Laptop driverek telepítési hiba?!
2010-10-15T11:39:16+02:00
2010-10-16T23:41:34+02:00
2022-07-26T02:41:52+02:00
bodzsi
Nemrég vettem egy Asus P50IJ-S0112V laptopot és felraktam rá minden drivert, programot a hozzá kapott CD-ről. Mégis mikor rámegyek az Eszközkezelő/Videókártyák-ra az alapértelmezett "Mobil Intel(R) 4 Series Expres Chipset Family"-it írja ki(ugyanúgy mint a driverek felrakása előtt), pedig Intel GMA X4500M VGA van benne.
A monitor fülnél ugyanúgy csak "Általános PnP képernyő"-t mutat, és a beállításoknál nem engedi feljebb állítani 60HZ-ről
Ha valki tudja mi a megoldás vagy már volt hasonló problémája, kérem írjon!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez önmagában semmilyen hátrányt nem jelent. Nagyon kevés monitor az ami a driverétől "okosabb" lesz (azaz kihasználhatók lesznek olyan funkciók rajta amíg nélküle nem). A legtöbb "monitordriver" valójában csak egy .inf fájl, ami felrakása csak annyi különbséget jelent, hogy nem alapértelmezett plug and play, hanem a pontos modellnév jelenik majd meg az eszközkezelőben a monitor neveként. De effektív semmi pluszt nem kapsz vele, szóval tök felesleges. LCD monitoroknál pláne, azoknál ugyanis még a támogatott frissítési ráták sem váltakozhatnak úgy, mint a régi CRT monitoroknál (ahol elképzelhető volt, hogy bizonyos felbontásokat csak ez az .inf birtokában lehetett előcsiholni a monitorból).
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Teljesen normális:
  A GMA X4500M a grafikus feldolgozóegység (GPU) neve. Az eszközkezelőben a videóvezérlő család jelenik meg. A driverek felrakása előtt azért láttad, mert a WIN7 támogatásával fel volt rakva driver. Vélhetőleg frissítetted (helyes!)

  A képfrissítést LCD kijelzőknél értelmetlen 60Hz-ről emelni, mert a technológia nem okozza a szem kifolyását.
  Nagy méretű megjelenítők (pl TV-k) lehetővé teszik a képfrissítés emelését, a mozgás folytonosságának javítására.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a választ, de a kijelzőhöz feltétlenül fel kell raknom egy drivert mert a win7 csak alapértelmezett plug and play monitorként ismeri fel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez önmagában semmilyen hátrányt nem jelent. Nagyon kevés monitor az ami a driverétől "okosabb" lesz (azaz kihasználhatók lesznek olyan funkciók rajta amíg nélküle nem). A legtöbb "monitordriver" valójában csak egy .inf fájl, ami felrakása csak annyi különbséget jelent, hogy nem alapértelmezett plug and play, hanem a pontos modellnév jelenik majd meg az eszközkezelőben a monitor neveként. De effektív semmi pluszt nem kapsz vele, szóval tök felesleges. LCD monitoroknál pláne, azoknál ugyanis még a támogatott frissítési ráták sem váltakozhatnak úgy, mint a régi CRT monitoroknál (ahol elképzelhető volt, hogy bizonyos felbontásokat csak ez az .inf birtokában lehetett előcsiholni a monitorból).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd