Excel vonaldiagram - 2 in 1
2010-09-13T15:45:15+02:00
2010-09-13T20:32:37+02:00
2022-07-19T02:35:29+02:00
antirex
Sziasztok!
Excelben kéne egy vonaldiagramba beilleszteni mégegyet ugyanarra az ábrára, már mindenfélét kipróbáltam mindhiába.
Úgy néz ki a dolog, hogy vannak egy oszlopban összegek - minden sor egy napot jelöl, ez a bruttó nyereség. Ezt vonaldiagramon ábrázoltam, és ez alatt kellene mégegy vonal, ami azt jelezné, hogy mennyi az az összeg, amitől felfele az adott nap nyereséges, tehát hogy mennyi kell a nullához. Ezt nagyon egyszerűen ki tudom számolni, és egy külön oszlopba beírogatni, csak ezt ábrázolni nem tudom. Az még jobb lenne, ha egy adott oszlopból kiszedett adatokat meg tudnék szorozni egy állandóval, és ábrázolni, akkor ez az oszlopos kényszerizé nem kellene, de mindegy ám, csak legyen jó.
MS Excel 2010.
Kösz a segítséget
Mutasd a teljes hozzászólást!
A bruttó nyereség mellé minden cellába írd be ugyanazt az összeget, amit egy újabb vonallal akarsz ábrázolni. Kijelölöd az új oszlopot a címével együtt, és egyszerűen áthúzod a grafikon területére.
Ha a grafikon más lapon van, a kijelölés után Ctrl+c, Ctrl+v-vel illeszted be.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia!
  Esetleg érthetőbb lenne (és könnyebb lenne segíteni), ha belinkelnél egy képet a táblázatodról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • így néz ki szerintem érhető, bekereteztem, ami ábrázolva van, és gyorsan írtam egy oszlopot pár adattal, amit alatta kéne ábrázolni. ! nem tudom ráhúzni az oszlopot, ahogy mondtad.

  Kipróbáltam, hogyha az earnings cella alá egy új oszlopot, de rejtettet beszúrok, és otthagyom ezeket az adatokat, akkor jó lesz-e. (csak akkor lehet, hogymeg megváltozik a linkelése jobboldalt a mutatóknak -.-')
  működik, a célom elértem, de nem esztétikus, szóval el akarom rejteni az oszlopot, de akkor nem mutatja a grafikon. :S erre van valami megoldás?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Abba a sorba, ahol a Day szerepel, írsz egy címet. Az összes naphoz beírod az értéket, ami fölött nyereséges a bevétel, mondjuk 2,65. Mindegyik naphoz ezt írod. Címmel együtt kijelölöd, áthúzod a grafikonodba, kapsz a 2,65-ös értéknél egy vízszintes vonalat.
  Ez az új oszlop lehet a táblázatod és a grafikon közötti, jelenleg üres oszlop is – a háttér színével írt karakterekkel –, de lehet távolabb is, a grafikon után valahol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sikerült végülis, nem úgy, ahogy legutoljára mondtad (az nem is lenne jó, mert semmi köze nincs a 2.65-ös átlaghoz), de mivel rávezettél a megoldásra, kapsz 50 pontot;)
  thanks
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A "rávezetés" jobb, mint a kész megoldás tálalása.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd