Nvlddmkm.sys probléma Gainward 220 GT kártyánál
2010-10-26T14:56:04+02:00
2010-10-27T20:29:09+02:00
2022-07-26T04:00:24+02:00
detubanters
Sziasztok!

Ismétlődő nagy problémám van. Tegnap vettem egy Gainward 220GT típusú videó kártyát amivel kékhalál után újraindul a gépem.A problémám nem először jelentkezik mondhatni visszatérő,hiszen a 8600GT-met szintén ugyanezen probléma miatt cseréltem le,így nem hiszem hogy hardveres problémával állnék szemben.Gondoltam arra hogy a tápom nem elég,de igaz hogy Codegen,de 400W-os ami szerintem mindeképpen elég kéne hogy legyen.Amúgy a gépem egy 4200+os X2-es Athlon,2*1GB RAMmal.Kérlek segítsetek mert már az őrületbe kerget,hogy kiadtam egy alkatrészre 17000HUF-ot és nem történt semmi változás.Driver cserét,frissítést próbáltam több ötletem nincs.A segítséget előre is köszönöm! Ui.: A korábbi problémával is fordultam ide olvassátok el ha segítségül szolgál...ja és a problémám 64 bites Win 7tel jelentkezik.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Bármennyire is hozzádnőtt a Win7, szerintem a helyes eljárás az lenne, hogy mondjuk egy néhány napos nyúzás erejéig mindenképp az XP-t telepíts (a táp problémás-e vagy sem eldöntésére is jó lenne), ha nincs semmi gond semmilyen téren, akkor jöhetne a Win7. Amennyiben visszajönnek a problémák egyértelmű lenne, hogy a Win7-tel van gond. A megfelelő driverekre ügyelj.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • futtass végig egy ramtesztet, vagy azt is próbáltad már?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na azon kivül mindent megcisnáltam. bár arra is gondoltam hogy a memóriával lehet baj nagyon remélem hogy megoldható tényleg szoftveresen a probléma mert nem akarok mostmár tényleg egy ideig költeni a vasra...amint megvan az eredmény jelentkezek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Régi drivert leszedted mielőtt installáltad az újat? Ha nem azok is összeakadhatnak.

  Amit írsz driver problémára utal, próbálj régebbi drivert telepíteni, hátha bugos, amit telepítettél.

  Nem tuningolod a géped véletlenül?

  A jelenlegi VGA-d rendszerkövetelménye a gyártó szerint az alábbi

  SYSTEM REQUIREMENTS
  • Intel Core2Duo series, AMD Athlon 64 X2 series or above CPU
  • A minimum of 1GB system memory
  • A minimum 350W power supply unit.
  • Windows 7/Vista/XP

  Esetleg próbáld ki egy minőségi 400-as vagy a feletti táppal a rendszert, mert ez nagyon határeset, nem csak ehhez, hanem a régi VGA-dhoz is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát igazából nem tudom honnan szerezzek akár kölcsönbe is másik tápot, azért meg hogy kipróbáljam nem szeretnék újabb 10ezret vagy többet gépre költeni.Nem tuningolom a gépet minden alapbeállításon van teljesen tanácstalan vagyok..:S Amúgy milyen márkájú tápot érdemes beszerezni ha már beruházok rá?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne haragudj, hogy kritizállak, de az új vga vásárlása sem volt ennél átgondoltabb döntés, minazon által érthető a dolog.

  Az alaplapod és az egyebek egyáltalán támogatják a 64 bites oprendszer futtatását?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ebben teljesen igazad van,de a régi kártyámra van vevőm azért is gondoltam hogy beújítok egyet. Az alaplapom meg mivel kezeli a 2magos procit gondolom 64bites op.rendszert is kezel. Amúgy az alaplapom egy ASRock AliveSATA2-GLAN.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 100%ig eljutott a Mem Test és nem talált hibát,szóval ezt is kilehet szerintem zárni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kettő között nincs direkt összefüggés, az alaplap ismertetője alapján nem feltétlenül támogatja a Win7-et, ezt általában külön kiemelik egy Win7 compliance logoval

  Microsoft® Windows® 2000 / XP / XP Media Center / XP 64-bit / Vista™ / Vista™ 64-bit compliant

  Ha már 64 bites Win7 van, akkor az összes driver amit telepítettél illeszkedik hozzá, azaz azok is mind 64 bitesek?
  A VGA kártyánál a támogatott rendszerek közt szintén nem látom a megkülönböztetést, hogy Win7; Win7 64-et támogatna csak a Win7 tűnik fel, lehet csupán ott a probléma, hogy olyan környezetben, oprendszer alatt akarod használni a cuccost, amit nem támogat teljes mellszélességgel, így itt-ott hibázik a működésben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát szerinted próbáljak meg egy 32bites Win7-et ugye?Ha meg ez a megoldás se jönne be akkor táp csere gyanús a dolog?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Oprendszerek tekintetében (figyelembe véve a VGA ajánlását is) szerintem a 32 bites Windows XP/Vista legyen amik közül választasz, t.i. ez a két oprendszer az, mely mindkét hardver támogatottságát élvezi. Ha eldöntötted melyik lesz, akkor szigorúan az annak megfelelő alaplapi, vga és egyéb drivereket telepítsd, ezerre figyelj oda.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát Vistát tuti nem fogok használni mert rühellem..szóval ami szóba jöhet az 32bites win7.de még próbálkozom hátha így is megtalálom a probléma okát.Nagyon köszi a segítséget!Ha megoldódik a gond mindenképpen publikálom mi volt az gyógymód.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • XP-vel mi a baj?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az igazság az hogy már megszoktam a 7est és nehezen válnék meg tőle., de ha nem lesz más megoldás akkor visszatérek a jó öreg xp-hez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bármennyire is hozzádnőtt a Win7, szerintem a helyes eljárás az lenne, hogy mondjuk egy néhány napos nyúzás erejéig mindenképp az XP-t telepíts (a táp problémás-e vagy sem eldöntésére is jó lenne), ha nincs semmi gond semmilyen téren, akkor jöhetne a Win7. Amennyiben visszajönnek a problémák egyértelmű lenne, hogy a Win7-tel van gond. A megfelelő driverekre ügyelj.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez is egy hozzáállás. No de meglátom hogy mi lesz mégegyszer nagyon köszönöm a segítséged!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jelentem nem sokat javult a helyzet XP-vel sem, annyi a különbség h itt gondol egyet a gép és lefagy,semmi kékhalál csak egyszerűen nem reagál semmire.Az egér mozog de nem tudok sehova kattintani és egy idő után csipog egyet és megáll teljesen minden. Tényleg nem tudom mi a probléma de azt hiszem addig nem is fogok előrébb jutni amíg nem szerzek egy kölcsön tápot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnálom. Az igazán nagy baj akkor lesz, ha egy 400-450W-os FSP, Chieftec és hasonló márkásnak nevezhető táppal is gond lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát akkor már nem is tudnám mire gondoljak.:S de jelenleg be kell érnem azzal h várom mikor fagyok és akkor restart..mondjuk most kezd egész jó lenni az elmúlt pár órában nem jelentkezett semmi baj..no de szerzek egy tápot meglátom aztán írok=D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd