokat mindenkinek.Egyébbként asztali dvd lejátszóhoz akarom írni őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  1. Csinálsz egy mappát.
  2. Az összes ISO fájl tartalmát bemásolod ebbe a mappába.

  Ezt többféleképpen is megteheted, ha van virtuális CD/DVD meghajtó telepítve a gépedre (pl. Daemon, Alcohol stb.), akkor az ISO képfájlokat felcsatlakoztatod és úgy másolod be a mappába.

  3. Ha az összes ISO fájl tartalmát bemásoltad a mappába, akkor már csak ki kell írnod.

  A Total Commander-hez létezik ISO Plugin is, ezzel bele tudsz nézni a fájl tartalmába úgy, mintha pl. egy ZIP fájl lenne.

  ::: L-I-N-K :::
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És az asztali dvd kezeli az iso-t?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a célom az hogy ezekből az isokból írjak egy dvd-t amit
  letudok játszani az asztali lejátszón.A nero megcsinálja csak
  a baj az hogy egy dvd-re csak egy clip fér, ami 10 perces na most
  ha végig akarom nézni Jacko clippjeit, 12 szer kell lemezt cserél-
  nem ami nonszensz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért egy dvd-re több fér fel mint egy 10 perces klipp!

  Ehhez több kell mint egy Nero.
  Az .iso-kat ki kell csomagolni, kimásolni a tartalmukat egy mappába, majd a dvd vezérlési struktúráit össze kell fűzni és ezzel az összes klippből egy lemezt tudsz készíteni. Ezután a kapott anyagot ki lehet írni egy lemezre.

  Leírás>>

  Van egy másik megoldás, ami talán egyszerűbb.
  Fogod a lemezeket egyesével és rippeled őket .avi-ba. Esetleg valamilyen általánosan elterjedt videó formátumba. Ezután ezeket a videoklippeket megnyitod a Vista/w7 dvd készítőjében...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor talán a kérdésben azt kellett volna feltenni.
  De most is:
  Nem az a célom....
  vagy
  Nem, az a célom....

  Szóval? Akkor mit is akarsz?
  De egyébként már minden variációra megadták a választ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezzel a módszerrel az a baj, hogy ugyan úgy kiírja a nero ,hogy
  egy különleges fájlt már hozzáadtam tehát szintén csak egy video
  ts-t enged hozzáadni.Nem akarjs az igazat sehogyan sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Evidens ha asztali lejátszóhoz akarom készíteni akkor nem iso-kat
  akarok írni egy lemezre (lásd fentebb).Akkor most mit is akarsz?
  Megoldani egy informatikai feladatot, vagy nyelvtani kérdéseket
  fejtegetni.Egyébbként igaz megkaptam a választ azoktól akik iga-
  zából segíteni akarnak másnak nem pedig öntömjént előadni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A valódi kérdésed és a nyitó postod teljesen másról szól!
  Ha nem boncolgatnánk a kérdésed és próbálnánk kikeveredni ebből a szemantikai útvesztőből, te soha nem kapnál érdemi választ!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Drága husom! Mi a címe a topikodnak?
  Hogyan írjak több isot egy dvd-re

  Ebből bármi következhet ugye?
  A nyelvtani kérdés meg azért fontos, mert egyből más lesz az értelme a mondatnak, és jelen esetben más lesz a megoldás is.
  Úgyhogy nem hőbörögni kellene, nem buddogni, hanem a kérdésedet érthetően, egyértelműen megfogalmazni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szóval az ISO-k mind 1-1 DVD lemez volt, rajtuk egy klippel?

  Akkor a klippek 1-1 VOB fájlként vannak a lemezeken, remélhetőleg 1klipp=1fájl formában.

  Akkor ezeket a VOB-okat másold össze egy könyvtárba (különböző néven, sorszámozva mondjuk), és ha méretben ráférnek egy DVD-re akkor ezt már biztos ki tudod írni, a NERO vagy más program majd kipótolja a hiányzó fájlokat, de lehet a DVD lejátszó akkor is lejátsza, ha csak a VOB fájlt találja meg.

  De ha konvártálod mindegyiket mondjuk AVI-ba, összemásolod egy könyvtárba akkor azt is ki tudod írni, legfeljebb az író program még átkonvertálja Mpeg2-be hogy a DVDlejátszó is szeresse. Az újabb NERO is biztos megcsinálja. (De fölösleges, ha eleve VOB formátumúak.)

  ui: a megfogalmazásba csak azért kötöttek bele, mert az első hozzászólásaidból nem derül ki, hogy pontosan mit akarsz, így esélytelen segíteni. Vagy csak vaktában lehet ontani a tippeket, mint ahogy tették is. Ennyiből jó, ha minden körülményt leírsz. (ui: na jó, így utólag már érthető az első hozzászólás is.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valószínűleg egy iso fájl-t úgy hoznak létre, hogy egy CDnyi/DVDnyi anyag legyen benne, mivel senki nem szereti szétszedegetni. Tömörítő program meg veszteséggel tömörít. Ha le tudja játszani az mp4-et a lejátszó, akkor konvertáld abba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak így nem lesz dvd vezérlési struktúra és a lejátszó jó esetben videofájlokként ismeri fel őket, rossz esetben csak az első .vob-ot fogja lejátszani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kössz a választ ez volt a leghasználhatóbb.Tisztelet a tudásodnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pici arany! Tényleg nem voltam elég konkrét mert nem igazán érdekel az informatika.Már így is túl sokat ücsüztem a gép
  előtt.Inkább elmegyek, aztán megveszem a boltban.Tudod én inkább az élettel foglalkozom (mármint a valóval nem a virtuállal). Lehet, hogy neked csak ennyi jutott, hogy élcelődz egy fórumon ezért foglalkozol azzal, hogy hol van vessző.Valószínű, hogy neked sehol se, ez a problémád.Talán tedd fel egy másik fórumon és valaki megszán.Bár ahogy elképzellek erre annyi az esélyed mint nekem programozó matematikussá avandzsálni egy nap alatt.Puszóka.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A nagy élettel való foglalkozásodban azért megtanulhatsz magyarul, megtanulhatsz fogalmazni, megtanulhatnád kifejezni magad. És ennek semmi köze ahhoz, hogy informatikus vagy-e vagy sem!
  Mert aki csak makog, nem tudja magát kifejezni, az az életben is kap nagy pofonokat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A meddő vitát elkerülendő: valószínűleg hiányoztál az iskolából, amikor a központozás fontosságát tanították. Hogy miért fontos ez? Nos, a száraz elmélet helyett álljon itt egy remek példamondat vesszők nélkül, aztán kisakkozhatod, hogy mit is akar jelenteni. Amire gondolsz, vagy éppen az ellenkezőjét? Próbáld meg, hogy mi történik, ha különböző helyekre raksz vesszőket! Lesz meglepetés.

  "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

  Ha nehezedre esne értelmezni, hogy ez hogy jön ide, egy kis olvasnivaló az ominózus (és híres) mondatról: Wiki Ha ennek ellenére még mindig nem világos, miről papolunk, akkor sajnos megromlott a nyelvérzéked. Ez sem baj, csak akkor le kell ezt is írni, hogy ne legyen belőle sértődés.

  Ha segítséget vársz, és egy nyilvános fórumon teszed fel a kérdést, az a minimum, hogy megpróbálod érthetően kifejezni magad, mert senki sem szeret találgatni, hogy vajon mire gondolhatott, aki írta. Nem vagyunk gondolatolvasók, tudod. Ha nincs igazad és nekiállsz személyeskedni, attól még mindig nem lesz. Nem féltem én gőz arankát, meg tudja ő védeni magát, de nagyon úgy tűnik, hogy a vita sosem ér így véget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amennyiben Mekkelek5 helyesen értelmezte a problémád és egy-egy ISO egy-egy DVD filmet rejt, létezik a Nero-ban egy olyan opció is, hogy DVD filmek egyesítése. Azaz az ISO-k kifejtése után ennek használatával ki lehet küszöbölni A-Ty által felvetett problémát, ami a menüvezéreltséget, lejátszhatóságot illeti.

  Ami a kialakult személyeskedő hangvételt illeti igazat kell adnom a tanult kollégáknak. Aki másoknak akar segíteni azokat legalább a kérdező azzal tisztelje meg, hogy pontosan körül írja problémát és világosan fogalmazza meg kérdését. És ez alól még az sem mentesít, hogy nem érdekel az informatika, t.i ez program felhasználói ismeret továbbá Te fordultál kérdéssel másokhoz és nem fordítva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Feltételezem, ha a NERO-ban választasz egy "új DVD késztése" lehetőséget (nem adatlemez), és betallózol 3-4 VOB fájlt, akkor azokat felhasználva létrehoz egy szabványos DVD-t, annyi előnnyel, hogy nem kell újrakódolni.
  De ilyet még nem csináltam, csak tippeltem. Régebben VideoCD-ket készítettem NERO-val, és azt bármilyen forrásból egész jól megcsinálta, ezért gondolom, hogy DVD-ket is tud készíteni "bármiből". (Mondjuk az én változatomban nincs ilyen lehetőség, vagy mert régi, vagy mert ingyenes.)
  De akkor meg keresni kell valami "DVD készítő" programot, aminek megmutatja az ember azt a néhány VOB-ot és az majd alkot valamit.

  Az újrakódolást meg gondoltam az időveszteség és a minőségromlás miatt jó lenne elkerülni.

  Ha olcsó a DVD lemez akkor megér egy próbát több VOB fájlt felírni rá. Kis szerencsével lejátsza gond nélkül. Ha nem, akkor számitógépen még mindíg meg lehet nézni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd