Számítógép folyton lefagy vagy kékhalál.
2010-07-27T09:14:17+02:00
2010-07-28T12:04:11+02:00
2022-07-25T17:25:26+02:00
tomer
Sziasztok
Láttam már a fórumon hasonló problémákat mint az enyém de az ottani megoldások nem jöttek be ezért leírom mi a problémám.
A kb 2 hónapja a gépem hirtelen meghalt kikapcsolt, ha elindítottam akkor csak pittyegett. elküldtük szervízbe ahol többször letesztelték és végül kicserélték az nvidia geforce 8600+-os vidikártyám egy ati radeon 4330HD-re. (hozzáteszem az nvidiás vidikártyám más gépekben ment csak az enyémben nem) a probléma megszűnt de jött egy új probléma.. a windows 7-em folyton kékhalált kapott.. újraraktam a windows-t ugyanez a probléma felraktam még 3féle windows 7-et amik mások gépén tökéletesen mentek ugyanez a probléma visszavittük a szervízbe kicserélték a tápot mert aztmondták kevés áramot kap.. ugyanez a probléma maradt utána.. megint elvittük szervízbe most az alaplapot cserélték ki (MSI K9n NEO V2-t egy ASUS M2N68-AM SE2-re) a változatosság kedvéért a probléma még mindig megmaradt... (hozzáteszem nemtudom hogy számít-e de amióta a probléma fennáll azóta a 10mbit/sec-os internet bűnlassú egy googlét nembír betölteni.. egyszerűen már nemudom hol a hiba a szervízben sem tudják.. már szinte minden új a gépemben (kivéve a processzor: AMD AM2 4400+) a RAMok kb másfél évesek (2 db kingmax 2GB-osak egyenként) de a memtest nem mutat hibát..
mi lehet a baja???
Mutasd a teljes hozzászólást!
sziasztook kipróbáltam mindent..de semmi nemjött be amikor eszembe jutott vmi nem komolyan csakúgy próba szerencse kivettem a videokártyát és a monitort bedugtam az alaplapi vidikártyába...tökéletesen működött.. minden ment internet is.. nem fagyottt le..nemértem vadi új radeon HD4830-as vidikártya zavart be...
ha valaki esetleg tudja hogy miért az írjon(a driverei fentvoltak..)
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Én is jártam már így egyszer régen, bár én nem vittem mindig szervizbe a masinát, magam kerestem meg az okát, és én is alkatrész-cserékkel próbálkoztam. Miután minden (tényleg minden, még a CPU és a vinyó is) ki lett cserélve a gépben, majdnem feladtam, de beugrott, hogy lehet, tényleg mégis áramellátási probléma van vele annak ellenére, hogy tápegységet is cseréltem. És akkor derült ki mi volt a baj; ülj le, mert ez durva lesz:

    Az űberolcsó xar kínai eloszttó-hosszabbító belül kontakthibás volt egy addigra szép lassan, félig elégett csatlakozás miatt. Az ebből adódó áramingadozást meg már nem tudták a tápegység böhöm nagy kapacitású pufferkondenzátorai kompenzálni, így néha (nagyon rövid időre) a kritikus feszültség alá csökkent a tápegység által kapott hálózati feszültség értéke. Kicseréltem egy normális elosztó-hosszabbító párosra, és azzal végérvényesen megszűnt ez a probléma.

    Durva mi?


    Szerk.:
    Persze lehet, hogy nálad mégsem ez lesz a gond, de nálam ez oldotta meg anno a megoldhatatlannak látszó problémát. Próbáld ki te is, hátha csak ez szívat téged is!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • köszi a gyors választ énis tippeltem erre... csa kaz a baj hogy a szervízweseknél is csinálta ezt
    most akkor nekik is rossz volt az elosztójuk?? mert énsem azért vittem szervízbe mert mintha olyan gyakran vinném de kifogytam az ötletekből..
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Egy próbát így is megér, bár igaz, elég valószínűtlen.

    Akkor az maradt, hogy:

    1) Mennyi ideig futtattad a memtest-et? Csináld úgy hogy este elindítod, reggel meg megnézed az eredményt. Mert ugye nem biztos, hogy a memóriahiba 5 perc után kiderül, lehet, hogy hosszú órák alatt jön ki (pl. különbözö fill-ek esetén egy adottal bukik ki csak a hiba).

    2) Fel van-e húzva a gép bármely komponense? Ha igen, állítsd vissza gyári alapra, lehet, hogy már elértél egy instabil küszöböt.

    3) Cseréld ki a vinyó(ka)t is, vagy/és futtass rajtuk mélyvizsgálatú tesztet. Lehet, hogy már van egy-két jól eldugott bad szektorod.

    4) Ellenőrizd, hogy nem-e túlmelegszik valami a gépedben, mondjuk egy nem megfelelő illesztésű hűtőborda miatt. Ebben az esetben újra kell pasztázni a hűtő és a CPU/GPU/brige-ek között.

    5) Végső esetben próbáld ki másik CPU-val is, bár elég valószínűtlen, hogy ezzel lenne a gond.

    Szólj, ha egyik sem válna be...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szia!
    Hogy még rejtéjesebb legyen a dolog, én már jártam úgy, hogy csak az elosztóba csatlakozó dugót kellett kihúzni és visszadugni egy 180 fokos fordítással. Javaslom nézd meg ezt.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • a huzogatást már próbáltam ahány elosztó vagy konektor van a szobában mindegyiket megjárta már de mondom ha szervízben is lefagyott.. most futtattom a memtest-et sztem estig futni fog írok ha van vmi holnap meg kipróbálom a többit.. és köszi a segítséget
    ja amúgy vinyót mivel tudom tesztelni?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • 1. Google >> beírod >> hiren's boot cd >> letöltöd a képfájlt (iso) >> cd-re írod, és boot a cd-ről. A választó menüből a középső (2) lehetőség választása, majd a hdd tools.
    2. HD sentinel program letöltése és telepítése.
    Sok sikert.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • megvolt a hiren's boot cd a hd sentinel nem jelzett hibát... ahogy a memtest sem... a gépben nincs semmi felhúzva annyi hogy a processzor ugye 4400+os tehát gyárilag van felhúzva asszem 4620-on megy de az eddig tökéletesen működött... azt nemiszem hogy valami túlmelegedhet mert felraktam egy pár figyelőt de amikor lefagyott sem, az everest sem az alaplaphoz járt figyelőprogi sem jelezte h meleg lett volna ( 40 fok körül voltak) szóval nemtuo milehet még..:(
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • még annyit hogy esetleg ha a procival lenne hiba azt hogytudném letesztelni szval látezik a procira vmilyen teszt?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • sziasztook kipróbáltam mindent..de semmi nemjött be amikor eszembe jutott vmi nem komolyan csakúgy próba szerencse kivettem a videokártyát és a monitort bedugtam az alaplapi vidikártyába...tökéletesen működött.. minden ment internet is.. nem fagyottt le..nemértem vadi új radeon HD4830-as vidikártya zavart be...
    ha valaki esetleg tudja hogy miért az írjon(a driverei fentvoltak..)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • még annyit hogy most néztam utána milyen tápot raktak bele ( HKC USP5550 Miniteszt ) éshát esetleg lehet az hogy ez nemad elég áramot a vidikártyának amikor kicsit több terhelést kap? meg néztem a honlapján hogy csak bizonyos tápokat ajánlanak hozzá.. csak azt nemértem hogy ha előző tápnál is volt ilyen és új tápnál is megmaradt ez a hiba akkor mind2 tápnak (a réginek és íz újnak is) ezvolt a hibája???
    a kékhalált sikerült lefényképeznem hátha számít itt a link:
    Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd