Videókártya idális hőmérséklete?
2010-11-22T21:31:04+01:00
2010-11-24T14:05:08+01:00
2022-07-26T20:20:27+02:00
*deleted_88837610
Hello!
Asus engtx 260 videokártyám túl melekszik windows asztali tálcán 50-60 fok. Ez már eleve sok szerintem de játékba felmegy 70-75 cod4-nél. CoD6-nál újra indult már levetem a ház oldalát és vettem bele 1 ház hűtőt és így bírta,de most az új cod7-nél 15-20 min után újra indul probáltam közbe nézegetni tálcán everest-be de 84fok volt a legnagyobb amit láttam de rögtön leugrott 80ra mikor 2sec eltelt. Néztem rá hűtőt de 13ezer ft:S Mit tegyek olcso megoldás lenne h vegyek egy asztali ventilátort de ez elég primitív megoldás? Ötlet? Próbáltam a vga burkolatát leszedni de szerintem csak rosszabb lett hamarabb újra indult.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Üdv! Ha nem a múlt hónapban vetted, valószínű tele van pormacskával a videproci hűtője, vagy lassabban forog a ventillátora.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Meg kellene nézni, hogy a ventilátor eléri e (és hány foknál) a max. ford. számot. Jó e a H. borda rögzítése, és milyen a paszta állaga. Esetleg újra pasztázás, és/vagy ventilátor csere (ha indokolt).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A GPU egy kicsit mindig melegebb mint a CPU. Egy CPU esetében a 80 °C kicsit magas, de a videokártya esetében ez még elfogadható érték. Lehet olvasgatni néhány túlhajtott kártyáról, amik 100+ °C-on még stabilan mentek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel a jelenség a terheléstől függ - ha nem a kártya sokal be, akkor a tápod fullad ki. Lehet hogy az nem bírja a tartós terhelést.
  Ha a kártya intenzívebb hűtése megszünteti a problémát, akkor azzal kell foglalkozni. Ha nem, akkor táp csere.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • honnan tudhatnám meg h a táp vagy a hőmérséklet a hibás?
  amúgy a cpu terhelés alatt is 40 fok körül van csak a gpu mutat számomra magas értéket
  Codegen 500W-os táp
  Asus ENGTX260 vga
  i7 920 cpu
  6x1 gb ddr3 666mhz ram

  A táp miatt írtam le a configot gondolom ez a codegen nem a legjobb márka.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Írtam: Ha a kártya intenzívebb hűtése megszünteti a problémát, akkor azzal kell foglalkozni. Akkor még nem tudtam a codegenről.
  A codegen valóban felejtős, én táp cserével kezdeném. Az a 500W legfeljebb rövid idejű csúcs terhelésre igaz - ha igaz egyáltalán.
  Vegyél bele FSP tápot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Írtam, hogy a VGA hőmérséklete mindig magasabb mint a CPU-é. Jelenleg terheletlenül az Nvidia 8600 GT kártyám 57 °C-os. Vehetsz rá komolyabb hűtőt, de sz.v.sz. ezek a hőmérsékleti értékek még a normális tartományban mozognak. Ha nincsenek megmagyarázhatatlan fagyások, rendszerleállások, akkor nincs miért aggódnod. A VGA-kat nagyobb hőterhelés elviselésére tervezték, mivel a hűtésüket, a hatékony hűtésüket, nehezebb megoldani mint a CPU-ét.

  Kép>>

  A tápegység bizonytalansága és a melegedés között én nem látok összefüggést ebben a formában. Ha a táp bizonytalan és nem tudja leadni a megfelelő teljesítményt, akkor a kártya sem pörög úgy, ebből következik, hogy nem is melegszik annyira.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A tápegység bizonytalansága és a melegedés között én nem látok összefüggést ebben a formában."
  Nem is a melegedés a legnagyobb problémája - talán észre sem vette volna -, hanem az hogy nagyobb terhelésre újraindul.
  Így viszont már van összefüggés, a táp és a probléma között. Játékgépben codegen, elég vicces.
  Ha a kártyára nem sajnálta a pénzt a cél érdekében, legyen már egy normális táp is benne, ami megbízható és bírja a gyűrődést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad van!
  Nagyon jelentéktelenül megbújt a hozzászólásban ami a feltett kérdést próbálta kibontani.

  Igazából nem is biztos, hogy rossz a táp, csak kevés ehhez a konfigurációhoz. Amúgy is egy i7-es proci kb 50-60K, a VGA is ebbe az árfekvésbe tehető, a RAM az kb. 20K és pont a tápon kellett spórolni? Illetve a van a kártyán két 6 tűs kiegészítő tápcsatlakozó, már lehet ebbe sem volt mit beledugni, pedig igen csak kellene. Ha ehhez a kiegészítőtáp nincs bedugva akkor bekövetkezhetnek az elégtelen áramellátás miatt rendszertelen leállások.

  A RAM-okra visszatérve: 6x1GB 666MHz
  DDR3-ból szerintem 666-ost nem csináltak.
  6x1 ez 6db modul, csak, hogy biztosan ne menjen sem a DC sem a TC. Mert ugye ekkora teljesítménynél, mi az a plusz amit a memória adhat.


  CPU 130W
  VGA ~250W
  Ez összesen ~380W, ehhez még hozzájön a rendszer többi elemének az igénye. Továbbá számolni kell a játékok során jelentkező plusz teljesítményigénnyel. Had nem folytassam.
  Igazad van!

  Visszatérve a feltett kérdésre. Nézegettem játékos honlapokat és 70-80 °C közötti értékeket írnak erre a kártyára terhelten.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • i7 920 cpu
  6x1 gb ddr3 666mhz ram
  Ezt én már nem is olvastam, biztos én is kiakadtam volna rajta.
  Én csak a videokártya - táp páros miatt tettem javaslatot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a sok kommentet!
  Ma már olyan hiba történt h túlmelegedett játék közben újra indult eddig rendben szokásos minden, én speciel kimentem vacsorázni de tesóm bennt netezett és 2 perc után az újraindulást követően kikapcsolt a gép és utána nem kapcsolódott be. VÁrtam kcsit bekapcsoltam betölt olvasok neten 2 perc után kiakpcsolt de nem indult újra. Megnyomom a bekapcsoló gombot és a zöld led ami az üzemet jelzi kiakar gyulladni de elalszik mintha nem kapna elég áramot:( Akkor a táp lehet igaz holnap bemegyek még garanciás becserélem és fizetek még rá és veszek egy FSP 500W-osat, az elég lesz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olvasd el az én hozzászólásomat.
  Ennek a konfignak a stabil működéséhez elég az 500W-os táp, de az minőségi legyen. Ha hosszútávra akarsz tervezni és esetleg egy következő gépben is akarod használni, akkor egy valamilyen 600-650+ W környéki moduláris kialakítású tápegységet választasz.

  Még egyszer leírom mert nem akarod megérteni. Ezek a hőmérsékleti értékek teljesen rendben vannak. az 50-90-es tartománnyal semmi gond nincs. A problémádat a tápegység gyengesége okozza. Amiatt indul újra a géped folyamatosan.

  Illetve a kártya igényel kiegészítő tápot. A kártya hűtő felőli oldalát nézve a jobb felső sarokban van ez a csatlakozó. Nézd meg, hogy a tiéden mennyi és milyen típusú van és aszerint válassz tápot. Ha most nincs ide semmi bedugva, akkor keress egy alkalmas csatlakozót a tápodból kilógók közül és használd. Elképzelhető, hogy a problémádat is megoldja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy látszik a táp készül az örök vadászmezőkre, én a helyedben már nem kapcsolnám be többször ezzel a táppal.
  Nagyon drága lehet a további próbálkozás!!!
  Minimum 500W de inkáb nagyobb legyen a választásod, és ne hagyd magad más ismeretlen tápra rábeszélni. Ez a gép megérdemli a minőséget. Ragaszkodj az FSP- hez, árban-minőségben a legjobb választás! Van még néhány jó márka, pl. Chieftec, Cooler Master, Delta, OCZ ... de ha nem ismered őket inkább ne fogadj el mást. Vagy drágább, vagy rosszabb mint az FSP.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A vga-n van 2 csatlakozo 1 gondolom maga a vga-nak 1 meg a hűtőnek 2 áram kábel megy bele van rajta SLI meg valami füllhalgató rajzú csatlakozó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd