Windows Server 2008 R2
2010-07-20T20:10:46+02:00
2011-03-08T16:09:48+01:00
2022-07-19T03:06:35+02:00
1715191
Üdv!

Ki szeretnénk építeni egy szerveres hálózatot Az lenne a kérdésem, hogy egy rendes gépre fel tudom telepíteni a Windows Server 2008 R2-t, és akkor működni fog, szóval nem kell semmi extra?

Nem létezik valami eszköz, ami pótol egy szervergépet, mondjuk valami amire fel tudom telepíteni a Windows Server 2008 R2-t, és úgy működik zerverként, mint egy gép? Az energiafogyasztás miatt kéne.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!

Tulajdonképpen nem kell semmi extra egy szervergéphez, a hardverigényt teljesítse a vas.

Nekem - a fizikális mellet - van 2 virtuális Windows Server 2008 is, ebből az egyik R2 verzió.

A Virtual Server 2005 R2-t ingyenessé tette a Microsoft.

Ha ez bonyolult, akkor - hogy maradjunk a Redmondi mamutnál - szóba jöhet a Virtual PC 2007-is, azon is gond nélkül fog futni a W2K8 R2, feltéve ha elég erős vasad van hozzá.

(több magos proci, legalább 4 GB RAM)

.:: Ezt olvasd el ::.


.:: Virtual PC Download ::.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • És ha van virtuális gép az helyettesíti szervergépet? Szóval nem kell bekapcsolva lennie egy gépnek sem, és használhatom a gépemet a szerverről?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerk.:

  A virtualizációs környezetben fut egy virtuális szerver, ami a fizikai géped által megosztott erőforrásokat használja (CPU, RAM, HDD, eszközök stb.) egy izolált környezetben.

  Tételezzük fel, hogy feltelepítetted a Microsoft Virtual PC-t, ami egy Windows-os program.

  Elindítod, létrehozol egy új virtuális gépet, beállítod, milyen operációs rendszert akarsz majd telepíteni a virtuális gépre, megmondod, mennyi memóriát foglalhat le a virtuális gép a fizikai gép memóriájából, beállítod mekkora legyen a merevlemez mérete, hány darab hálózati kártyát akarsz, legyen-e hangkártyája a virtuális gépnek stb. (ezek később is állítható paraméterek)

  Ha ezzel meg vagy, elindul a virtuális gép és várja a beállított operációs rendszer telepítését, ebből következik, hogy a virtuális gépen pontosan ugyanúgy telepítened kell egy operációs rendszert, mint bármely asztali PC-n.

  Képes használni a fizikai CD/DVD meghajtót, floppyt.

  Képes ISO fájlokat is csatlakoztatni - mint pl. a Daemon Tools vagy az Alcohol 120% programok virtuális CD/DVD meghajtói - így akár ilyen állományból is telepítheted az operációs rendszert vagy bármely más programot.

  Ha feltelepítettél egy operációs rendszert a virtuális gépre az pontosan úgy működik majd, mint egy asztali PC, leszámítva a DirectX - és ezzel a 3D - támogatást.


  Mivel a virtuális gép működéséhez elengedhetetlen a fizikai géped bekapcsolt állapota, ezért annak értelemszerűen üzemelnie kell.

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Milyen céllal akarsz hálózatot csinálni?

  Kritérium, hogy Windows Server 2008 R2 operációs rendszerrel rendelkező szervered legyen?

  Biztos, hogy szükséged van egy szerverre?

  Elképzelhető, hogy egy NAS Szerver is megfelelő Neked?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  A jövőben segítsd annyival a fórum látogatóit - és ezáltal önmagad is -, hogy NORMÁLIS, A PROBLÉMÁT JÓL KÖRÜLÍRÓ CÍMET ADSZ a témának. Előre is köszönöm (az ő nevükben is).  Ha egyszer rájönnék, hogy miért ennyire nehéz ezt megérteni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom mi az a NAS szerver, de nekem inkább valami szervergépet helyettesítő, kis méretű, kevés energiafogyasztású eszköz kéne, amivel az internetet is meg lehetne osztani, és több hálózatot össze lehetne kapcsolni WiFi-vel, mint egy hálózati híddal, de valószínűleg ilyen nem létezik, csak szervergép jó erre, csak abban az a baj, hogy túl sok áramot fogyaszt, és nagy helyet foglal, zúg, hangos, és sok pénzbe kerül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Windows Server 2008 R2-höz lehet kapcsolni Windows Xp-t?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • WiFi router + egy szimpla Access Point.

  Milyen hálózatokat szeretnél összekapcsolni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A gépek egy routerre vannak kapcsolva. Egy másik házban, ahova a router nem hat ki, ott is van egy gép. A két ház között van egy garázs, oda teszek egy vezetéknélküli switch-et, és az összekapcsolja a szervergépet/az azt helyettesítő eszközt a távolabbi másik házban lévő géppel, mivel nem akarunk kábelt húzni, és a routerbe kötni, WiFi-t meg nem köthetünk a routerbe, így muszáj, hogy legyen szerver, mégha nincs is rajta szerver os., de ha már úgyis kell szerver, akkor már legyn rajta Windows Server 2008 R2, így rá tudom venni azokat is, akik xp-t használnak a Win7-re, persze csak ha nem lehet xp-hez kötni a szervert. (Utólag az merült fel bennem, hogy fénykábellel lehet-e hálózatot kialakíani, de ez más téma)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még arra is gondoltam, hogy olyan HDD kéne, amihez lehet router-t kötni, és arról bootolnának be a gépek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom mi az az Acces Point.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézz utána az Access Point és a NAS szerver fogalmának, ez utóbbit már egyszer belinkeltem Neked.

  .:: Egy kis olvasnivaló ::.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nincs semmi ami pótolná a szervergépet, akkor hagyjuk az egészet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a hardverigényt teljesítse a vas.


  Amúgy mi az a vas?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most már kezd érdekelni a NAS eszköz/szerver. Hány forint körül mozog ennek az ára?

  Erről minden gép be tud kapcsolni ha telepítünk rá operációs rendszert?

  Elég nagy sebességű?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Az lenne a kérdésem, hogy van egy hálózat 25 gép, és egy szerver, valamit wifin pár laptop!
  Gondom az hogy megadtam a gépeknek külön IP címet, mert minden gép egy switch-en megy, de a gépek látják egymást, de a szerver nem lát 2 gép kivíételével(1 asztali és egy laptop) semmi mást, és a többi gépen nem látom a szervert sem!
  Valaki tudna segíteni, hogy hol keressem a problémát?
  Amúgy Win 2008 van a szerveren, és Win7 a gépeken!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyiss új topicot, mert ez egy már megoldott téma.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd